Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht 03/182

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie

28 november 2003

Nr. 03/182

Concrete prestatie-afspraken voor organisaties werk en inkomen

In 2004 worden het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), het Centrum voor werk en inkomen (CWI) en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor het eerst geheel beoordeeld op basis van concrete afspraken over prestaties. Dit hebben minister De Geus en staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het parlement laten weten in een brief bij de - goedgekeurde - jaarplannen van de organisaties op het terrein van werk en inkomen. De bewindspersonen spreken van een grote stap voorwaarts in de aansturing van deze organisaties.

De normen waarnaar is gezocht moesten zowel ambitieus als reëel zijn, zo staat in de brief. In de prestatie-afspraken is bijvoorbeeld vastgelegd dat het UWV minimaal 86 procent van de WW-aanvragen binnen 8 weken beoordeelt. Volgens de afspraken moet 99 procent van de verstrekte uitkeringen rechtmatig zijn. Met CWI is onder meer afgesproken dat de centra voor werk en inkomen minstens 66.000 vacatures vervullen en 50 procent van de vacatures binnenhalen.

In hun brief melden de bewindspersonen verder dat de organisaties een groot aantal initiatieven nemen om de doelstelling `werk boven uitkering' te realiseren. Zo wijzen ze onder meer op de extra maatregelen ter voorkoming van de instroom van jonge vrouwen in de WAO, de reïntegratietelefoon van het UWV, de vacaturesite werk.nl en de aanpak van jeugdwerkloosheid door CWI. Ook constateren ze dat de organisaties op het terrein van werk en inkomen onderling steeds meer samenwerken, waardoor de klantgerichtheid zal toenemen.


---

De volgende Officiële publicatie(s) zijn gerelateerd aan bovenstaande persbericht:
PDF publicatie Brief van minister De Geus en staatssecretaris Rutte over de jaarplannen 2004 SUWI-organisaties, Kwartaalbericht Arbeidsmarkt december 2003 en derde kwartaalverslagen SUWI-organisaties
PDF publicatie Bijlage 1: Brief aan de UWV
PDF publicatie Bijlage 2: Brief aan het CWI
PDF publicatie Bijlage 3: Brief aan de SVB
PDF publicatie Bijlage 4: Brief aan het Inlichtingenbureau PDF publicatie Bijlage 5: Brief aan het BKWI
2003