Politie Flevoland

Parkeren op stoep aangepakt

Lelystad - ATOLWIJK 28-11-2003 -
Parkeren op de stoep? Als het aan de bewoners van de Atolwijk ligt, hoort dit tot de verleden tijd. De politie geeft aan deze wens gehoor. Van 1 tot 7 december krijgen foutparkeerders een waarschuwing. Vanaf 7 december krijgt u een boete als u nog verkeerd parkeert.

Naar aanleiding van klachten van verschillende bewoners uit de Atolwijk, maar ook naar aanleiding van gemeentelijke straatschouwen, blijkt dat het parkeren op het trottoir één grote bron van ergernis is. De doorgang voor zowel bewoners zelf als voor de hulpdiensten wordt belemmerd. Daarnaast is dit foutparkeren ook een gevaar voor kinderen en voor ouderen. En autos op de stoep zijn slecht voor de bestrating.

Waarschuwing en boetes
Daarom start de politie in samenwerking met het Veilig Op Straat-team (VOS) een actie in de Atolwijk. Van 1 tot 7 december wordt in de Atolwijk gewaarschuwd. Hierbij krijgt de trottoirparkeerder een bericht achter zijn of haar ruitenwisser met het verzoek de auto elders te parkeren. Na deze periode van waarschuwen, wordt vanaf 7 december repressief opgetreden. Dit betekent dat de foutparkeerder dan een boete van 40 euro kan verwachten.