1e persbericht van vrijdag 28 november 2003

Eindhoven 28-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten inbraak aangehouden

Op de Paradijslaan zijn vrijdag om 3.10 uur twee Eindhovenaren van 32 en 26 jaar oud aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er werd ingebroken in een kantoor aan de Stratumsedijk. Bij het kantoor was een ruit ingeslagen en twee computerschermen waren verdwenen. Politiemensen hadden een auto weg zien rijden en waren daar achter aangegaan. Op de Paradijslaan konden ze de auto klemrijden. In de auto zaten de twee verdachten. In de auto lagen ook twee computerschermen. De auto bleek eergisteren in Helmond gestolen te zijn. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Twee aanhoudingen bij vechtpartij

Op het Stratumseind zijn vrijdag om 2.05 en 2.15 uur twee Eindhovenaren van 22 jaar oud aangehouden. Zij waren betrokken bij een vechtpartij op straat. Een van hen gooide een drankflesje waardoor een 18-jarige man uit Valkenswaard aan het hoofd gewond raakte. Deze verdachte ging voor onderzoek de cel in. De tweede verdachte sloeg een andere man. Hij kreeg een proces-verbaal voor vechten op straat. Hij mocht na verhoor naar huis maar bij het verlaten van het bureau schold hij de politiemensen uit. Daarvoor kreeg hij nog een proces-verbaal.

Eindhoven: Dronken man rijdt tegen geparkeerde autos

Een 39-jarige Eindhovense automobilist is donderdag om 23.55 uur op het Raatven aangehouden. Hij was met zijn auto tegen twee geparkeerde autos gereden. Hij had gedronken en blies bijna 1,8 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Man vernielt telefoons bij ex

Donderdag om 22.15 uur is in de Jan van Goyenstraat een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had bij zijn 27-jarige ex-vrouw de voordeur van de woning ingetrapt. Binnen had hij de gsm en het vaste telefoontoestel vernield en bedreigde hij haar. De man verzette zich tegen de aanhouding. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden

Een 20-jarige man uit Beek en Donk is donderdagavond rond 22.00 uur in Eindhoven aangehouden. Hij zou kort daarvoor op de Pisanostraat hebben ingebroken in een auto. De eigenaar van de wagen hoorde het alarm afgaan, ging kijken wat er aan de hand was en zag de verdachte naast de auto staan. Hij kon de man vasthouden totdat de politie er was. De man uit Beek en Donk is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Mannen met gestolen auto aangehouden

Op de Nachtegaallaan zijn vrijdagochtend rond 1.00 uur twee mannen aangehouden omdat ze een gestolen auto bij zich hadden. Een getuige had surveillerende agenten op de mannen gewezen, omdat ze zich bij de geparkeerd staande auto verdacht gedroegen. Uit onderzoek bleek dat de wagen donderdagmiddag was weggehaald vanaf de Stationsweg. De 37-jarige man uit Schiedam en de 27-jarige man uit Nijmegen werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Rond 2.45 uur werd op de Stationsweg een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van de wagen en ook hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Vernieler bankje opgepakt

Op de Roelantlaan is donderdagavond rond 21.30 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou kort daarvoor op die straat met een hakbijl een bankje hebben vernield. Dat was gezien door getuigen, die de politie hadden gebeld. Toen de agenten de man wilden aanhouden, verzette hij zich hevig. Eén van de agenten liep daardoor een bloedlip op. De Eindhovenaar kon uiteindelijk geboeid worden afgevoerd. Hij is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man bedreigt hotelmedewerkers

Vrijdagochtend rond 4.00 uur is een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden in een hotel aan de Aalsterweg. De man liep met ontbloot bovenlijf in de hal. Toen hij te horen kreeg dat de bar gesloten was, bedreigde hij enkele medewerkers van het hotel met de dood. Gewaarschuwde agenten hebben de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Eindhoven: Inbreker auto opgepakt

Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond rond 21.30 uur op het Wilhelminaplein aangehouden. Hij zou kort daarvoor hebben ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Sint Catharinastraat. Dat was gezien door een getuige, die de politie had gewaarschuwd. Op basis van het signalement kon de verdachte worden aangehouden. Hij had bij zijn aanhouding een autoradio-cd-speler en een schroevendraaier in zijn jas. De man is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Strengere aanpak tegen glas-op-straat

De politie gaat de komende maanden in het uitgaansgebied in Eindhoven strenger optreden tegen mensen die met een glas of een glazen flesje op straat lopen. Dat gebeurt tot en met 1 maart volgend jaar op vrijdag- en zaterdagavond en -nacht. Er wordt met name gecontroleerd op het Stratumseind, maar ook op de Markt, de Dommelstraat en in het Stationskwartier. Mensen die op straat worden betrapt terwijl ze een glas of een glazen flesje bij zich hebben, krijgen meteen een proces-verbaal. De politie ondersteunt hiermee het al bestaande glasproject van de horecazaken in het Eindhovense uitgaansgebied. Het doel hiervan is om het aantal incidenten met glas terug te dringen. Gemiddeld vinden er per weekeinde namelijk één of twee geweldszaken of ongevallen met glas plaats. De campagne wordt ondersteund met borden, posters en spandoeken die aangeven dat het verboden is om met glas op straat te komen. De politie gaat daarnaast ook strenger optreden tegen eigenaren van horecazaken die structureel toelaten dat de bezoekers hun glas mee naar buiten nemen.

Helmond: Vrouw troggelt geld af

De laatste weken troggelt een 26-jarige Helmondse vrouw met zielige verhalen geld los te praten bij inwoners van Mierlo-Hout. De politie heeft hiervan al enkele meldingen gehad. Een van de verhalen is dat zij bij een benzinestation staat en geen geld heeft om te tanken. Met dit verhaal leende zij 50,= die niet werden terug betaald. Het geld wordt door de vrouw vermoedelijk gebruikt om drugs te kopen. De politie adviseert niet in te gaan op de verhalen van de vrouw.

Bakel: Onder invloed

Op de Kivitsbraak is donderdag om 23.50 uur een 30-jarige automobilist uit Handel aangehouden omdat hij gedronken had en toch in een auto reed. De ademanalyse mislukte en een bloedproef weigerde hij. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Valkenswaard: Inbraak in garage en woning

Donderdagavond is ingebroken in een woning en garage aan de Valkenierstraat. De poort van de achtertuin is opengebroken. Daarna werd de garage opengebroken en daaruit werd een gereedschapskist weggenomen. De achterdeur van de woning werd opengebroken en uit die woning zijn sieraden en geld gestolen.