Gemeente Zevenaar

Infopagina week 49, 1 t/m 7 december 2003)

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van:

- het bestemmingsplan Zevenaar-Centrum voor het plaatsen van een berging voor een
scootmobiel op het perceel Bergvrede 117 te Zevenaar;
- het bestemmingsplan Babberich (7^e herziening) voor de bouw van een erker om de hoek
op het perceel Witte Kruis 109 te Babberich;

- het bestemmingsplan Schrijvershoek voor het plaatsen van een dakopbouw en het bouwen
van een hobbyruimte op het perceel Anjerstraat 11 te Zevenaar.

Ter inzage
Deze aanvragen liggen met ingang van 4 december a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

SPORTTERREINEN WORDEN MULTIFUNCTIONEEL

Onlangs is het sportbuurtwerk in Zevenaar opgestart. Eén van de doelstellingen is om multifunctionele wijksportterreinen te maken van de huidige sportterreintjes. Dit gaat gebeuren op vijf locaties: het terreintje op het Rembrandtplein, de groenstrook tussen de Spinet- en Schumanstraat, op De Olmen, de Schepershof en het verharde asfaltterrein bij gymzaal de Brug.

Inloopavond

Alle inwoners van de gemeente Zevenaar die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van deze sportterreinen zijn van harte welkom op woensdagavond 17 december in de Burgerstraat van het gemeentehuis. U kunt binnen lopen tussen 18.00 en 21.00 uur. Er zijn ambtenaren van verschillende vakafdelingen aanwezig om toelichting te geven (sportbuurtwerk, wijkbeheer, grondgebied).Op deze avond kunt u ook initiatieven en wensen met betrekking tot wijksportactiviteiten kenbaar maken.

Voor meer informatie over het sportbuurtwerk kunt u contact opnemen met Ilse Keijzers van het sportbuurtwerk. 06-22578871

VERKEERSLICHTEN MOLENSTRAAT / RINGBAAN ZUID

Maandag 8 december aanstaande wordt de verkeersregelinstallatie (VRI ) op de kruising Molenstraat/ spoorwegovergang/ Ringbaan-zuid in werking gesteld.

Vertraging
Indien er zich tijdens het proefdraaien storingen voordoen kan de ingebruikname vertraagd worden.

COMMISSIEVERGADERINGEN

De openbare vergadering van de raadscommissie GRONDGEBIED wordt gehouden op WOENSDAG 3 DECEMBER 2003 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur.
Agenda:


1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Rondvraag

4. Inspraak

Onderwerpen commissieagenda

5. "Handhaving: een serieuze zaak"- beleidsnota inzake handhaving van bouw-, milieu- en ruimtelijke regelgeving

6. Vaststellen bestemmingsplan Bedrijfsterrein B.A.T. Manufacturing
7. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. de aankoop van het perceel van R.K. Kerk Maria Koningin

8. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. herinrichting oostelijk deel Dorpstraat

9. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. overlaging Ravenstraat

De openbare vergadering van de raadscommissie ALGEMENE ZAKEN wordt gehouden op DONDERDAG 4 DECEMBER 2003 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur
Agenda:


1.Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Rondvraag

4. Inspraak

Onderwerpen commissieagenda

5. Aanpassen verordeningen belastingen en rechten 2004
6. Vaststellen garantiebeleid

7. Notitie verbetering proces jaarrekening

8. Opzet programmabegroting

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 8 december 2003 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied.

STREEKCOMMISSIE WEST-ACHTERHOEK EN LIEMERS

De openbare vergadering van de Streekcommissie West-Achterhoek en Liemers wordt gehouden op woensdag 10 december 2003 om 13.00 uur op landgoed Wielbergen in Angerlo (Mariëndaalseweg 21)

Streekcommissie West-Achterhoek en Liemers adviseert mede Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland over de besteding van provinciale en Europese gelden ten behoeve van de streek West-Achterhoek en Liemers. Zij doet dit ieder jaar in de vorm van een jaarprogramma.

Agenda:

1. Opening en mededelingen

2. Ingekomen en uitgaande stukken

3. Verslag vorige vergadering

4. Projecten 1^e tranche 2004

5. Het Ontwerp Reconstructieplan

6. Bespreken stukken vergadering Reconstructiecommissie
7. Rondvraag en sluiting

Het jaarprogramma ligt tijdens kantooruren ter inzage bij het secretariaat. Deze is gevestigd in het kantoor van Plattelandshuis, Hummeloseweg 85 te Zelhem (telefoon: 0314 625 000).

RECONSTRUCTIECOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS

De openbare vergadering van de Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers wordt gehouden op donderdag 11 december 2003, van 9.30 tot 12.30 uur in het gemeentehuis van Hengelo, Raadhuisstraat 20, telefoon 0575 461 541

Agenda:


1. Ontwerp Reconstructieplan Achterhoek en Liemers
2. Ontwerp Milieu Effect Rapportage

3. Inspraakrapport

De vergaderstukken liggen vanaf 1 december 2003 ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. De agenda, het verslag en agendapunten zijn ook vanaf die datum elektronisch opvraagbaar op: www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoek en liemers

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1^e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Angerlo, Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.
De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 4 DECEMBER 2003 van 18:00 TOT 19:30 UUR.Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

WEEKMARKT

In verband met Sinterklaasavond zal op vrijdag 5 december a.s. de weekmarkt om 17.00 uur sluiten. Op vrijdag 26 december a.s. (Tweede Kerstdag) komt de weekmarkt geheel te vervallen.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats/wijk

Inzamelaar

Zaterdag 6 december

Zonnemaat Noord + flats Zonnemaat, complex Hunneveldweg/Platanenlaan

basisscholen Carrousel en De Wissel

Maandag 8 december

Methen

Scouting Andreas&Cunera

Dinsdagavond 9 december

Lentemorgen 1/Zonegge 7-14

CV De Griethtreejers

Woensdag 10 december

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp,
't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/ Hooge Bongert

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 10 december

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 48/2003:

---
Sellersmaat 60, uitbreiden van de woning en oprichten garage/berging met carport

De ingekomen aanvragen liggen bij de frontoffice van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende reguliere bouwvergunningen week 47/2003:
---
Arnhemseweg 3-5, plaatsen van een luifel;

- locatie Altbroek, gewijzigd uitvoeren (meerwerk) van de bouw van 5 woningen

Verleende lichte bouwvergunningen week 47/2003:
---
Oosteinde 58, plaatsen van een carport;

- Sellersmaat 2, uitbreiden van de woning

Geweigerde bouwvergunning eerste fase

- Heilige Huisjes 7 en 9, oprichten van drie woningen

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:
- Computerstore Zevenaar, vergunning voor het plaatsen van een overkapping ter hoogte van de ingang van het perceel aan de Didamsestraat 4a te Zevenaar op zaterdag 22 november 2003 van 18:00 tot 20:30 uur;

- Nykamp Nyboer, vergunning voor het plaatsen van een lichtreclame op/aan het pand aan de Zwarteweg 8 te Zevenaar.

Winkeltijdenwet/Verordening Winkeltijden Zevenaar 1996:
---
Bruna, Grietsestraat 33 te Zevenaar, ontheffing om in de nacht van 21 op 22 november 2003 van 00:00 tot 01:00 uur geopend te zijn in verband met de promotie en verkoop van het nieuwe Harry Potterboek.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.