Gemeente Eijsden

Convenant als uitvloeisel van bedrijventerrein Eijsden-Maastricht Nieuwe stukken groen in ontwikkeling

Op vrijdag 28 november tekenden wethouder Jacobs van de gemeente Eijsden, wethouder Hazeu van de gemeente Maastricht en deputé Wolfs van de provincie Limburg een convenant over natuurcompensatie.

De ondertekening van deze convenant is een direct uitvloeisel van de afspraken die zijn gemaakt over de realisatie van het bedrijventerrein Eijsden-Maastricht en de noodzakelijke natuurcompensatie die daarmee samenhangt. In de overeenkomst staat op welke manier het gebied ten zuiden van het nieuwe bedrijventerrein Eijsden- Maastricht wordt ingericht. Verder staat in de convenant wie welke verantwoordelijkheden draagt en welke financiële middelen voor de realisatie van dit plan beschikbaar zijn. De natuur die door de overeenkomst wordt gerealiseerd vormt een onderdeel van de aan te leggen ecologische zone tussen de Maas en het Savelsbos.

Naast de noodzakelijke natuurcompensatie zal de gemeente Eijsden zelf als uitvoering van haar Groenstructuurplan voor het buitengebied bezien hoe zij in het gebied tussen Savelsbos en Maas nog meer natuur kan realiseren.