Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 november

Diefstal met geweld

Automobilist beroofd voetganger van zijn GSM en sleurt hem daarna mee

Almelo

Op donderdag 27 november omstreeks 20.05 uur vraagt een automobilist op de Boddenstraat de weg aan een voetganger, een 28-jarige man uit Vroomshoop. Vervolgens vraagt de automobilist of hij gebruik mag maken van de telefoon van de 28-jarige. Na aanvankelijk wantrouwen geeft hij zijn GSM aan de automobilist. Die geeft daarop gas en rijdt weg. De 28-jarige rent hem na en werpt zijn bovenlichaam door het geopende portierraam en grijpt naar het stuur om zodoende de automobilist tot stoppen te dwingen. Deze rijdt echter door en sleurt de 28-jarige minstens 100 meter mee. Deze vreest voor zijn veiligheid en laat ten slotte los. Hij komt op de kruising met Het Baken, ter hoogte van het politiebureau op de grond terecht. Hij loopt daarbij schaafwonden op en zijn kleding is vernield. Aan de hand van het opgenomen kenteken wordt de verdachte automobilist getraceerd op de Mennistenhoek. Hij wordt daar tot stoppen gedwongen door de politie en aangehouden. De verdachte, een 21-jarige Almeloër, verkeert onder invloed van drugs. Er wordt van hem een bloedproef afgenomen. In de auto wordt de gestolen GSM aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (bps: 03-154945/975)

Rijden onder invloed

Automobilist wordt gecontroleerd op roekeloos rijgedrag en verkeert onder invloed

Almelo

Op donderdag 27 november omstreeks 18.40 uur wordt op de Ootmarsumsedwarsweg de aandacht van surveillerende politiemensen getrokken door het roekeloze rijgedrag van een automobilist. Bij controle werd bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De verdacht, een 30-jarige Almeloër werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,9 o/oo. Hij kreeg daarvoor een transactie van 300 euro. Tevens stond voor de verdachte nog een vonnis open van 102 euro, welke door hem werd betaald. (bps: 03-154893)

Aanrijding onder invloed

Automobilist verliest door drankgebruik de controle over zijn auto en rijdt tegen een muurtje

Den Ham

Op vrijdag 28 november omstreeks 02.08 uur wordt bij de politie gemeld dat er een auto dwars op de rijbaan van de Esweg staat. Ter plaatse treft de politie de bestuurder, een 20-jarige man uit Den Ham naast zijn auto, die dwars op de weg staat. De automobilist verklaart dat hij over de Esweg reed in de richting van de Magelerweg. In een scherpe bocht naar rechts was hij met zijn auto tegen de stoeprand gereden. Vervolgens raakte de auto in onbalans waardoor hij de macht over het stuur verloor, een muurtje ramde en uiteindelijk dwars op de weg tot stilstand kwam. Een even oude plaatsgenoot zat bij hem in de auto en was met zijn hoofd tegen de zijruit geklapt en had een kleine hoofdwond. Bij de automobilist wordt alcoholgebruik geconstateerd waarop hij wordt aangehouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,22 o/oo. Wegens recidive wordt zijn rijbewijs ingevorderd. De auto is zwaar beschadigd en wordt afgesleept. Het kenteken wordt ingenomen.(bps: 03-155019)

Aanrijding onder invloed

Automobilist rijdt met bestelwagen tegen een lantaarnpaal en blijkt onder invloed van alcohol

Almelo

Op vrijdag 28 november omstreeks 00.54 uur rijdt een 30-jarige automobilist uit Wierden met zijn bestelwagen over de Wierdensestraat. Ter hoogte van de kruising met de Aalderinkssingel rijdt het met de auto tegen een ANWB-paal, die op de middengeleider staat. Door de klap van de aanrijding wordt de gehele vluchtheuvel verplaatst, de ANWB-paal komt scheef te staan en een verkeerslicht breekt af. Bij de 30-jarige wordt alcoholgebruik geconstateerd, waarop hij wordt aangehouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,52 o/oo. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Tevens blijkt zijn auto sinds 1999 niet meer verzekerd. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 03-155010)

Lantaarnpaal vernield door ontploffing

Door een aantal jongelui is een ontploffing veroorzaakt bij een lantaarnpaal

Almelo

Op donderdag 27 november omstreeks 16.30 uur komt een melding dat er aan Het Schol een lantaarnpaal is ontploft. De politie ziet ter plaatse dat een lantaarnpaal helemaal scheef staat, de bedrading los hangt en er een gat in de grond zit. Meerdere buurtbewoners geven aan dat ze vooraf een enorme knal hadden gehoord. Een aantal getuigen melden dat ze gezien hebben dat er drie knapen, 18-20 jaar oud bij de lantaarn waren weggerend, en later op een fiets gesprongen en weggereden. Een van deze knapen had zelfs een getuige bijna omver gefietst. Een monteur moest er aan te pas komen om de lantaarn weg te halen en de bedrading te beveiligen. (bps: 03-154867)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --