Politie IJsselland


Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Donderdag 27-nov-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 28-nov-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Henk Kremer
---



Gewond bij verkeersongeval
Steenwijk - Donderdagmorgen raakte een 37-jarige fietster uit Steenwijk gewond bij een aanrijding op de kruising Gagelsweg/ W. van Engenweg. Zij verleende geen voorrang aan een van rechtskomende auto, bestuurd door een 28-jarige plaatsgenote. De fietster belandde op de motorkap en brak een sleutelbeen. Zij werd naar het ziekenhuis in Meppel gebracht.


---



Man na aanrijding te water
Rouveen - Bij een verkeersongeval op de Conradsweg raakte donderdag, aan het eind van de middag, een 32-jarige man uit Vollenhove met zijn auto te water. In een bocht naar links raakte hij in een slip en kwam dwars op de andere weghelft terecht. Een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Staphorst, kwam met hem in botsing. Na de aanrijding belandde zijn auto in het water naast de rijbaan. Hij kon nat, maar op eigen gelegenheid uit zijn auto komen. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen ter observatie naar de Isalaklinieken in Zwolle gebracht. De vrouw kwam met de schrik vrij. Het verkeer werd enige tijd omgeleid.


---



Aanhouding na winkeldiefstal
Steenwijk - In een kledingzaak aan de Oosterstraat is donderdagmiddag een 29-jarige man uit Heerenveen aangehouden voor winkeldiefstal. Hij nam twee jassen weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De jassen gingen terug naar de eigenaar.


---



Proces-verbaal na mishandeling
Zwartsluis - Tegen een 38-jarige man uit Zwartsluis is donderdagmorgen proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling. Op de Stouwweg sloeg hij een 60-jarige plaatsgenoot met een hockeystick en duwde hem de sloot in. Het slachtoffer verweerde zich door een mes te trekken. Hij liep bij de slagen met de stok verwondingen aan zijn hoofd en een arm op. Naar de toedracht wordt een nader onderzoek ingesteld.


---



Aangehouden voor dronkenschap
Steenwijk - Vrijdagmorgenvroeg werd, bij een horecagelegenheid aan de Markt, een 45-jarige man uit Steenwijk aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij had een klapdeur in het bedrijf vernield en kon nauwelijks op zijn benen staan. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. In het politiebureau gedroeg hij zich recalcitrant en vernielde hij de ophoudruimte waarin hij tijdelijk was neergezet. Hierna werd hij in een observatiecel geplaatst. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---



Verkeerscontroles
Tuk - Op de Oldemarktseweg werden donderdag in de ochtendspits 6 scholieren bekeurd omdat zij geen of incomplete verlichting voerden.


---



Steenwijk - In de avonduren werden 14 fietsers bekeurd in verband met ondeugdelijke of geen verlichting. De controles vonden plaats op de Eesveenseweg, de Meppelerweg en de Tramlaan.


---



Staphorst - Aan de Ebbinghe Wubbenlaan werden donderdagmiddag 12 autobestuurders bekeurd omdat zij, of de inzittende(n), geen veiligheidsriem droegen.


---



---- --


---


File: 2811sal.doc
Result: antiword returned 36096: Invalid request code