Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 november 2003

Rijden onder invloed

Tijdens alcoholcontrole bleek één bestuurder teveel gedronken te hebben

Losser

Op de avond en nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 november werd op de rotonde Enschedesestraat/Broekhoekweg in Losser een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werd het verkeer uit alle richtingen gecontroleerd. In totaal werden drie bestuurders aangehouden nadat een blaastest uitwees dat zij onder invloed van alcohol verkeerden. Twee van hen bleken onder de grens te zitten, bij de derde echter, een 53-jarige man uit Oldenzaal, gaf ademanalyse een uitslag van 0,6 promille. Hij werd met een rijverbod van 2 uur en een bekeuring van E 190,- heengezonden. (bps: 03-154998)

Automobilist aangehouden

Vrouw rijdt met 1,2 promille in de auto en wordt door de politie aangehouden

Borne

Politieagenten controleerden vrijdag 28 november omstreeks 04.55 uur op de Weerselosestraat in Borne een 28-jarige automobiliste uit Borne. Een blaastest wees uit dat zij onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de vrouw werd aangehouden Ademanalyse gaf een uitslag van 1,2 promille. De 28-jarige kreeg hierop een rijverbod van 5 uren. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-155031)

Eenzijdig ongeval

Bromfietser komt ten val en loopt een gecompliceerde enkelfractuur en een hersenschudding op

Hengelo

Een 16-jarig meisje uit Bentelo reed donderdagavond 27 november omstreeks 21.20 uur met haar bromfiets op de Eetgerinksweg in Hengelo. Zij kwam ten val nadat zij vermoedelijk in een bocht de macht over het stuur had verloren en in een slip was geraakt. Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat zij een hersenschudding en een gecompliceerde enkelfractuur had opgelopen. Zij werd nog diezelfde avond aan haar enkel geopereerd. (bps: 03-154948)

Fietser gewond

Automobilist rijdt door rood licht en komt in aanrijding met een fietser, die hierbij gewond raakt

Oldenzaal

Een 42-jarige automobilist uit Enschede reed vrijdagmorgen 28 november omstreeks 07.10 uur op de Enschedesestraat in Oldenzaal. Hij reed op het kruispunt met de Eektestraat door het rode licht en kwam in aanrijding met een voor hem van rechts komende 59-jarige fietser uit Oldenzaal, die vanaf het fietspad dat naast de Enschedesestraat ligt, bij groen licht het kruispunt opreed. De 59-jarige man liep een pijnlijke heup op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-155057)

Aanhouding fietsendieven

Drie verdachten aangehouden wegens diefstal van een fiets

Oldenzaal

Op donderdagmiddag 20 november werd vanaf het Stationsplein in Oldenzaal een mountainbike gestolen. De eigenaar, een 18-jarige man uit Oldenzaal, deed hiervan aangifte. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van drie verdachten, twee 16-jarige jongens en een 20-jarige man, allen uit Oldenzaal. Zij werden in hun woning in Oldenzaal aangehouden op resp. woensdagmorgen 26, donderdagmorgen 27 en vrijdagmorgen 28 november. De drie hebben inmiddels bekend. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij de 20-jarige verdachte werden behalve bovengenoemde fiets tevens vier andere fietsen aangetroffen, waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. Nader onderzoek volgt. (bps: 03-153681)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --