Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



Onderwerp: passantenonderzoek waardevol.



Het gisterenavond door de politie gehouden passantenonderzoek in Dinxperlo naar aanleiding van het beschieten van een 48-jarige vrouw uit Zevenaar op 20 november j.l. blijkt waardevol te zijn geweest. Diverse passanten hebben voor het team bruikbare informatie verteld. Tijdens het passantenonderzoek heeft de politie tevens naar de herkomst van een fiets, die in de buurt werd aangetroffen, gevraagd. De eigenaar is nog niet bekend geworden.


Het passantenonderzoek, een week na het schietincident op de Wendelenkamp, heeft tientallen reacties van passanten opgeleverd. Duidelijk is geworden, dat je als onderzoeksteam passanten actief moet benaderen om informatie te krijgen, een stelregel, die voor een aantal mensen niet logisch is.


De politie heeft gisteren op diverse locaties rond de Wendelenkamp automobilisten, fietsers en voetgangers aangesproken en gevraagd of men een week geleden op dezelfde locatie is geweest en of men iets bijzonders heeft gezien.


Speciale aandacht ging hierbij uit naar de gebruiker van een grijze herenfiets die op de bewuste avond in de buurt van de Wendelenkamp gesignaleerd is. De fiets zelf werd later in de buurt aangetroffen en mogelijk heeft de gebruiker iets van het incident gezien. De fiets heeft handremmen en een opvallend lederen zadel met grote ronde veren zowel voor als achter.


In de komende dagen worden alle tips nagetrokken en zullen diverse passanten bezocht worden voor een nadere verklaring.


Het politieteam van 16 mensen is nog volop bezig met het onderzoek naar de schietpartij op de bewuste donderdag. Het slachtoffer kwam die avond tussen 20.00 en 20.15 uur aan bij familie op de Wendelenkamp en werd op de parkeerplaats meerdere malen beschoten. Gelukkig zag zij kans de woning van haar familie te bereiken, waarna zij zwaar gewond is overgebracht naar een ziekenhuis. Het slachtoffer heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten.



Einde bericht



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --