De Unie


Unilever - Een zakelijk voorstel

28 november 2003 - De Unie wil haar leden en niet-leden een voorstel voorleggen.

U bent een professional
U voelt zich betrokken bij Unilever en zet uw beste beentje voor in het belang van het bedrijfen dat van uzelf natuurlijk. U hebt kennis van zaken over uw bedrijf en ideeën voor verbeteringen. U hebt echter de handen vol aan uw werk en merkt dat het daarom lastig is om uw stem te laten horen.

De Unie is een professionele vakorganisatie
Onze overtuiging is dat wij uw belangen het beste kunnen behartigen door overtuigingskracht. Door argumenten, niet door het mobiliseren van onvrede. De Unie houdt zich niet alleen maar bezig met de CAO, hoger personeel, sociale plannen en uw pensioen. Wij ondersteunen u bij een eventueel arbeidsconflict. Lukt dat niet door te onderhandelen, dan staan onze specialisten (o.a. arbeidsjuristen, pensioendeskundigen, loonberekenaars) voor u klaar.

De Unie wil ook een strategische partner van uw directie zijn Wij denken mee over de koers van het bedrijf. We doen voorstellen voor verbeteringen en volgen de directie kritisch, maar constructief. Hierbij zoeken wij nadrukkelijk de samenwerking met de ondernemingsraad. En met u!

Als vakbondsbestuurder ben ik een generalist
Ik wil uw kennis en ideeën gebruiken om uw positie én die van uw collegas te versterken. Op het gebied van leeftijdsbewust personeelsbeleid, employability, strategie en sociaal beleid. En verder al datgene wat voor u en Unilever van belang is.

Ik doe u een voorstel:

Een voorstel...
U kunt uw en onze positie op een aantal manieren verbeteren. In de allereerste plaats door lid te worden! De invloed van De Unie groeit met het aantal leden. Als u een uitdaging niet uit de weg gaat, dan kunt u veel voor uw collegas en Unilever betekenen:
* Door onze groep van actieve leden (kaderleden) binnen Unilever te versterken. Dit betekent dat u enkele malen per jaar overleg voert met collegas en de Uniebestuurder en wat vaker via e-mail en telefoon met de bestuurder van gedachten wisselt. Als u hierover meer wilt weten, schroom dan niet om mij te emailen via: kng-o@unie.nl!

* Door een rol te spelen in discussies over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld pensioenen of een pilotproject binnen Unilever. U bevindt zich dan wat meer op de achtergrond dan in de kadergroep, maar hebt wel regelmatig overleg met de bestuurder. Door uw collegas te attenderen op de bijzondere rol die De Unie binnen de onderneming speelt en hen te informeren over de voordelen van een lidmaatschap.

* Graag ondersteunen wij u bij grotere wervingsacties, bijvoorbeeld bij het organiseren van een themabijeenkomst. Interesse? Email ghr-s@unie.nl en u ontvangt alle informatie.

Van gedachten wisselen
In december en januari zal ik diverse bedrijven bezoeken om met u van gedachten te wisselen over welke onderwerpen u van belang vindt. Als u hierin interesse heeft kunt u het bijgaande faxformulier invullen en versturen. U ontvangt daarna een uitnodiging. Met dit formulier kunt u overigens lid of geen lid tevens uw vragen en opmerkingen aan mij doorgeven. Ik zal hierop zo spoedig mogelijk reageren.

Olof King
Bestuurder De Unie


vrijdag, 28 november 2003