Productschap Diervoeder

28/11/2003

Nieuwe retributie tarieven GMP- regelingen 2004

Het bestuur van het Productschap Diervoeder heeft op 12 november 2003 de nieuwe retributietarieven GMP-regeling 2004 vastgesteld.

De inkomsten uit GMP-retributies dienen om de kosten van het beheer van de GMP-regeling en de kosten die samenhangen met het monitoren en het coördineren van de uitvoering van de certificatie door de onafhankelijke certificerende instellingen (CIs) te dekken.

Tijdens de bestuursvergadering is gebleken dat de opbrengsten uit GMP-retributie voor 2004 op dit moment naar verwachting nog niet voldoende zijn om alle kosten te dekken. Het bestuur is daarom tot de conclusie gekomen dat het op dit moment nog niet mogelijk is om de certificatievergoedingen voor de certificering van bedrijfslocaties te verlagen. Wel is voorzien in een staffel indien een gecertificeerd bedrijf meerdere bedrijfslocaties heeft en is de hoogte van de certificatievergoeding per bedrijfslocatie gekoppeld aan het aantal te certificeren locaties per onderneming.

Een tariefsverlaging is mogelijk indien het aantal certificerende instellingen en het aantal te certificeren bedrijfslocaties nog behoorlijk toeneemt. Dit zal in de loop van 2004 opnieuw worden bekeken. Een besluit hiertoe kan mogelijk medio 2004 worden genomen.