Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


28 november 2003


Doetinchem - alcoholcontroles

Het team verkeershandhaving van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft donderdagavond op verschillende locaties in en rond Doetinchem een alcoholcontrole gehouden. Er zijn 70 blaastesten afgenomen. 15 bestuurder hadden wel gedronken, maar bleven onder de limiet.



Winterswijk - onder invloed


Een 52 jarige automobilist uit Winterswijk blies vannacht om 02.15 uur op de Misterweg 1,3 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal wordt opgemaakt.



Doetinchem - diefstal auto


Vanaf de Varkensweide is donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur een rode Volkswagen Transporter met het kenteken VD-JN-41 weggenomen. Een 46 jarige inwoner uit Ulft heeft aangifte gedaan.



Aalten - inbraak zalencomplex


Bij een zalencomplex aan de Lichtenvoortsestraatweg is vannacht rond 04.15 uur ingebroken. Er is een raam geforceerd om in het pand te komen. Binnen is een kassa vernield en de kassalade met een onbekend geldbedrag weggenomen.



Doetinchem - man met alarmpistool aangehouden


Werd donderdagmiddag gemeld dat er een man op de Kapoeniestraat met een pistool stond te zwaaien. Hij zou een conflict met een passant hebben. De politie is er direct met meerdere auto's op afgegaan. Werd een 31 jarige inwoner uit Doetinchem aangetroffen met een alarmpistool. De man is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.



Dinxperlo - keukenbrand


In de keuken van een woning aan de Heelweg is donderdagavond, rond 21.45 uur, brand ontstaan. De 62 jarige bewoner had een pannetje met olie op het vuur staan. De olie vatte vlam en een 61 jarige bezoekster probeerde met natte lappen het vuur te doven. Daarbij heeft zij veel rook ingeademd. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Vanwege ademhalingsklachten zijn de man en de vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In de keuken is brandschade ontstaan en in de rest van de woning rook- en lichte brandschade.



Eibergen - reanimatie redt man


Donderdagavond is een bezoeker aan een horecagelegenheid onwel geworden. Aanwezigen zijn direct met reanimeren begonnen totdat de ambulance er was. Hierna werd de man overgenomen door ambulancepersoneel en is hij in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd.



Winterswijk - jongens aan de waterpijp


Donderdagmiddag rond 17.00 uur zag de politie bij de beek aan de Vredensweg twee fietsen staan en ging op onderzoek uit. In de bosjes werd een sterke wietlucht waargenomen en even verderop zaten twee jongens van 15 en 16 jaar. Beiden bleken na enige navragen aan een waterpijp te hebben "gelurkt ".De knapen werden aangehouden en voorgeleid. De drugs en de waterpijp worden vernietigd.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --