Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



28 november 2003


Putten - inbraken

Donderdag overdag is ingebroken in een woning aan de Waterweg. Men heeft een raam geforceerd om binnen te komen. Weggenomen werd onder andere: een stereotoren, espresso-apparaat, videocamera, sieraden, parfum, mobiele telefoon, decoder en een dvd speler. In een naastgelegen boerderij werd ook ingebroken. Hier werd een deur geforceerd. Men heeft een decoder meegenomen.



Elburg - voetganger gewond


Donderdagmorgen omstreeks 07.05 uur is een 33 jarige inwoner uit Elburg gewond geraakt na een aanrijding op de Vrijheidsstraat. Een 51 jarige automobilist uit Elburg reed de Vrijheidsstraat in vanuit de Paterijksstraat. Plotseling stak de 33 jarige voetganger over en een aanrijding was niet meer te vermijden. De man kwam ten val en is met hoofd- en borstklachten overgebracht naar het ziekenhuis.



Wezep - aanrijding met gewonde


Een 35 jarige automobiliste uit Wezep is donderdagavond, rond 20.45 uur, op de Rondweg gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw kwam vanuit Hattembroek richting Wezep. Op de andere weghelft reed een 25 jarige automobiliste uit Hattemerbroek. Door onbekende oorzaak raakte de 35 jarige op de linkerweghelft en botste frontaal op de auto van de 25 jarige. De vrouw uit Wezep is hierbij gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.



Wezep - venten zonder vergunning


De politie heeft donderdagavond twee mannen uit Rotterdam, in de leeftijd van 41 en 37 jaar, bekeurd voor het venten van stroopwafels zonder ventvergunning. Tevens werd hen dringend verzocht om hun activiteiten te staken en Wezep te verlaten.


't Harde - Alcoholcontrole

De politie heeft, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, vrijdagmorgen vroeg op de Eperweg een alcoholcontrole gehouden. Er werd tot 04.50 uur gecontroleerd en van de 348 bestuurders had niemand een slok te veel op. Vier automobilisten kregen boete omdat zij geen gordel droegen en van twee voertuigen was de verlichting niet in orde.


't Harde - Fietsendief betrapt

De politie heeft vrijdagmorgen vroeg op de Eperweg een 21-jarige man uit Heerlen betrapt bij de diefstal van een fiets uit de fietsenstalling van de NS in 't Harde.
De man nam rond 02.00 uur de fiets mee, nadat hij eerder had geprobeerd het slot te vernielen, hetgeen niet lukte. De dader nam de fiets afgesloten mee. De politie hield de man aan en sloot hem op in een cel. Hij werd daarna overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee omdat verdacht militair bleek te zijn.



Ermelo - auto van de weg


Een 26 jarige automobilist uit Ermelo is donderdagavond, rond 21.05 uur, op de Horsterweg door onbekende oorzaak uit de bocht gegleden en in de berm terecht gekomen. Bleek dat hij had gedronken en blies 1,2 prom.
I.v.m. recidive is het rijbewijs in beslag genomen en proces verbaal wordt opgemaakt.



Elburg - inbraak in woning


Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Oostendorperstraatweg. Er werd een raam opengebroken om in binnen te komen. Alle vertrekken zijn doorzocht. Er is een tv en een geldbedrag weggenomen.



Harderwijk - snelheidscontroles


Tijdens snelheidscontrole op de Deventerweg zijn donderdag 1815 voertuigen gecontroleerd. 220 bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.
In de avond is gecontroleerd op de Newtonweg. Hier reden 55 van de 488 gecontroleerde voertuigen harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten bedroeg hier 97 km/u.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --