Ingezonden persbericht


Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel
tel.: 02-790 93 06 - fax: 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be

Persbericht
Datum: 28 november 03
Fax / e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: Aanstelling nieuwe afgevaardigd bestuurder voorzien op 6 december

De Raad van het Gemeenschapsonderwijs voorziet dat tijdens zijn zitting op 6 december een nieuwe afgevaardigd bestuurder gekozen wordt uit de vier resterende kandidaten.

Procedure

Na een oproep die op 20 september in enkele Vlaamse kranten en tijdschriften verscheen, werden 74 dossiers ingediend. Samen met Jobpunt Vlaanderen, Vlaams selectiecentrum voor het overheidspersoneel, werd eerst nagegaan welke dossiers ontvankelijk waren. Jobpunt Vlaanderen startte daarop in samenwerking met de Accord Group een procedure tot screening en assessment van de overblijvende kandidaten. Aan het einde van die procedure werden vier kandidaten geselecteerd. Zij krijgen op 6 december de gelegenheid om hun kandidatuur voor de Raad te verdedigen. Daarna zal de Raad beraadslagen over de dossiers en een afgevaardigd bestuurder aanstellen.

Namen

Om wettelijke redenen (decreet) en om de privacy van de kandidaten niet te schenden, kunnen wij geen namen bekendmaken.

Voorstelling

Op 6 december zal de persdienst van het Gemeenschapsonderwijs een persmededeling verspreiden waarin de nieuwe afgevaardigd bestuurder wordt voorgesteld. Op maandag 8 december om 10.30 uur wordt een persconferentie gehouden in de lokalen van het Gemeenschapsonderwijs. De nieuwe afgevaardigd bestuurder zal hier aanwezig zijn, samen met de voorzitter en leden van de Raad. Nadere informatie hierover wordt u later toegestuurd.

---- --