Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK: Benoemingen KLPD en LSOP

Benoemingen KLPD en LSOP

Peter van Zunderd korpschef KLPD
Ineke Stam voorzitter College van Bestuur LSOP

P.J. (Peter) van Zunderd (56 jaar) wordt met ingang van 1 januari 2004 de nieuwe korpschef van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Hij volgt M.A. (Minze) Beuving op, die benoemd is tot bevelhebber der marechaussee.

Mevrouw J.G. (Ineke) Stam (53 jaar) wordt met ingang van 1 januari 2004 de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van het LSOP, het Politie onderwijs- en kenniscentrum in Apeldoorn. Zij volgt in deze functie Van Zunderd op en wordt daarmee hoofdcommissaris van politie.

Peter van Zunderd is sinds 2002 voorzitter van het College van Bestuur van het LSOP, Politie onderwijs- en kenniscentrum. Daarvoor was hij achtereenvolgens plaatsvervangend korpschef en korpschef van het regionale politiekorps Midden- en West-Brabant. In 2000 was hij project-directeur-generaal bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om het Europees Kampioenschap voetbal in goede banen te leiden. Vanwege deze prestatie is hij in datzelfde jaar uitgeroepen tot overheidsmanager van het jaar.

Ineke Stam is sinds 1998 plaatsvervangend voorzitter van het College van Bestuur van het LSOP, Politie onderwijs- en kenniscentrum. Daarvoor was zij onder meer voorzitter van de faculteit Gamma en directeur Personeel en Organisatie van de Hanzehogeschool in Groningen.

Peter van Zunderd heeft een jaar als voorzitter van het College van Bestuur van het LSOP gefunctioneerd.
Gezien de vereiste ervaring die gezocht werd in een korpschef van het Korps landelijke politiediensten, heeft minister Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) besloten Van Zunderd te benoemen, ondanks zijn relatief korte periode bij het LSOP. Een benoeming die mogelijk was doordat gelijktijdig kon worden voorzien in een uitstekende opvolging met de benoeming van Ineke Stam.

Noot voor de redactie,