Novem


28-11-2003 Rol van Novem:
Voorbeeldprojecten woningcorporaties

Hieronder is een overzicht te vinden van projecten die door of voor Woningcorporaties gerealiseerd zijn. De projecten hebben als kenmerk dat er duurzame energie toegepast is. Soms is dit een specifieke duurzame energie techniek (zonnestroom, warmtepompen, zonthermisch) of een combinatie van technieken. Naast technische informatie bevat de uitgebreide project beschrijving ook leerervaringen.

Pilot project Woondrecht, Dordrecht

In Dordrecht zijn op vijf wooneenheden van de Dordrechtse woningcorporatie 'Woondrecht' Zonnestroom installaties geplaatst, waarbij de energie via de woningen aan het net wordt geleverd. Het betreft seniorencomplexen.

Zonnestroom Die Delftgaauwse Weye, Delft

Het project Die Delftgaauwse Weye laat zien hoe zonnestroom te integreren is bij renovatie van een zorgflat. Woningcorporatie Delftwonen heeft hiermee een aansprekend project gerealiseerd.

Glasoverkapping Waterhof, Den Haag

Doel van dit project van Woningstichting Haag Wonen is het demonstreren van een mooi en bouwtechnisch optimaal geïntegreerd zonnestroomsysteem. Het zonnestroomsysteem is opgenomen in de beglazing van een atrium en geeft door haar transparantie een uniek lichtspel.