Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum vrijdag 28 november 2003                                       
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Vrouw deed valse aangifte van beroving

Uit politieonderzoek is gebleken dat een 36-jarige vrouw uit Nijmegen valse aangifte heeft gedaan van beroving. De vrouw verklaarde aan de politie dat zij op 27 september op de
St Jacobslaan beroofd zou zijn van haar gsm. Hierop startte de politie een onderzoek, deed buurtonderzoek en hoorde enkele 'getuigen'. Hieruit bleek na enige tijd dat de vrouw de overval verzonnen had omdat zij voor haar vriend een soortgelijk gsm-toestel wilde hebben.
De politie maakt hiervan proces-verbaal op, waarna het OM over de strafmaat zal beslissen.


Man aangehouden voor heling

De politie heeft donderdagavond op Marienburg een 17-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht een snorfiets geheeld te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau.



Man aangehouden voor belediging en mishandeling politieagent

Donderdagavond is op de Tweede Walstraat een 31-jarige Nijmegenaar aangehouden die even daarvoor politiemensen beledigde die daar met hun werk bezig waren. Hierop werd de man verbaal agressief. Toen de politiemensen hem wilden boeien voordat hij de politieauto in moest, spuugde de verdachte een politieman in zijn gezicht. De man verzette zich hevig tegen de aanhouding. Hierbij gaf hij diezelfde agent een kopstoot. Deze 32-jarige agent deed hiervan aangifte. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.



Man aangehouden voor vernieling

In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Bloemerstraat een 40-jarige Nijmegenaar aangehouden die even daarvoor bij een horecagelegenheid aan deze straat een ruit had vernield. De man was onder invloed van alcohol. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


Man van geld beroofd

Een 19-jarige man is vrijdagmorgen op het station van zijn geld beroofd. Een onbekende man vroeg hem hoe laat het was. Daarna vroeg hij of de 19-jarige geld bij zich had. Hierop zei de 19-jarige dat ie dat had, maar dat ie dat niet aan hem zou geven. Hierop trok de man een mes en bedreigde de 19-jaruige, die daarop wel geld gaf.
De 19-jarige deed aangifte.


District Tweestromenland



Malden-aanhouding voor brandstichting

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de A73 een 19-jarige man uit Cuijk aangehouden die ervan wordt verdacht twee auto's op de Rijksweg in Malden te hebben aangestoken. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De aanleiding ligt in de relationele sfeer. De 20-jarige eigenaresse uit Malden deed aangifte.


Beuningen- blik op veilig snelheidscontrole

De politie heeft donderdagmiddag tussen 4 en 6 uur een snelheidscontrole gehouden op de Van Heemstraweg. Er werden 845 automobilisten gecontroleerd. 45 van hen overschreden de maximum snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 92 km.



Wijchen- blik op veilig snelheidscontrole

De politie heeft donderdagavond tussen 8 en 10 uur een snelheidscontrole gehouden op de A326. Er werden 700 automobilisten gecontroleerd. 71 van hen overschreden de maximum snelheid van 120 km. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 173 km.


District De Waarden



Tiel-diefstal uit woning

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Maurikstraat door een raam te forceren. Hierbij werd gereedschap gestolen en sportartikelen. De 39-jarige bewoner deed aangifte.


Kerkdriel-inbraak woning

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Rietdekkersstraat Hierbij werd een tas gestolen en de autosleutels waarmee een Mercedes Benz met kenteken 51-LT-BJ. De 61-jarige bewoner deed aangifte.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --