Provincie Limburg

Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 18 november 2003

Onderwerp

Besluit


1.

Bestuurlijke betrokkenheid bij de politieregio's

Informatie:F. Span , afdeling Stedelijke Leefomgeving tel: (043) 389 77 08
e-mail:
fwm.span@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten aan de Statencommissie voor Verkeer, Water en Milieu informatie toe te zenden voor haar vergadering van 28 november 2003. Deze informatie over de bestuurlijke betrokkenheid bij de politieregio's zal door de portefeuillehouder zonodig mondeling worden toegelicht bij zijn mededelingen.


2.

Wijziging klachtprocedure en aanpassing Procedureverordening Limburg 2000

Informatie: S. Jansen, afdeling Algemene en Juridische Zaken tel: (043) 389 72 97
e-mail:
s.jansen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten aan Provinciale Staten voor te stellen in te stemmen met wijziging van de interne klachtprocedure en te besluiten tot aanpassing van de Procedureverordening Limburg 2000.


3.

Jaarverslag Provinciale Archiefinspectie 2001-2002

Informatie: M.H. van den Heuvel-Habraken, afdeling Kabinet tel: (043) 389 76 26
e-mail:
mh.van.den.heuvel@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van het verslag van de provinciaal archiefinspecteur over de jaren 2001-2002. In deze rapportage doet zij verslag van haar toezichthoudende taak ten aanzien van de verzorging en het beheer van de archieven van de Provincie Limburg en overige decentrale overheidsorganen zoals gemeenten.


4.

Voorstel tot vaststelling van de Archiefverordening van de Provincie Limburg 2003

Informatie: M.H. van den Heuvel-Habraken, afdeling Kabinet tel: (043) 389 76 26
e-mail:
mh.van.den.heuvel@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten Provinciale Staten voor te stellen de Archiefverordening van de Provincie Limburg 1997 op onderdelen aan te passen.


5.

Subsidieaanvraag van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij ten behoeve van het project "Behoud en uitbreiding toeristische infrastructuur"

Informatie:P. Geelen , afdeling Landelijke Leefomgeving tel: (043) 389 78 75
e-mail:
pmtm.geelen@prvlimburg.nl

of

M. Poulssen, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme tel: (043) 389 73 09
e-mail:
mjlm.poulssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij een subsidie te verlenen van 335.000,00 ten behoeve van het project "Behoud en uitbreiding toeristische infrastructuur". Het project behelst het behouden en versterken van de "ijzeren ruggegraat" tussen het Heuvelland en Parkstad Limburg die door de ZLSM tot stand is gebracht. Nadat een aantal maatregelen zijn gerealiseerd is het mogelijk om het huidige traject van Schin op Geul tot Kerkrade uit te breiden naar Heerlen met een tussenstop in Landgraaf.


6.

Interreg IIIA project Mediabijscholings offensief Euregio Rijn Maas Noord - Grensoverschrijdend leren

Informatie:J. Dirks , afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel: (043) 389 76 93
e-mail:
j.dirks@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met het verlenen van maximaal 427.030,00 uit de Interreg IIIA middelen van Euregio Rijn Maas Noord (ERMN), aan Berufskolleg Glockenspitz Krefeld ten behoeve van het project Mediabijscholingsoffensief- Grensoverschrijdend leren. Tevens hebben zij besloten hiervoor een provinciale subsidie van 62.404,50 beschikbaar te stellen aan Berufskolleg Glockenspitz Krefeld. Over het project zal definitief besloten worden door de ERMN stuurgroep Interreg op 24 november a.s.


7.

Beheer en revitalisering Parkstad

Informatie: A. Nijssen, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme
tel: (043) 389 72 49
e-mail:
amrp.nijssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten een brief te sturen aan de gemeenten van Parkstad waarin een sterker commitment wordt gevraagd over de voortzetting na twee jaar van het initiatief voor een uitvoeringsorganisatie voor beheer en revitalisering van bedrijventerreinen. Bij een positief antwoord van de gemeenten wordt een subsidie van 99.923,00 verleend aan Parkstad Limburg ten behoeve van de voorbereiding van een regionale organisatie voor beheer en revitalisering van bedrijventerreinen. Er zal een uitvoeringsprogramma voor revitalisering worden opgesteld, een regiepunt voor beheer, bedrijfsverplaatsingen en subsidieverwerving worden ingesteld, er zullen collectieve diensten voor bedrijven worden aangeboden en tenslotte zal er een businessplan worden opgesteld.


8.

Samenhang projecten Maastricht Aachen Airport

Informatie: A. Nijssen, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme
tel: (043) 389 72 49
e-mail:
amrp.nijssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om het initiatief te nemen eenmalig te communiceren naar de bewoners rondom de luchthaven over de verschillende projecten die momenteel spelen en de samenhang tussen die projecten. Het betreffen de aanwijzing en Milieu Effect Rapportage MAA, de regeling Regionale en Kleine Luchtvaart, de privatisering van de luchthaven en het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein MAA Oost. Zij doen dat overigens zonder in de verantwoordelijkheden te willen treden van de betrokken partijen.Verder is besloten de inspraak commissie (artikel 21 commissie) te benoemen die in de procedure van de aanwijzing een belangrijke rol zal spelen.


9.

Mededelingen portefeuillehouder voorstatencommissie Verkeer, Waterstaat en Milieu d.d.28 november 2003

Informatie: A. Nijskens,, afdeling Stedelijke Leefomgeving tel: (043) 389 76 90
e-mail:
amc.nijskens@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten aan de Statencommissie voor Verkeer, Water en Milieu informatie toe te zenden voor haar vergadering op 28 november 2003. Deze informatie overde stand van zaken Emma, Integratie Energiebureau en Dubocentrum alsmede de grondwateronttrekking bruinkoolgroeve Inden zal door de portefeuillehouder zonodig mondeling worden toegelicht bij zijn mededelingen.


10.

Meerjaren Verkenningen Programma Milieu, Water en Grondstoffen 2003-2006

Informatie:F. van den Brink, afdeling Milieu en Waterbeleid tel: (043) 389 74 99
e-mail:
fwb.van.den.brink@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Meerjaren Verkenningen Programma Milieu, Water en Grondstoffen vastgesteld als uitwerking van de taakopdracht verkenningen uit het Beleidsplan 2003.


11.

Evaluatie Meldpunt uitvoering bodemsaneringen

Informatie: M. Rijneke, afdeling Algemene en Juridische Zaken tel: (043) 389 89 05
e-mail:
mjd.rijneke@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van de evaluatie van het Meldpunt uitvoering bodemsaneringen en stellen Provinciale Staten voor het meldpunt voor de huidige statenperiode te continueren.


12.

Stimuleringsregeling gemeentelijke fietsinfrastructuur

Informatie: P. Alzer, afdeling Mobiliteit tel: (043) 389 75 92
e-mail:
phj.alzer@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met het inventariseren van fietsinfrastructuurprojecten bij gemeenten om zodoende een gedegen voorstel voor Provinciale Staten op te kunnen stellen voor een nieuwe stimuleringsregeling gemeentelijke fietsinfrastructuur voor school-thuisroutes.


13.

Vragen ex artikel 38 RvO van mevrouw Eijssen en de heer Bus (SP) over het opleggen van strafkortingen aan vervoerbedrijven ten gevolge van stakingen

Informatie:J. Heuschen, afdeling Mobiliteit tel: (043) 389 71 59
e-mail:
jglm.heuschen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld. Hierin schetsen zij de overwegingen van het GS-lid Vestjens om kortingen aan te kondigen bij stakingsacties.


14.

Verzoek van Rijkswaterstaat om oordeel van Provinciale Staten over ontgrondingsaanvragen in Asselt en Oolerveld in relatie tot Streekplan (POL)

Informatie: R. Creemers , afdeling Vergunningen tel: (043) 389 76 68
e-mail:
rmp.creemers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor om aan Rijkswaterstaat te berichten dat de ontgrondingsaanvragen strijdig zijn met het POL. Zij zijn niet bereid om het POL zodanig aan te passen dat de ontgrondingen alsnog mogelijk worden gemaakt.


15.

Provinciaal subsidie uit GSB-middelen voor de algemene ondersteuning, organisatie en verdere (door)ontwikkeling van de regionale samenwerking in Parkstad Limburg

Informatie:W. Meijs , afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel: (043) 389 77 96
e-mail:
wja.meijs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben over het laatste convenantsjaar 2003 de regio Parkstad Limburg uit provinciale GSB-middelen een bijdrage toegekend van 114.870,00. Deze bijdrage is bedoeld ten behoeve van de algemene ondersteuning, organisatie en (door)ontwikkeling van de regionale samenwerking binnen Parkstad Limburg.


16.

NV Industriebank LIOF - extra Algemene Vergadering van Aandeelhouders inzake wijziging van de statuten en benoeming van de heer Frissen in de Raad van Commissarissen.

Informatie: P. Habets, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme tel: (043) 389 72 50
e-mail:
pme.habets@prvlimburg.nl

In een extra Algemene Vergadering van Aandeelhouders NV Industriebank LIOF wordt een voorstel tot wijziging van de statuten en tot de benoeming van de heer Frissen in de Raad van Commissarissen op voordracht van Gedeputeerde Staten behandeld. De heer Frissen neemt de plaats in van gedeputeerde Driessen. Gedeputeerde Staten hebben met beide voorstellen ingestemd.


17.

Verzoek om intrekking van het dwangsombesluit door mr. Th. Vermeulen namens Bowie Maastricht

Informatie: P. Baur, afdeling Handhaving en Monitoring tel: (043) 389 88 56
e-mail:
fjp.baur@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het verzoek om intrekking van het dwangsombesluit door mr. Th. Vermeulen namens Bowie Maastricht in te willigen en de last onder dwangsom d.d. 10 april 2001 in te trekken.


18.

Beslissingen op bezwaarschriften inzake nadere voorschriften voor toezicht in badinrichtingen

Informatie: M.Linssen, afdeling Handhaving en Monitoring tel: (043) 389 76 70
e-mail:
mpe.linssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de bezwaren van Subtropisch Zwembad De Berckt, Thermaalbad Arcen B.V., Kampeerbos De Simonshoek V.O.F., Stichting Weerderhof en Burgemeester en Wethouders van Stein inzake Steinerbos tegen het besluit van 15 juli 2003 inzake het geven van nadere voorschriften voor toezicht in badinrichtingen ongegrond verklaard.


19.

Bijstelling subsidies als gevolg van loon- en prijsstijgingen zoals vermeld in de septembercirculaire Provinciefonds 2003

Informatie:K. Vrolings, afdeling Provinciale Financiën tel: (043) 389 71 68
e-mail:
kj.vrolings@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten tot aanpassing van de subsidiebedragen 2003 voor de gesubsidieerde instellingen op grond van de geactualiseerde indexcijfers zoals opgenomen in de septembercirculaire Provinciefonds 2003.


20.

Bijstelling begroting 2003

Informatie:W. Smolenaers , afdeling Provinciale Financiën tel: (043) 389 71 78
e-mail:
wca.smolenaers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de bijstelling van de (meerjaren)begroting 2003-2006 met een positief budgettair resultaat van 4.275.213,00 aan Provinciale Staten aan te bieden.


21.

Verlenging overeenkomst ticketprinter NS voor de periode 1 oktober 2003 tot en met 30 september 2005

Informatie: H. Bastings, afdeling Concernadministraties tel: (043) 389 72 17
e-mail:
hn.bastings@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om de overeenkomst ticketprinter met NS Reizigers te verlengen tot en met 30 september 2005.


22.

Vervanging computerapparatuur

Informatie: L. Hulsbosch, afdeling Informatie & Automatisering tel: (043) 389 76 07
e-mail:
lgj.hulsbosch@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten tot het aangaan van een raamovereenkomst met de firma De Regenboog voor de levering van computerapparatuur.


23.

Groot onderhoud, aanpassingen gebouw en inventariseringen inventaris Bonnefantenmuseum

Informatie:F. Vernimmen - de Jong, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling
tel: (043) 389 78 19
e-mail:
f.vernimmen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om het urgente groot onderhoud aan de brand- en beveiligingsinstallatie en de buitenwanden va het Bonnefantenmuseum versneld uit te laten voeren.


24.

Rapportage Visitatiecommissie Stichting Telefonische Hulpverlening Limburg

Informatie:F. Gielen, afdeling Zorg tel: (043) 389 71 02
e-mail:
fcjg.gielen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben met belangstelling kennis genomen van de rapportage van de Visitatiecommissie Stichting Telefonische Hulpverlening Limburg (STHL). Gedeputeerde Staten sluiten zich aan bij de door de visitatiecommissie uitgesproken waardering. Gedeputeerde Staten verzoeken de Stichting Telefonische Hulpverlening Limburg om bij dienstverlening voor derden reële kostprijzen in rekening te brengen.


25.

Ontwerp-Beleidskader Jeugdzorg Limburg 2004-2007, het Uitvoeringsplan Jeugdzorg 2004 en Uitwerking van actieprogramma 2.5 van thema 'Jong zijn in Limburg'

Informatie:P. Boonen, afdeling Zorg tel: (043) 389 71 17
e-mail:
phjm.boonen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben kennis genomen van vier nagekomen reacties op het voorontwerp-Beleidskader Jeugdzorg 2004-2007. Ze hebben de reacties van commentaar voorzien en toegestuurd aan Provinciale Staten. De reacties maken deel uit van het ontwerp-Beleidskader Jeugdzorg 2004-2007 dat Gedeputeerde Staten op 11 november jl. hebben vastgesteld.


26.

Opdrachtverlening aan Symbiose m.b.t. Kwaliteitsketen Limburg

Informatie: M. Schellen, afdeling Kennis en Strategie tel: (043) 389 70 94
e-mail:
mac.schellen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben Symbiose opdracht gegeven om, in het laatste jaar van het vierjarig project Kwaliteitsketen Limburg de volgende projecten in het kader van provinciale ondersteuning van lokaal sociaal beleid uit te voeren:
- convenant kwaliteitsketen welzijn Limburg en
- pilots ketenkwaliteit.


27.

Visie en uitvoeringsprogramma Wonen, Welzijn en Zorg (WWZ) regio Maastricht en Mergelland

Informatie: V. Hoedemakers, afdeling Zorg tel: (043) 389 74 36
e-mail:
vmve.hoedemakers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om aan Symbiose offerte aan te vragen tot het samenstellen van een visiedocument inclusief uitvoeringsprogramma op het terrein van Wonen, Welzijn en Zorg (WWZ) voor de regio Maastricht en Heuvelland. Bovendien hebben GS besloten de opdrachtverstrekking ondersteuning gemeenten bij het project WWZ/Regionale Visie op Zorg, Wonen en Welzijn aan Symbiose bij te stellen ten gunste van het bevorderen van versnelling van WWZ-projecten in de regio Maastricht en Mergelland.


28.

Bijdrage Interreg IIIA en provinciale bijdrage voor het grensoverschrijdend onderzoeksproject van de glasschilderkunst

Informatie: M. Curfs, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 71 28
e-mail:
mjhw.curfs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten in te stemmen met een bijdrage uit het Interreg IIIA programma Euregio Rijn Maas Noord (ERMN) van 312.000,00 voor het grensoverschrijdend onderzoeksproject van de glasschilderkunst en met een provinciale bijdrage van 93.000,00 ten laste van het projectenbudget kunsten en cultureel erfgoed aan de Stiftung Forschungsstelle Glasmalerei te Mönchengladbach. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Bisdom Roermond. Beoogd wordt de glasschilderkunst in de Euregio voor een breed publiek te ontsluiten, te onderzoeken en te documenteren.


29.

Opdrachtverlening organisatie Limburgs Sportgala 2003

Informatie: P. Orbons, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 73 16
e-mail:
pjgm.orbons@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om Huis voor de Sport Limburg opdracht te verlenen voor de organisatie van het Limburgs Sportgala 2003.


30.

Brief aan Inspectie voor de Gzondheidszorg

Informatie: L. Meijer, afdeling Zorg tel.: (043) 389 71 15
e-mail:
lgdc.sijstermans@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten een brief te sturen naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg inzake de kwaliteit van zorg in de Limburgse verzorgings- en verpleeghuizen. In de brief verzoekt het College om op de kortst mogelijke termijn informatie te krijgen over de mate waarin de, door de rijksoverheid opgelegde, efficiëntiekorting leidt tot een onacceptabele verschraling van de basiszorg in de verzorgings- en verpleeghuizen in Limburg.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 21-11-2003 16:06