Provincie Overijssel

Campagne rond modderborden succesvol

De afgelopen maanden heeft het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) zo'n 2000 waarschuwingsborden voor slipgevaar uitgereikt aan agrariërs en loonbedrijven. Tijdens het oogsten van de mais en de bieten is het onvermijdelijk dat de weg vervuild wordt en in combinatie met regen levert dit onveilige situaties op. De campagne van het ROVO in samenwerking met politie Twente en IJsselland, projectbureau Kop van Overijssel en de gemeenten Hardenberg en Dalfsen ging op 2 oktober van start en wordt op 1 december afgesloten.

Ieder jaar vallen er weer slachtoffers tijdens de maïs- en bietenoogst door de vervuilde wegen. Het waarschuwen van de medeweggebruikers gebeurt soms op onvoldoende wijze, waardoor zij plotseling geconfronteerd worden met slipgevaar.

Spelregels
Het ROVO heeft speciale borden laten maken en deze gratis en ten behoud, ter beschikking gesteld aan agrariërs en loonbedrijven. Het was mogelijk om per bedrijf twee borden op te halen bij diverse afhaalpunten in Overijssel, vergezeld van een formulier met daarop de 'spelregels' voor deelname aan dit verkeersveiligheidsproject.

Op deze manier is geprobeerd zoveel mogelijk eenduidigheid te verkrijgen in de wijze van waarschuwen. Het belangrijkste doel van de actie is om de ongevalsbetrokkenheid van landbouwvoertuigen bij verkeersongevallen terug te dringen.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2003 Provincie Overijssel