Ingezonden persbericht


Microsoft introduceert Windows Small Business Server 2003

Twee verschillende edities bieden bedrijven uit het MKB optimale waarde

Schiphol-Rijk, 28 november 2003 - Microsoft Windows Small Business Server 2003 is nu wereldwijd in twee verschillende edities beschikbaar via partners zoals Dell en HP, maar ook via talloze andere partners in Nederland. Windows Small Business Server 2003 verschaft kleine organisaties (tot circa 50 medewerkers) de mogelijkheid om de individuele productiviteit van elke medewerker te verhogen, hun klantbereik te vergroten, hun gegevens te beschermen en het beheer te vereenvoudigen. Windows Small Business Server 2003 is specifiek ontwikkeld voor deze categorie van organisaties en geeft hen de mogelijkheid om de investering hierin in zeer korte tijd terug te verdienen.

Microsoft Windows Small Business Server 2003 is beschikbaar in een Standard en een Premium editie. De Premium editie bevat naast Windows Server 2003 en Exchange Server 2003, tevens SQL Server 2000 en Internet Security & Acceleration Server (ISA Server) 2000 en is daarmee de opvolger van Small Business Server 2000. De Standard Editie is nieuw in het aanbod van Microsoft en biedt klanten Windows Server 2003, Exchange Server 2003 en Outlook 2003 tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Onderzoek van onafhankelijke partijen en van Microsoft zelf leert dat kleinere bedrijven moeite hebben om overzicht te houden op de explosief toenemende hoeveelheid digitale informatie. Technologie die hun essentiële gegevens beschermt, daarvan geautomatiseerd back-ups maakt en verminkte data herstelt, noemen zij als belangrijkste ICT-behoeften. Windows Small Business Server 2003 voorziet daar onder andere in met de Windows Small Business Server Backup Wizard, waarmee organisaties hun zakelijke informatie kunnen beschermen en zich ervan kunnen verzekeren dat deze informatie continu beschikbaar is. Met de nieuwe Shadow Copy Restore-functie kunnen medewerkers zelf documenten terughalen waarvan een back-up is gemaakt.

Productiviteit tot 20 procent hoger
Kleine organisaties kijken meer en meer naar technologie als een oplossing om de samenwerking met belangrijke partijen en de eigen productiviteit te verbeteren. Windows Small Business Server 2003 integreert technologie op het gebied van samenwerking en productiviteit, waardoor deze organisaties tot twintig procent productiever kunnen functioneren. Een van de belangrijke vernieuwingen is het kant-en-klare zakelijke intranet op basis van Windows SharePoint Services dat het veel eenvoudiger maakt om documenten te vinden en uit te wisselen, samen te werken aan projecten en veel routinewerk te automatiseren.

Meer klanten bereiken en betere dienstverlening
Steeds meer kleine organisaties kunnen concurreren door Internet effectief te gebruiken voor het opbouwen en onderhouden van contacten met toeleveranciers en klanten. Windows Small Business Server 2003 biedt geïntegreerde e-mail, een bedrijfsintranet en een database, waarmee kleinere organisaties ook grote klantenbestanden efficiënt kunnen beheren. Daarnaast kunnen zij hiermee 24 uur per dag een professionele en persoonlijke communicatie met de klant en andere belangrijke partijen onderhouden. De configuratie- en onderhoudsgereedschappen zorgen ervoor dat ook het onderhoud van deze oplossing simpel is en blijft.

Nieuwe kansen voor partners
Microsoft levert zijn producten en diensten altijd via partners. Voor deze partners, en gericht op het voordeel van hun klanten, voorziet Windows Small Business Server 2003 in vernieuwingen zoals een veel kortere setup-tijd en de mogelijkheid om het product op meerdere machines tegelijk te installeren. Door deze voorzieningen kunnen Microsoft-partners deze oplossing nu sneller installeren en operationeel maken. Als gevolg daarvan krijgen ze meer tijd voor dienstverlening en ondersteuning van hun klanten gericht op de realisatie van hun individuele doelstellingen. Microsoft verwacht dat de partners door deze toevoegingen hun gezamenlijk marktaandeel van Windows Small Business Server 2003 aanzienlijk kunnen vergroten.

De nieuwste informatie over licenties en prijzen van Small Business Server 2003 is te vinden op www.microsoft.com/windowsserver2003/sbs/howtobuy/default.mspx.

Over Windows Small Business Server 2003
Windows Small Business Server 2003 vormt een onderdeel van het Microsoft Windows Server System. Deze versie is de vierde generatie van een product, dat specifiek is toegespitst op de behoeften van kleine bedrijven. Microsoft Windows Small Business Server 2003 is de eenvoudigste manier voor kleine bedrijven om te kunnen beschikken over Microsoft Windows Server 2003 en Microsoft servergebaseerde oplossingen voor e-mail, fax, database, beveiligingstechnologieën en een gedeelde internettoegang - dit alles als een geïntegreerde oplossing met een centrale set-up en gecentraliseerd beheer. De Nederlandse versies van het product zijn vanaf half januari beschikbaar. Zie