Gemeente Den Haag

november 2003
Internationale school op Ockenburgh krijgt VORM (28 november)

De plannen voor de nieuwbouw van The International School of The Hague op een deel van het sportpark Ockenburgh zijn nader uitgewerkt. Het ontwerp van architect Atelier Pro gaat uit van een gebouw met drie verdiepingen, waarin zowel de Primary en Secondary School en de Childcare worden ondergebracht. Voorts komen er in de school een theater, een kantine en sportfaciliteiten, die in ruime mate ook gebruikt kunnen worden door de internationale en lokale gemeenschap. De school krijgt een oppervlak van 15.000 m2 met een mogelijkheid van uitbreiding tot 17.500 m2.

Bij de vaststelling van de begroting 2004 en het Programma Onderwijshuis-vesting 2004 heeft de gemeenteraad de bijdrage van de gemeente aan de nieuwbouw van de school vastgesteld.

Bij het ontwerp van de school is veel aandacht geschonken aan de verkeersafwikkeling en de verkeersveiligheid. Een groot deel van de leerlingen zal met speciale schoolbussen naar de Internationale School worden gebracht.

Er wordt nog nagegaan welke maatregelen er moeten worden genomen om het oversteken van de Ockenburghstraat aan het einde van de Laan van Meerder-voort door voetgangers en fietsers en leerlingen, die per openbaar vervoer komen,te verbeteren. De Secondary School van de The International School of The Hague is momenteel gevestigd aan de Theo Mann - Bouwmeesterlaan in het Benoordenhout en telt circa 630 leerlingen. De Primary School is sinds kort gevestigd in het gebouw van de voormalige Johanna Westermanschool aan de Jan Willem Frisolaan en heeft circa 130 leerlingen.

De nieuwbouw van de school is nodig om de toenemende vraag naar internationaal onderwijs in Den Haag en omgeving het hoofd te bieden.

Naar verwachting wordt de school in 2006 geopend.