Ingezonden persbericht


Persbericht

Dordrecht/Groenlo, 28 november 2003

Emba Techniek neemt tankstation service activiteiten over van Nedap CTP

Hierbij maken Emba Techniek bv (in het vervolg "Emba"), gevestigd te Dordrecht, en Nedap CTP, gevestigd te Barendrecht, bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname van de service activiteiten voor tankstations van Nedap CTP door Emba. De service organisatie past naadloos binnen de bestaande organisatie van Emba, die de activiteiten op dit gebied over het hele land heeft gespreid. Met de overname versterkt Emba haar vooraanstaande marktpositie op het gebied van tankstationuitrustingen, automatisering en serviceverlening aan tankstations in Nederland. De verkoop door Nedap CTP van dergelijke serviceactiviteiten past volledig in de strategie van Nedap, dat zich richt op de ontwikkeling en verkoop van duurzame oplossingen voor klanten, waaronder tankstations. Nedap CTP wordt hierdoor in de gelegenheid gesteld om zich te heroriënteren op haar rol in het marktsegment tankstations. Beide ondernemingen zijn ervan overtuigd dat met deze overeenkomst de belangen van personeel en klanten optimaal zijn gewaarborgd. Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.

Met de overname van de Nedap CTP tankstation service activiteiten geeft Emba uitvoering aan haar beleid dat gericht is op verdere expansie in de tankstationbranche. Door de bredere dienstverlening komt dit direct ten goede aan de klanten.

Paul Bogaers (directeur Emba) is zeer verheugd over de overeenkomst: "Onze serviceverlening heeft zich altijd al gericht op kwaliteit en klantvriendelijkheid, zeker ook voor de kleinere bedrijven. Met deze deal voegen wij een nieuwe dimensie toe aan ons totale pakket van dienstverlening. Immers de brede kennis van beide bedrijven wordt nu gebundeld en hierbij geldt zeker dat één plus één meer is dan twee. Het is tevens een bevestiging dat Emba niet alleen met de nabije toekomst bezig is maar zich ook voor de lange termijn wil committeren".

Op een marktsegment met een jaarlijkse omzet van meer dan 25 miljoen euro in pomp en betalingssystemen gerelateerde apparatuur neemt Emba, na de overname van de serviceactiviteiten van Nedap CTP, met een marktaandeel van meer dan 20% een prominente plaats in.

Met Emba heeft Nedap CTP voor deze markt de geschikte partner gevonden die in staat is om de continuïteit in de service te waarborgen. Beide partijen hebben tegelijkertijd de intentie uitgesproken om in de toekomst te blijven samenwerken op het gebied van technologische vernieuwing en het creëren van meerwaarde voor klanten, de kernstrategie van Nedap.

Het personeel van beide ondernemingen is vandaag op de hoogte gesteld van de overeenkomst tussen Nedap CTP en Emba. Omdat de overlap tussen beide organisaties gering is zullen de gevolgen voor het betreffende Nedap CTP personeel beperkt zijn.

Profiel Emba Techniek

Emba, onderdeel van het Belgische bedrijf DCM, is volledig gespecialiseerd in 'liquid handling' van vloeistof- en gasstromen binnen het distributiesegment van de petrochemische industrie. De activiteiten zijn ondergebracht in vier business units, te weten 'Metering en Control', 'Service Station Equipment', 'Tank Truck Equipment' en 'Service'. De afdeling Service Station Equipment (Tankstations) is al ruim 50 jaar een begrip, en richt zich op de totale zorg van tankinstallaties. Van intensieve projectbegeleiding tot aan de levering van pompen en systemen, onderhoud en service. Recent introduceerde Emba het ultramoderne tankstationmanagementsysteem Nucleus9 dat door zijn veelheid aan functies en communicatiemogelijkheden meer is dan zo maar een kassasysteem.

Profiel Nedap CTP

NedapCTP kenmerkt zich door een op ontwikkeling en ondernemerschap gerichte innovatieve en creatieve cultuur. Haar strategie is het bieden van duurzame oplossingen op het gebied van tankstations.

Voor nadere informatie:
Emba Techniek bv, Dordrecht: Paul Bogaers, Directeur (tel. 078-6529699) Nedap CTP BV, Barendrecht: Hans van Driel, Directeur (tel. 0180-656666)

Bijlage: Foto van Bogaers (links) en van Driel tijdens ondertekenen contract

Einde Persbericht

---- --