FNV

94 Procent: ledenraadpleging goed idee

Een overgrote meerderheid van de FNV-leden - 94 procent - vindt een ledenraadpleging een goed middel. Dat meldt het FNV e-Magazine van 26 november.
Uit een enquête van TNS NIPO onder een kleine duizend FNV-leden blijkt dat 51 procent heel positief is over de ledenraadpleging en 43 procent tamelijk positief. Een maand geleden vroeg de vakcentrale alle 1,2 miljoen leden om zich uit te spreken over het najaarsakkoord.

FNV-bestuurder Agnes Jongerius was degene die dat bedacht. 'Dit is een heel mooi rapportcijfer. Een referendum blijkt dus een goed middel om de leden te raadplegen. Dat moeten we zeker vaker doen.'

Ook mensen die zelf de kaart niet hebben ingevuld zijn toch positief over de mogelijkheid om mee te beslissen over een belangrijk onderwerp als het najaarsakkoord. Een schriftelijke stemming verdient de voorkeur boven de ouderwetse manier, zoals handopsteken op vakbondsvergaderingen aldus 77 procent. Ook leden die wel eens zo'n vergadering bezocht hebben, stemmen liever via de post.

Een volgende keer willen de leden ook via internet kunnen stemmen. Telefonisch stemmen via een gratis nummer is veel minder populair.

Agnes Jongerius: 'In 2005 is er weer een FNV-congres. Dan zou je het referendum een plaats kunnen geven in de statuten. Nu was de uitslag een advies aan de bondsraad. Het is de vraag of je dat in de toekomst zo wil laten, of dat de uitslag in de plaats komt van een beslissing van de bondsraad. Tot het congres kunnen we er mee experimenteren. Maar je moet het volgens mij alleen doen als het om echt grote dingen gaat.'

Uit de enquête blijkt dat het vertrouwen in de FNV behoorlijk groot is: 73 procent van de ondervraagden denkt dat de FNV in de verdere onderhandelingen goede resultaten gaat boeken.

De ledenraadpleging heeft er ook toe geleid dat een kwart van alle FNV'ers zich meer is gaan verdiepen in het akkoord. Ze deden dit vooral via de media maar ook door de informatie in het FNV-pakket.

In totaal stemden zo'n 220.000 mensen over het akkoord. Dit is ruim 18 procent. Agnes Jongerius: 'Sommigen noemden dat een lage opkomst. Maar iedereen die een beetje verstand heeft van direct mail kan je vertellen dat 18 procent een hele hoge respons is.'

Het FNV e-Magazine verschijnt elke woensdag en is gratis. Verder in dit nummer: ruzie tussen dierenbescherming en jagers; CAO-conflict in de zorg; en kalkoen in kersstemming door muziek.

26 november 2003
FNV e-Magazine 26 november 2003.htm
Reacties:
Institutionair gepost door : piet
HOEZO DE EURO VAN ZALM IS TE DUUR gepost door : Actie's zonder de hulp van het FNV veel groter Rode Rijders op pad voor solidariteit 20-11-2003 ? Vandaag vond er in Den Haag een grote landelijke demonstratie plaats van gehandicapten en chronisch zieken tegen het kabinetsbeleid. De CG-raad en de Federatie van Ouderverenigingen hadden tot deze demonstratie opgeroepen onder het motto ?Vecht mee, veeg mee?. Een kleine 1000 demonstranten was aanwezig. Ook de Rode Rijders, actiegroep gehandicapten in de SP, grepen deze gelegenheid aan om de straat op te gaan. Zij deelden flyers uit onder de noemer "Hoezo eigen verantwoordelijkheid?". Een fotoverslag. Onder het mom van ?eigen verantwoordelijkheid? komen er meer en hogere eigen bijdragen (ziekenfonds, AWBZ), gaat de financi?le ondersteuning omlaag (bijstandswet, huursubsidie) en worden voorzieningen uitgehold (WAO, Wajong, zorg). Mensen met een handicap of chronische ziekte kunnen daardoor nog minder hun eigen leven inrichten en hebben nog minder te kiezen. De Rode Rijders in de SP verwerpen daarom dit kabinetsbeleid en roepen op tot steun aan de de actie ?Red de Solidariteit

Instituut de FNV gepost door : vriendje van gerrit zalm nulllijn precies. Maar ach het FNV is er al lang niet meer voor de werkenden. Het is de vertegenwoordiger geworden van belangengroepen.Volgens de Geus is er in het najaarsakkoord veel bereikt voor werkenden, zoals een tijdelijke verlenging van de VUT. Ook het FNV is daar mee in de nopjes. Wat betekend dat voor ons werkenden die nog geen 60 jaar zijn. Blijven meebetalen voor iets waar jezelf nooit een (euro)cent van zal zien. Nou nou daar hebben ze iets bereikt. Nu de ziektekosten nog even afwentelen op de werkman en we zijn er weer, GEFELICITEERD FNV. Ik ga mijn lidmaatschap nog eens kritisch bekijken, wat de (meer??)waarde is b.v.

Instituut de FNV gepost door :
Hoezo nullijn. Wat is de inzet voor de FNV (VAKBONDS )leden? gepost door : Na aanleiding van uw advertentie campagne, om nog meer leden aan uw te binden, of om het weggelopen ledenaantal weer aan te vullen verdiend geen schoonheids prijs mijn aanziens. ( zie bijvoorbeeld advertentie in de Telegraaf vandaag 19-11-2003 ) Het lijkt mij zinvol in alle redelijkheid u zich meer als een vakbond voor werknemers moet profileren, en niet als een maatschappelijk instituut voor Nederland BV. U adverteert niet als vakbond maar als een FNV dat neemt niet weg, ik er geen grondbeginselen in terug vindt van het ontstaan van de FNV. Uiteindelijk als er geen of te weinig actiebereidheid is, spreek ik u daar op aan als ( vakbondsleider ? ) u dit niet kunt mobiliseren. Duidelijkheid lijkt mijn redelijk om de overtuiging te krijgen of u die Vakbond nog wel bent. Na het akkoord gaan met het kabinet over bevriezing van lonen ben ik daar, mee met vele andere nog niet van overtuigd. De feiten die u stelt in uw advertentie, daar waar u voor tekent, daar zijn nog geen afspraken over gemaakt, laat staan voor hoe lang zij gaan duren en over welke termijnen u spreekt, laat staan of het u gaat lukken.? Na het, in mijn en vele andere ogen het mislukte Najaarsakkoord en hete hertst en het kan socialer beter lijkt het mijn op zijn plaats u zich nog waar moet maken als Vakbond mij over de streep te krijgen om weer lid te worden, waarvan ik in de toekomst niet weet of ik deze vaste lasten hiervoor financieel kan gaan dragen, temeer ik elke maand geld moet reserveren voor mijn oplopende vaste lasten cq ziektekosten in de toekomst. meneer de Waal maakt u het maar eens waar, ik heb u wel eens meer belofte doen horen zeggen, maar toch succes ondanks er binnen uw eigen organisatie lang niet iedereen tevreden is met het najaarsakkoord en met uw positie als voorzitter, Het kan toch socialer beter!

Instituut de FNV gepost door :
Hoezo nullijn. Het najaarsakkoord dat de FNV heeft gesloten is een historisch slechtakkoord. We zijn de laatste 20jaar 100% rijker geworden terwijl de bevolking slechts met enkele miljoenen is toegenomen,terwijl de verschillen tussen arm en rijk schrijnende vormen heeft aangenomen. Tot slot aan de heer de Waal,ik kreeg bij u toespraken over acties aan de werknemers het gevoel dat het u veel moeite kost om een beetje fanatiek over te komen, de FNV zit ook krap bij kas door onverantwoord beleggen, ik hoop dan ook dat ik mij niet in u vergis en dat u net als Wim kok een pionier voor bedrijfsleven wordt. Alleen de belangengroepen van fysiotherapeuten enz kunnen wel genoeg actiebereidheid op de been krijgen en een SP ook, mischien kan de FNV zich beter eens als een vakbond opwerpen.

Instituut de FNV gepost door : citaat www.SP.nl Rode Rijders op pad voor solidariteit 20-11-2003 ? Vandaag vond er in Den Haag een grote landelijke demonstratie plaats van gehandicapten en chronisch zieken tegen het kabinetsbeleid. De CG-raad en de Federatie van Ouderverenigingen hadden tot deze demonstratie opgeroepen onder het motto ?Vecht mee, veeg mee?. Een kleine 1000 demonstranten was aanwezig. Ook de Rode Rijders, actiegroep gehandicapten in de SP, grepen deze gelegenheid aan om de straat op te gaan. Zij deelden flyers uit onder de noemer "Hoezo eigen verantwoordelijkheid?". Onder het mom van ?eigen verantwoordelijkheid? komen er meer en hogere eigen bijdragen (ziekenfonds, AWBZ), gaat de financi?le ondersteuning omlaag (bijstandswet, huursubsidie) en worden voorzieningen uitgehold (WAO, Wajong, zorg). Mensen met een handicap of chronische ziekte kunnen daardoor nog minder hun eigen leven inrichten en hebben nog minder te kiezen. De Rode Rijders in de SP verwerpen daarom dit kabinetsbeleid en roepen op tot steun aan de de actie ?Red de Solidariteit.

Instituut de FNV gepost door :
Afbraak sociale zekerheid, Dat wat een ECHTE vakbond niet laat slopen, hoeft ook niet te worden gerepareerd...! Maar zo'n vakbond bestaat in Nederland, sinds het door de Balkenbende gechanteerde najaarsakkoord, helaas niet meer. Weet u het nog. Voorkomen is beter dan genezen. Maar toegegeven, tegen het neoliberale schorem, dat in mei 2003 langs zogenaamde democratische weg feitekijk een rechtse coup heeft gepleegd, is eigenlijk geen kruid opgewassen. Hopelijk gaat dit, door de meerderheid van Nederland feitelijk niet gekozen kabinet, spoedig op z'n arogante bek..!! Hopelijk zit, voor wat de vakbonden betreft hun gelijk, het venijn in de staart. En een raadpleging is verstandiger omdat vooraf aan een akkoord te te doen?????

Instituut de FNV gepost door :
ik heb vandaag toch weer wat geleerd,als dit kabinet 100euro van ons wil hebben roepen ze dat ze er 500 wllen,de fnv gaat dan onderhandelen en komen dan op 100euro uit!!! kabinet toch zijn zin!!! waar is de slagkracht van de fnv?? de fnv praat gewoon met dit kabinet mee! moeten nog meer geld naar het buitenland sturen!!en wie mag er voor opdraaien? juist wij werknemers! FNV voor mij hoeft het niet meer en ik hoop dat iedereen die nee hebben gestemd hun lidmaatschap ook op zegt!! tjonge,tjonge FNV jullie moeten je diep schamen,ik wil geen enkele bond meer het is toch een pot nat!!

Instituut de FNV gepost door : hummel
Als er maar 18% hebben gestemt zijn de andere 82 % geen knip waard. Zij moeten dan ook niet klagen als zij er toch op. Ik vind dit diep treurig voor zo'n grote vakbond als de FNV. Nogmaals dit is een dieptepunt in vakbondswereld. De leden hebben hun eigen doodssteek toegedient.

Instituut de FNV gepost door : citaatje
FNV-ers stemmen voor de afbraak afspraken. Dat kan twee dingen betekenen: - Er is weer 's druk gewerkt om er koste wat kost een JA door te drukken, is het niet legaal dan wel illegaal of; - Er is geen toekomst meer voor de FNV. Hoe dan ook, als slechts 18% van de FNV leden haar stem laat horen en dan, schijnbaar, ook nog eens instemt met dit akoord dan heeft de FNV haar bestaansrecht verloren. Nederland, ik hou mijn waarlijk rooie hart voor je vast!!!

Instituut de FNV gepost door : citaatje
Hoezo grote opkomst? 18,1 % is bedroevend slecht dus een voorzitter met een bord voor z'n kop die zegt dat het een grote opkomst is en representatief. Hoezo kunnen stemmen? Twee van de drie collega's van mij die ook lid zijn hebben nooit een stemkaart ontvangen. Dat is dus een versturingspercentage van 33%. In dat geval is de reactie 60%, maar wat ik mij dan afvraag: Naar wie is er dan wel verstuurt? Ik mag er toch vanuitgaan dat een bond als het FNV fairplay hoog in het vaandel heeft staan. Ik kan in ieder geval niet anders dan concluderen dat het referendum alles behalve democratisch is verlopen. FNV: zeer teleurstellend onderhandelingsakkoord en manier van handelen omtrent het referendum

Instituut de FNV gepost door : Cor
Wat een trieste bedoening zeg, dat 56% van de FNV-leden zich laat bang maken door woorden van dhr. Zalm en Balkenende. Schande dat de leden niet meer in opstand te komen tegen plannen van het kabinet. Het lijkt wel alsof de mensen zich tegenwoordig alles laten gebeuren. Ik ben 23 en was fel tegenstander van het akkoord, die conclusie moet iedereen toch trekken na het lezen van de folder waarin duidelijk wordt dat bijna geen FNV-eisen worden ingewilligd. Durf op te komen voor jullie idealen en geef niet zo makkelijk toe. Wat hebben we nou aan een vakbond die op deze makkelijke wijze toegeven aan een slecht beleid?

Instituut de FNV gepost door : Piet
Beste mensen, snappen juliie het nog niet, Er zijn geen 1.2 miljoen stemkaarten verzonden De Waal had al een accoord gesloten, en wilde bewijzen dat de meerderheid voor ging stemmen kan je zien aan de uitslag kleine meerderheid is gewoon in scene gezet, de rest van de stemkaarten is niet geteld en weggedonderd. Het is niet zo moeilijk percentage's te roepen. Deze gehele actie is bedoeld nederland zgn laten zien dat FNV leden achter de BAK-ELLENDE aanloopt. We hebben nog een kans, als alle NEE stemmers en of mensen die tegen zijn hun lidmaatschap opzeggen, horen we vanzelf wel hoeveel procent werkelijk tegen is. Dus stem nogmaals met het bewijs van de waarheid en zeg FNV vaarwel.

Instituut de FNV gepost door :
Gezien het feit dat men pas veel later de uitslag heeft laten doorwegen i.v.m. met het overleg tussen de andere bonden binnen het FNV, vindt ik de tijd die men had om te stemmen net zo asociaal als het regeer- akkoord aldus de strategie van Lodewijk de Waal, die het werkelijk niet nodig vindt de grondbeginselen van de vakbond te eerbiedigen. Ook het feit hij niet in staat is actiebereidheid van de grond te krijgen. Alle anderen maatschappelijke organisatie's lukt het wel om de mensen op het binnenhof te krijgen .

Instituut de FNV gepost door : Stephanie.
Niemand gelooft toch dat de uitslag eerlijk is. Heleboel leden hebben geen kaart gekregen om te stemmen. Wat zal die de Geus en Zalm lachen en die Balkenellende en wij hard werkende mensen huilen volgend jaar als alles nog duurder wordt en de huren niet meer te betalen zijn

Instituut de FNV gepost door :

Instituut de FNV gepost door : michel
het is mijn duidelijk, wij geen lid zijn van een vakbond, maar van een instituut waarvan het lijkt die opgeleid is door neyenrode. Een op een manier, om vooral te luisteren van wat de politiek wil dat het doet wat zij juist willen.

Welke drukker heeft 1.2 miljoen stemkaarten gepost door : Rik Welke drukker heeft 1.2 miljoen stemkaarten gemaakt, ik geloof namelijk ook niet dat het eerlijk gegaan is. 18% van de stemmen zijn uitgebracht, als je dat temindste ook kan geloven. Is toch pinuts op
1.2 miljoen. Er zijn volgens mij nooit 1.2 miljoen kaarten naar alle leden gestuurd, want als daar maar 18% van terug komt, vind ik dat bedroevend weinig. Moet je dan eerstdaags bij andere gelegenheden, het dan maar klakkeloos aannemen als de FNV ons ons een zomaar een getal wijsmaakt. De FNV spelen met die bandieten daar in Den Haag onder een hoedje. Premier Zalm, met zijn loopjochies Balkeneinde en Lodewijk

Welke drukker heeft 1.2 miljoen stemkaarten gepost door : Trea De FNV-leden hebben aangegeven met een loonoffer te willen bijdragen aan het herstel van de economie. Nu moet het kabinet niet met nieuwe voorstellen komen die het leven weer duurder maken. Het kabinet stelt het broze draagvlak bij werknemers in de waagschaal door week in week uit met voorstellen te komen om de huren te verhogen, de kinderopvang duurder te maken en de ziekenfondspremies te laten stijgen.

Welke drukker heeft 1.2 miljoen stemkaarten gepost door : nieuws Nederland heeft nationaal reddingsteam BUSSUM (ANP) - Nederland heeft sinds woensdag een speciaal nationaal zoek- en reddingsteam dat uitrukt bij economische rampen en aardbevingen bij de onderhandelingen met het kabinet dit instituut genaamd de FNV voorheen een vakbond zal daarom ook in opdracht van binnenlandse zaken van Nederland BV, zijn opdrachten dan ook op een juiste en democratische manier oplossen. Het staat onder leiding van Dhr.Lodewijk de Waal.

Welke drukker heeft 1.2 miljoen stemkaarten gepost door : Goof Overigens: wat betreft het verzet tegen de plannen die buiten het najaarsakkoord gehouden zijn maar waarover nog besloten moet worden (o.a. de WW en het prepensioen, de invoering van een eigen risico van 500 euro per jaar per gezin en de verkleining van het ziekenfondspakket) hebben beide bonden ?nog geen plan?.

Welke drukker heeft 1.2 miljoen stemkaarten gepost door : Zomaar een willekeurige WAO''er
Hoe is het mogelijk dat de FNV met de maatregelen voor de WAO eens is met dit kabinet, immers men is ermee accoord gegaan in het najaarsoverleg. Ik voel mij als huidige WAO'er (al 25 jaar 80-100%) verraden door het FNV waar ik al sinds 1971 lid van ben. Naar mijn gevoel heeft de bond vooral de huidige WAO'ers in de steek gelaten. Maar natuurlijk geld dit ook voor de toekomstige WAO'ers en bedenk wel mensen dat iedereen in de WAO kan komen en op korte termijn in de Bijstand. Ik leef al vele jaren met mijn gezin van het bestaansminimum en ik kan U zeggen dat dit geen pretje is! De Bond heeft zich in de luren laten leggen door ene Gerrit Zalm. Ik zal dan ook tegen stemmen. En niet alleen uit eigen belang. Waar is onze strijdbare Bond uit het verleden gebleven? Met weemoed denk ik terug aan mensen zoals Arie Groeneveld en Herman Bode. Dit soort mensen hadden het hart op de goede plaats zitten. Wat heeft het als huidige WAO'er nu voor zin om lid van het FNV te zijn?

Welke drukker heeft 1.2 miljoen stemkaarten gepost door : Met welk resultaat heeft dit er toe geleid
De overheid zal die twee jaar gewoon door blijven "graaien" zoals men al jaren deed. Voorbeeldje van gemeenteplannen: "Uit de meerjarenbegroting blijkt dat in 2004 de OZB met 19,5 procent omhoog zal gaan en in 2005 met 11,5 procent." De Provincie/ Waterschappen/ Gemeenten en Landelijke overheid, zullen met heffingen geen nul-lijn aanhouden. De bond an me kont! Ik stap er dan ook uit!

Welke drukker heeft 1.2 miljoen stemkaarten gepost door : Lodewijk-referendum (raadpleging citaat)
Beste mensen, Lodewijk de Waal, de zonnekoning van de Nederlandse vakbeweging, heeft 14 oktober een historisch compromis gesloten, een compromis waardoor het poldermodel blijft bestaan. Maar in ruil waarvoor? Andries van den Berg, bestuurder van FNV Bondgenoten sector Spoor zegt hierover : "Ik ben hier redelijk ziek van, we hebben dagenlang shit over ons heen gehad vanwege onze acties, dus dan wil je ook resultaat zien. Maar als ik hiermee terug moet naar mijn leden ... Alles wat de bonden hebben bereikt, komt uit de eigen portemonnee". Maar gelukkig hebben de leden het laatste woord. De ledenraadpleging die de FNV onder haar 1,2 miljoen leden houdt maakt het mogelijk om het tij te keren. Oproep aan alle FNV-leden: Stem tegen Lodewijk * Omdat het behoud van de sociale zekerheid belangrijker is dan het behoud van het poldermodel * Omdat twee jaar nullijn, twee jaar achteruitgang in ree?l loon betekent * Omdat de "concessie" op VUT/Pr?-pensioen geen concessie is, het is nog maar afwachten wat er uit komt voor 1 april 2004 * Omdat we geen sigaren uit eigen doos willen * Omdat we hier geen actie voor gevoerd hebben Steun je deze oproep? Zend dan een mailtje naar: stemtegenlodewijk@xs4all.nl met: Naam: Bond/Organisatie: Functie: Plaats: Als je het eens bent met dit initiatief, stuur dit mailtje dan door aan je contacten. Lodewijk de Waal heeft alle mogelijkheid om via de media duidelijk te maken wat zo fantastisch is, wij moeten andere wegen vinden. Wil je ook financieel helpen, stuur dan ook een mailtje. Wellicht is het dan mogelijk te adverteren.

Welke drukker heeft 1.2 miljoen stemkaarten gepost door : Domme Nederlander.
Burgers hebben g??n rechten meer , inleveren en nog eens inleveren . Terwijl het geld wat de laatste jaren is verdiend , in de zakken van de zakkenvullers is beland. Zelfs de vakbond doet weer eens niets . Ik heb mijn abonnement opgezegd. Als je nu vakbond zegt of regering -'t is ??n pot nat . Ze accepteren alles , eerst wat zeuren , en later akkoord gaan. Gooi alles plat man ! laat deze regering vertrekken! Pik het niet langer dat iemand in de ww als een misdadiger behandeld wordt. Doe wat! En by the way Lodewijk wil vast een lintje van onze Koningin en behoort dan ook bij het instituut van de monarchie.Bij zijn vrienden in de politiek/

Welke drukker heeft 1.2 miljoen stemkaarten gepost door : Theo Jans Bestuurders worden monddood gemaakt en de Leden om de tuin geleid en er is maar een compensatie mogelijk voor de leden die tegen het akkoord zijn.stoppen met het lidmaatschap. Een besparing van ruim 300 nederlandse guldens per jaar.tegen 2 jaar bevriezen een bedrag van ong.600 nederlandse guldens Dit kan een besparing opleveren voor ruim 40% van de Leden die tegen het AKKOORD zijn. Zij kunnen dit geld compenseren met het bezoek aan de gezondsheidszorg en gebruiken voor een inflatie correctie. De FNV is inmiddels zelf een werkgever geworden en maakt de vrijwilligers in dit instituut monddood en de beroepskrachten scharen zich achter de LODEWIJK van de top. Onze voorouders die de bonden hebben groot gemaakt om strijd te leveren met gevaar voor inkomen en leven worden nu opgescheept met zeer slappe onderhandelingen en met een belachelijke de door de regering uitgelachen lodewijk. De PVDA is op de zijlijn gezet en de vakbonden op zijn plaats gehandeld dit geeft het kabinet het recht om door te gaan om met onze democratie ons weer een paar stappen terug te zetten in de door onze verworven fundamentele rechten. De paus is ook niet erg populair en probeert de katholieken door nog even gaauw met nog wat conservatieve op te zadelen De CDA lukt het ook ons terug te zetten door ons financieel terug te dringen . Het FNV staat dit allemaal uit eigen belang toe Tot voor kort werden we door de economie gedwongen een dvd player aan te schaffen hopenlijk worden nu de films goedkoper anders zal dezelfde economie een deuk oplopen door ons achteruitgang van de koopkracht. Maar zoals de nibud heeft uitgerekend zal een tweeverdienend stel boven modaal met tenminste een leaseauto er op vooruit gaan solidair he volgens mijn behoren lodewijk en agnes ook tot die groep.

Een Raadpleging of wij van de Waal nog wel willen kaderleden steun het initiatief. gepost door : TJ
De leden van de FNV hebben geen enkele garantie dat hun stem wordt gehoord over het najaarsakkoord, dat wat de hete herfst had moeten worden maar niet meer dan een storm in een glas water werd. Als tenminste 100.000 leden hun stem uit brengen, is het laatste woord gewoon weer aan de besturen van de 14 FNV bonden.Dat zei Lodewijk de Waal in het tv. prog. Buitenhof. Hij riep zijn critici binnen de FNV op even hun kwebbel te houden. Henk van der Kolk van de FNV bondgenoten noemde de uitspraken zelfs ''ongeloofwaardig''. Volgens hem moet je niet rommelen met de rechtgeldigheid van de ''uitslag''

Een Raadpleging of wij van de Waal nog wel willen kaderleden steun het initiatief. gepost door :
He dat is mooi een democratische manier om van het FNV een vakbond te maken, door de voorzitter te kiezen middels 1.2 miljoen stemkaarten. Dus door de leden gekozen voorzitter met een kandidaten debat vooraf. Kom kaderleden steun het initiatief.En zet Lodewijk eerst effe af om te beginnen.Een goed begin van het nieuwe jaar. Aktie in 2004 in en door het FNV,

Welke drukker heeft 1.2 miljoen stemkaarten gepost door : tank

Instituut de FNV gepost door : joop
gestuurd naar de 30 % die in het verleden ook al overal ja en amen opzegden

Instituut de FNV gepost door : kwebbel
geld,geld,geld alles wordt maar duurder geeen ruimte voor loonsverhogingen vindt onze overheid, zelf geven ze het met bakken uit aan b.v. defensie, waarom moeten wij als arm land toch altijd voorraan staan met vredes missies miljarden kost het om een stel geitenn... te beschermen die ons toch al niet zien zitten, onze eigen oudjes mogen verekken snapt u het nog??? nou ikke niet.

Instituut de FNV gepost door : Sier
ik ben voor een belastingvrij en zelfstandig Ameland!

FNV gekozen voorzitter door de leden 1.2 miljoen kiezers gepost door : 2004
He dat is mooi een democratische manier om van het FNV een vakbond te maken, door de voorzitter te kiezen middels 1.2 miljoen stemkaarten. Dus door de leden gekozen voorzitter met een kandidaten debat vooraf. Kom kaderleden steun het initiatief.En zet Lodewijk eerst effe af om te beginnen.Een goed begin van het nieuwe jaar. Aktie in 2004 in en door het FNV,

FNV gekozen voorzitter door de leden 1.2 miljoen kiezers gepost door : AKTIE....!
Reorganisatie binnen de Vakbond, Vaarwel met het instituut, Grondbeginselen aanscherpen, Geen hoge overhead kosten binnen de bond, Meer vrijwilligers door het land, minder instituutgebouwen en dichter bij het huis van de vrijwilligers , overlegstructuur op wijknivo. enz enz enz

FNV gekozen voorzitter door de leden 1.2 miljoen kiezers gepost door : Natuurlijk willen we een raadpleging, 94% dat is mooi maar eerst beginnen met de voorzitter

FNV gekozen voorzitter door de leden 1.2 miljoen kiezers gepost door : Toen Lodewijk de (k)Waal aan het roer kwam heb ik mijn lidmaadschap gelijk op gezegd. En nu zie ik uitkomen waar ik al bang voor was Die gast is ook op deze positie gekomen door een slinkse stemming waar toen niet iedereen bij aanwezig mocht zijn. Nou FNV Associaler kan het niet nee zeker niet. de Waal de ja knikker van het FNV. Mijn zoon was noch lid nu dus ook niet meer!!!!!! en dit gaat jullie heel veel leden kosten. de Vakbond lijkt niets meer dan een verlengstuk van het kabinet stelletje schijters. www.kortenbondig.nl

FNV gekozen voorzitter door de leden 1.2 miljoen kiezers gepost door : Als kaderlid heb je straks geen gezicht meer. Een vakbeweging die zich laat meeslepen met een dictoriaalregime als dat nu in Nederland plaats vind is een instituut. En dat kan een mooi vak worden. De strijdbaarheid van de vakbeweging is met deze uitslag te zielen. Maar slechts 18% heeft de moeite genomen om zijn stem uit te brengen. En dat noemen we democratie. De Waal rot op en zoek een baantje bij dit kabinet net als je voorgangers. Eerst de regering helpen en straks een leuk baantje bij die zelfde oplichters. Ik heb altijd respect gehad voor Oom Joop den Uyl en de helaas te vroeg overleden Johan Stekelenburg. Zij hadden een vakbondshart en hadden geen neyenrode streken zoals jullie dit wel hebben. Eerst roepen dat het een hete winter wordt. Maar voor veel mensen wordt het een koude winter en een nog kouder voorjaar. Ik zal lid blijven want ik loop niet weg zoals andere doen. Nee van binnen uit de boel weer opbouwen maar dan zonder deze Voorzitter. Dus je lidmaatschap op zeggen betekend verraad plegen naar de echte kaderleden. Ik mis zeker de reactie van de verontruste kaderleden en bestuursleden. Wel een grote mond maar beslist geen rugegraad en dus daden laten zien.

FNV gekozen voorzitter door de leden 1.2 miljoen kiezers gepost door : Oerd
Ameland zelfstandig en de groeten aan Beppe

FNV gekozen voorzitter door de leden 1.2 miljoen kiezers gepost door : Jip en Janneke
Hervorming binnen het instituut, een gekozen vakbondsleider door de leden en terug naar de waarden en normen van een vakbond!!!!!!!!

20 miljard euro (is 44 miljard gulden..!!) gepost door : Berend Het is wonderlijk te zien dat de vakbonden en media zonder vragen te stellen het bezuinigen van ca. 20 miljard euro (is 44 miljard gulden..!!) op de uitgaven van het Rijk lijken te accepteren. Die houding lijkt veel op het Wassenaarse akkoord uit 1981. Iets dommers en sociaal en maatschappelijk vernietigenders kun je nauwelijks verzinnen. Mijn verwondering bestaat er uit dat de bonden nauwelijks argumenten aandragen om die idiote bezuinigingen op het circulatieproces van de economie te stoppen. Welk belang hebben de bonden bij een kaalslag in de collectieve werkgelegenheid dat ze geen verstandige argumenten aandragen die de afbraak van 50 miljard euro aan werkgelegenheid compleet kan voorkomen? Ik weet het niet. Het is verbijsterend te zien dat bondsbestuurders, politici, journalisten en economen de Nederlandse staat nog steeds beschouwen als een soort bedrijf met een economische in- en uitgang. Iedereen kan toch zien dat een land - weliswaar met in- en export - een soort kolonie is die alleen maar kan groeien of krimpen. Een natie kan helemaal niet bezuinigen; alleen maar meer of minder produceren en anders verdelen wat er door de bevolking wordt gegenereerd aan producten en diensten. CDA en VVD, samen met de Princes op de Erwt (D66), willen kost wat kost de staatsschuld wegwerken, terwijl dat nationale spaarfonds voor de gepensioneerden (want dat is het) het enige stabiele pensioenfonds is dat werknemers in de collectieven sector en in het bedrijfsleven zekerheid voor hun koopkracht biedt.


1.2MILJOEN LEDEN KIEZEN NIEUWE VOORZITTER. gepost door : Beste berend dit is vakbondstaal, stel je verkiesbaar en maak aktiebereidheid mogelijk.Een 10plus

Echte gulden gepost door : Joop
Bij de komst van de euro is alles schrikbarend duurder geworden toch wil onze aardige overheid ons doen geloven dat de inflatie hierdoor maar 3% hoger is geworden. In werkelijk is het leven gemiddeld genomen geen 3% maar 30% duurder geworden door de euro. Dit alles ,dames en heren,is vakkundig in de doofpot gedaan want met wat voor looneis hadden de bonden dan wel niet moeten komen!! We worden door dit stelletje onbenullige bestuurders op een heel vieze manier voor het zootje gehouden en dan nog hoezo NULLIJN?? Dus vanaf nu is het motto: terug met de gulden!

IK SNAP ER GEEN HOUT VAN gepost door : Nog een dommere Nederlander We worden van alle kanten gekloot tot en met, zijn het geen leningen die we moeten pakken(opdringerige tv reclame, een troscompas die er mee volstaat) is het wel dat we een huis moeten kopen ( die ze ons later weer afpakken ) Ik baal van deze inhalige maatschappij, gekloot door de euro, waar wij niet om gevraagt hebben (Zweden heeft het beter gedaan) maar de SP heeft toen ook een voorstel ingedient voor een referendum over de euro, maar dat werd toen tegen dovemans oren gezegt( Duisenberg ) We worden gekloot door onze gemeentes, alles gaat schrikbarend omhoog, er zijn nu al veel mensen die de kosten niet meer kunnen dragen, en de deurwaarder op bezoek krijgen. Waar moeten we dan nog op bezuinigen. Maar weet je wat zo gek is, als het dadelijk nieuwjaar is, wordt er weer gezegt het is een topjaar zoveel is nog nooit aan vuurwerk uitgegeven. Kinderen die in de moeilijkheden komen door die mobieltjes, dat kunnen ze helemaal niet betalen, dus de ouders mogen weer inspringen. wij zijn de laatste schakel waar geld te halen is, want wij kunnen nergens heffingen, belastingen of tegen de baas zeggen ik kom er niet meer doe me maar 100 euro erbij in de maand. Wij zijn de domme hollandertjes, en toch elke dag weer massa's mensen op de been op achter in de rij van een of andere kassa te staan wachten om hun nieuwe aankopen te betalen. IK SNAP ER GEEN HOUT VAN

IK SNAP ER GEEN HOUT VAN gepost door :
En wat denk je van het aanstaande referendum over de grondwet van Europa dan gewoon NEE stemmen en de VVD drukt het gewoon door. Ze zijn nu al met een offensief bezig hun zin door te drijven net als toen met het AKKOORD van LODEWIJK

IK SNAP ER GEEN HOUT VAN gepost door :
Ik snap geen hout meer van de Monarchie en van Nederland BV. Vertrouw de politiek en Lodewijk de Waal niet meer. Zie geen verband meer van het CDA met zijn kerkelijke overweging. Zie geen verband meer met het socialisme van de vakbond en de PVDA. Zie geen verband meer met D66 maar een rechtse ombuiging. De media is niet onafhankelijk. De VVD is overspannen en draait door. Justitie maakt fout op fout. Merendeel politie zit binnen. Groeperingen zaaien economische schade toe aan burgers auto's bekrassen spiegels er af schoppen supermarkten lastig vallen enz. Nederlanders massaal aan de depressie. Nederlandse cultuur verdwijnt. Gulden is verdwenen. Nederland wordt beroofd. Er is een invasie in ons land bezig (onzichtbaar.)

IK SNAP ER GEEN HOUT VAN gepost door :
Grenzen dicht, douane terug,gulden terug,politie op straat, vakbond terug,cultuur terug,

IK SNAP ER GEEN HOUT VAN gepost door : Leo
Meer en meer honger in de Nederland. Het gaat niet goed met de strijd tegen honger en ondervoeding. De laatste cijfers tonen aan dat het aantal hongerigen in Nederland weer stijgt. Dat staat in een dinsdag gepubliceerd rapport van de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Het aantal hongerige mensen in Nederland is in de eerste helft van de jaren '90 gedaald met 6 miljoen. Maar in de tweede vijf jaar van dat decennium is dat aantal echter weer gestegen met 12 miljoen. En dat is te danken aan de EURO, GEMEENTELIJKE BELASTING VERHOGINGEN, EIGEN RISICO ZIEKENFONDS, WAO'ers DIE IN DE BIJSTAND GEKOMEN ZIJN, WANBELEID VAN PREMIER ZALM EN ZIJN SCHILDKNAAP BALKENEIDE, en vriendjes politiek in Den Haag, die er een nieuw vriendje bijgekregen hebben, de FNV. Met een nieuwe kandidaat voor in het kabinet, minister LODEWIJK DE WAAL


1.2MILJOEN LEDEN KIEZEN NIEUWE VOORZITTER. gepost door : Tom Wat is de inzet voor de FNV (VAKBONDS )leden? gepost door : Na aanleiding van uw advertentie campagne, om nog meer leden aan uw te binden, of om het weggelopen ledenaantal weer aan te vullen verdiend geen schoonheids prijs mijn aanziens. ( zie bijvoorbeeld advertentie in de Telegraaf van 19-11-2003 ) Het lijkt mij zinvol in alle redelijkheid u zich meer als een vakbond moet profileren, en niet als een maatschappelijk instituut voor Nederland BV. U adverteert niet als vakbond maar als een Instituut dat neemt niet weg, ik er geen grondbeginselen in terug vindt van het ontstaan van de FNVakbond Uiteindelijk als er geen of te weinig actiebereidheid is, spreek ik u daar op aan als ( vakbondsleider ? ) u dit niet kunt mobiliseren. Duidelijkheid lijkt mijn redelijk om de overtuiging te krijgen of u die Vakbond nog wel bent. Na het akkoord gaan met het kabinet over bevriezing van lonen ben ik daar, mee met vele andere nog niet van overtuigd. De feiten die u stelt in uw advertentie, daar waar u voor tekent, daar zijn nog geen afspraken over gemaakt, laat staan voor hoe lang zij gaan duren en over welke termijnen u spreekt, laat staan of het u gaat lukken.? Na het, in mijn en vele andere ogen het mislukte Najaarsakkoord en hete hertst en het kan socialer beter lijkt het mijn op zijn plaats u zich nog waar moet maken als Vakbond mij over de streep te krijgen om weer lid te worden, waarvan ik in de toekomst niet weet of ik deze vaste lasten hiervoor financieel kan gaan dragen, temeer ik elke maand geld moet reserveren voor mijn oplopende vaste lasten cq ziektekosten in de toekomst. meneer de Waal hou maar eens een raadspleging over uw functioneren alvorens een akkoord te sluiten en om dan pas de leden uw overtuiging op te dringen middels een systeem d.m.v. een handig beinvloedbare stemkaart te ontwikkelen en uw mening op de media los te laten en uw kaderleden monddood te maken. lang-leve de domme hollanders die je kan doen laten geloven zij bij iedere commercieele aktie een hoofdprijs kan laten winnen dat is bijna het zelfde . U bent zeker overtuigd door uw opleidingsgenoten en exvakbondsleden die nu deelnemen aan dit kabinet om aan u eigen cariere te ruiken, daar waar van u tot op heden nog geen afstand van heeft genomen na alle kritiek op uw eigen forum.

Sandra gepost door : Sloeber
Sinterklaas, en Kerstmis en Nieuwjaar heeft niets meer te maken met een feest. Dat zijn gewoon odinaire dagen om zoveel mogelijk geld binnen te slepen, ik vraag me enkel af van wat voor geld, of krijgen wij van onze geliefde regering allemaal 200 euro feestdagen geld. Namens mijn kinderen hartelijk dank, regering.

De ene hand weet niet wat de andere doet gepost door : Teletekst 108 Teletekst do 27 nov *************************************** Extra Kamerdebat over zorgkosten *************************************** DEN HAAG De Tweede Kamer zal volgende week een extra debat voeren over de gevolgen van de bezuinigingen op de volksgezondheid voor chronisch zieken en gehandicapten.Zij wil dan eindelijk duidelijkheid van minister Hoogervorst over eventueel koopkrachtverlies. Minister De Geus van Sociale Zaken en staatssecretaris Wijn van Financi?n moeten ook komen.De drie bewindslieden moeten uitleggen of de extra kosten voor chronisch zieken en gehandicapten voldoende gecompenseerd worden. SP-Kamerlid Kant noemde het stuitend dat Hoogervorst nog geen inzicht heeft gegeven in de koopkrachtgevolgen. ***************************zie 107 ****

De ene hand weet niet wat de andere doet gepost door : SP Hiep Hiep Hoera Agnes Kant is meer in voor solidariteit dan Agnes Jongerius.

FNV-Leden moeten voorzitter kiezen 1.2miljoen kaarten gepost door :

FNV-Leden moeten voorzitter kiezen 1.2miljoen kaarten gepost door : is 18.5% opkomst dan ook genoeg ?????2004

FNV-Leden moeten voorzitter kiezen 1.2miljoen kaarten gepost door : Krijgen we dan weer een vakbond in 2004

FNV-Leden moeten voorzitter kiezen 1.2miljoen kaarten gepost door : En een echte keiharde onderhandelaar, een die weet hoe je een aktie moet motiveren onder de leden.

FNV-Leden moeten voorzitter kiezen 1.2miljoen kaarten gepost door : een gelukkig nieuwjaar alvast'' proost''

FNV-Leden moeten voorzitter kiezen 1.2miljoen kaarten gepost door : Bij de Rotterdamse Haven kunnen ze wel aktie voeren. Daar staan een leider misschien wel een kandidaat ?

G E B R U I K S A A N W I J Z I N G. gepost door : Rob Omwille van de leesbaarheid, van de vele hier achtergelaten pennevruchten, wil ik wat aanwijzingen geven. Maak je zinnen niet zo vreselijk l a n g zoals velen hier doen. Een A-4'tje dat bestaat uit een enkele lange zin is echt onleesbaar. Je moet zelf toch ook ademhalen? Ok, de lezer moet dat ook, en je wilt dat anderen je verhaal kunnen lezen nietwaar? Eindig een zin altijd achter het laatste woord met een punt. Ook leestekens als komma (,) uitroepteken (!) en vraagteken (?) plaats je altijd direct achter het laatste woord van je zin. Dan geef je een spatie, dat is de grootste toets op je keyboard, en begin je de nieuwe zin altijd met een HOOFDLETTER. Als je in je zin een tussenzin zet plaats je die altijd tussen komma's. Tot besluit deel je de tekst altijd op in alinea's. Dat is een lege regel om aan te geven dat je een nieuw onderwerp gaat behandelen. Dat is handig om te weten, voor als je ook eens een serieuze brief ergens naar toe schrijft. Deze informatie is iedereen destijds op de lagere school gegeven. Zijn ze jou vergeteten of ben je het zelf vergeten, dan weet je het nu. Begin bij voorkeur je verhaal eerst voor jezelf in je schrijfprogramma en lees het na voordat je het op de site neerzet. Als je tevreden bent kopieer je het verhaal en plak je het op de site. Geloof me, als je je aan deze simpele regeltjes houdt dan is je verhaal veel leesbaarder en wordt je serieus genomen. Taelvauten zein dan ineenz fan feel midner belanch, wand die maeck ik ook. Sukces gewenzd.

G E B R U I K S A A N W I J Z I N G. gepost door : De Meester Meestalleesikdegebruiksaanwijzingalshetapparaatofanderedingenwaareenge bruiksaanwijzingbijzithetallangdoenduskoopikeenstereodanluisterikalmuz iekengadanopdebankzittenenleesaandachtigdegebruiksaanwijzing, tja Rob je hebt gelijk bijna niet te lezen. Maar het is een leuke puzzel.

ons land gaat naar de knoppen gepost door : een verdrietige waootje ik hoop dat tussen nu en het nieuwe jaar dit kabinet gaat vallen, want als dit niet gebeurt gaat nederland naar de knoppen. Is het niet heel erg lullig dat er in duitsland een veel grotere begrotings tekort is dan in nederland en dat die duitsers er wel 4% bij durven te vragen. waarom wij wel een loonstop met een mindere begrotings tekort. en dan durft die balellende ook de duitsers en de fransen niet te bellen hij belt italie ??????????????? kan iemand mij uitleggen wat er goed is aan deze kabinet want ik zie het namelijk niet.

ons land gaat naar de knoppen gepost door : Consument geeft steeds minder uit
ZO NU GEBEURD DAT WAAR IK AL BANG VOOR WAS, MENSEN HEBBEN MINDER TE BESTEDEN, HET LOGISCHE GEVOLG STAAT HIER ONDER TE LEZEN. NOG MEER WERKLOZEN, EN FABRIEKEN DIE HUN GOEDEREN AAN DE STRAATSTENEN NIET MEER KWIJT KUNNEN. ROCKWOOL LAPINUS HEEFT GISTEREN BV WEER 50 MAN ONTSLAGEN, PAAR MAANDEN GELEDEN 200 MAN. DAAR BLIJFT HET NIET BIJ LET MAAR OP EN DAT GELD VOOR ALLE SECTORS. AMSTERDAM ? Het gaat steeds slechter in de Nederlandse detailhandel. Vooral in kledingwinkels, meubelzaken en doe-het-zelfwinkels blijven de consumenten weg. Aan kleding hebben de Nederlanders dit jaar al bijna tien procent minder uitgegeven dan in 2002. De totale winkelomzet nam in september volgens het CBS vier procent af. De prijzen stegen in die maand met 0,6 procent. Supermarkten doen het nog relatief goed. De supers zetten in september 4,4 procent meer om, een stijging die voor de helft te danken was aan een prijsstijging (van 2,2 procent). In de overige voedingswinkels daalde de omzet 3,7 procent. Nog veel slechter gaat het in de 'non-foodsector'. Consumenten kochten ruim zeven procent minder dan in september 2002. Daardoor daalde de omzet in de branche 7,7 procent. Kledingwinkels leden het meest. In september, de laatste mand waarover het CBS cijfers beschibaar heeft, daalde de kledingomzet bijna 15 procent. Daarmee is de kledingsector de meubelbranche voorbijgestreefd als de meest zwaargetroffen winkelactiviteit. Daar daalde de omzet 7,4 procent. De meubelbranche heeft dit jaar tot nu bijna acht procent minder omgezet. Ook de textielsupers, die tot nu toe allen omzetstijging boekten, moeten nu inleveren. Met een omzetgroei van zes procent dit jaar, is het nog wel de best draaiende groep in de non-foodbranche.

ons land gaat naar de knoppen gepost door : Kwart ziekenhuizen in geldnood
EN WIE ZIJN WEER DE KLOS, WIJ NATUURLIJK, HET KLOOTJESVOLK. WANT WEES MAAR NIET BANG DIE DIKKOPPEN KRIJGEN DE DE MEESTE ZORG, EN HUN OVERLEVINGSKANS IS DAN OOK VEEL HOGER Een kwart van de ziekenhuizen heeft financi?le problemen.Volgens een onderzoek van het blad Zorgvisie zullen 24 van de 100 ziekenhuizen aan het eind van dit jaar rode cijfers schrijven. In het Radio 1 Journaal zegt voorzitter Leemhuis-Stout van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen dat de grens is bereikt.De rek is eruit.We kunnen niet effici?nter werken.Volgens haar blijft er maar ??n ding over en dat is minder pati?nten behandelen. BINNENKORT ZULLEN ER SELECTIES GEMAAKT WORDEN, ZIT JE IN DE WW OF BEN JE WAO'er WORDT JE NIET MEER GEHOLPEN Ze vindt dat de overheid met geld over de brug moet komen.Wanneer dat niet gebeurt,moeten volgens haar de premies of het eigen risico omhoog.

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Dit kabinet moet vallen, naar Lodewijk heeft daar een stokje voor gestoken.

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Lodewijk met zijn snode ideen, eerst akkoord gaan. Geen grote actie kunnen organiseren om de regering te kunnen overtuigen! Een gemanupileerde referendum houden, en de kaderleden monddood maken. En als enige de media gebruiken zijn zin door te drijven. Lodewijk op deze manier heb jij de regering card-blance gegeven.

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Lodewijk met zijn snode ideen, eerst akkoord gaan. Geen grote actie kunnen organiseren om de regering te kunnen overtuigen! Een gemanupileerde referendum houden, en de kaderleden monddood maken. En als enige de media gebruiken zijn zin door te drijven. Lodewijk op deze manier heb jij de regering card-blance gegeven.

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Lodewijk met zijn snode ideen, eerst akkoord gaan. Geen grote actie kunnen organiseren om de regering te kunnen overtuigen! Een gemanupileerde referendum houden, en de kaderleden monddood maken. En als enige de media gebruiken zijn zin door te drijven. Lodewijk op deze manier heb jij de regering card-blance gegeven.

ons land gaat naar de knoppen gepost door : Woonlasten BEDANKT, REGERING. JULLIE LATEN HET TOE, RECLAME PAK EEN HYPOTEEK EN KOOP JE EEN HUIS, HET STOMSTE WAT JE KAN DOEN. OF LEEN JE NOG WAT, DAN KAN JE EEN COMPUTER KOPEN, EN OOK NOG EEN LEUK TRUITJE, OF EEN HUIS VOOR JE ZOON. ER MOET EEN VERBOD KOMEN OP DIE RECLAMES Steeds meer mensen kunnen hun woonlasten niet meer opbrengen. Steeds meer woningen gaan in de gedwongen verkoop en dan mag je je toch afvragen hoe dat ooit zover heeft kunnen komen. Immers: een dak boven je hoofd is een primaire levensbehoefte, net als eten en drinken. De huizenprijzen zijn jarenlang zo fors gestegen dat jongeren zich voor tonnen in de schuld moeten steken voor zoiets primairs als een dak boven hun hoofd, als ze het zich ?berhaupt nog kunnen permitteren. Dat lijkt mij geen frisse start voor een jong gezin dat nog moet wortelen in het leven. De huizenmarkt is helemaal overgeleverd aan de zoete inval van de vrijemarktwerking, zo ongeveer het enige wat in Nederland nog heilig is. Daarom bemoeit de politiek zich er niet meer mee en laat de markt geheel over aan gehaaide makelaars en bankiers die de prijzen opdreven en massa's mensen opzadelden met onverantwoord hoge tophypotheken. Nu het economisch minder gaat, wordt de pijn dubbel voelbaar. Mensen werken zich te blubber om de woonlasten af te betalen en houden steeds minder over om te consumeren, waardoor de economie minder snel weer aantrekt. Naast het financi?le aspect is er nog de maatschappelijke kant: vaders en moeders werken zich in de stress en komen nauwelijks nog toe aan de opvoeding van hun eigen kinderen. In de toekomst zal blijken welke gevolgen dat heeft voor die kinderen. En dat allemaal voor zoiets primairs als een dak boven je hoofd. Schandalig, eigenlijk.

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Ik steun deze kritiek volledig, en ben er mede door van overtuigd dat er snel een echte vakbondsleider moet komen. Wij moeten niet ons eigen graf graven maar opstaan, organiseren, en aktie voeren.

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Waar zijn de kaderleden van de FNV ????????

ons land gaat naar de knoppen gepost door : Leontien Mij is geleerd geld moet rollen, als je het in je beurs houd gebeurd er niets mee. Maar het logische gevolg is dat iedereen die niets meer te missen heeft ook niets meer uitgeeft. Dat betekend dat er niets meer gekocht word. Bedrijven die goederen maken bedoeld voor de consument, blijven nu met hun spullen zitten. Gevolg mensen die ontslagen worden, bedrijven die verlies draaien. Dan gaat volgens mij de economie ook kapot. Ben ik nu werkelijk zo dom of zie ik het nu echt zo verkeert als een gewone eenvoudige man. Met die komende bezuinigingen mogen wij blij zijn als we onze vaste lasten nog kunnen blijven betalen. Maar meer zit er dan ook niet meer in. Bedrijven zoals Wehkamp en Neckermann die zullen het nog goed krijgen (tijdelijk) om dan over een paar maanden de deurwaarder op die gezinnen af te sturen, omdat ze geen geld hadden, maar toch moesten wassen, een wasmaschine op af betaling hadden gekocht. NEDERLAND GAAT ECHT NAAR DE KLOTEN. en wij laten het gewoon gebeuren.

Ons land gaat naar de knoppen gepost door : Pieter Eerst maakt de euro ons kapot dank zij Duisenberg, dan Europa, dan Busch, tot overmaat van ramp komt er zo''n Harrie Potter gezicht die ze Bal-Elende noemen, dan nog zo'n clown die Zalm heet. Ze verklaren de gewone man die toch al zo weinig te missen heeft dankzij die kloten munt de euro, de oorlog. Wordt een hete herfst volgens de FNV, dat hebben ze ons wijsgemaakt. Lodewijk kijkt in de toekomst en ziet een riante baan in het verschiet. En wat gebeurd, Lodewijk trekt de keutel in en zegt ja en amen, weg hete herfst. Een regering moet er zijn VOOR het volk en niet TEGEN het volk. Ik ben het er ook mee eens met bovenstaande kritiek, ze zijn de Nederland af aan het breken. Dit kabinet inclusief Lodewijk moeten aftreden, maar ZONDER GOUDEN HANDDRUK

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Overleg? Aktie nu tegen de regering

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Vooroorlogse Mentaliteit van de VVD. ATV dagen inleveren voor de ziektewet?

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Nu een referendum of wij deze regering nog willen steunen Lodewijk

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Nederland massaal de ziektewet in, in de maand December

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Rijke lui buiten Au pair''s uit

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Louk Hermans vanuit zijn luie stoel dicteert de vakbond

ons land gaat naar de knoppen gepost door : Ameland free Leuke kankersite is dit! Enne we willen het kerstpakket weer terug

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Nederland massaal de ziektewet in, in de maand December

ons land gaat naar de knoppen gepost door :
Vooroorlogse Mentaliteit van de VVD. ATV dagen inleveren voor de ziektewet?

ons land gaat naar de knoppen gepost door : J.P.B. We zullen binnenkort een voorstel doen om de ATV af te schaffen dit ter verhoging van de arbeidsproductiviteit die in dit land veel te laag is verder hebben Gerrit en ik besloten om ook weer de 45 urige werkweek in te voeren. Eventueel zijn we bereidt om hier een 40 urige werkweek van te maken maaaaaar !! dan niet meer zeuren over VUT of Pre pensioen dit laatste gaat pas in wanneer de 70 jarige leeftijd is bereikt e.e.a. zullen we nog even met Lodewijk bespreken maar zijn mening telt uiteraard niet in deze kwestie! Alvast een zaaalige kerst en een werkzaam 2004!!!