Politie Amsterdam-Amstelland


Oplichter gearresteerd: politie zoekt slachtoffers 28-11-2003. Woensdagochtend rond negen uur arresteerde de politie een 38-jarige man die een aantal bewoners in Amsterdam-Zuid en Buitenveldert had opgelicht. De oplichter wordt vandaag voorgeleid voor de officier van justitie.

De man had een groot aantal flyers huis-aan-huis verspreid om klanten te werven voor zijn onderhoudsbedrijf "All inn". In deze flyer bood hij zijn bedrijf aan voor verschillende klussen zoals timmer- en schilderwerk. Potentiële klanten werden zeer snel geholpen en van een offerte voorzien. Wanneer zij tot aanbetaling overgingen, hoorden zij vervolgens niets meer van de oplichter. In andere gevallen beloofde hij bepaalde werkzaamheden te verrichtten, maar deed hij dat niet. Dinsdagochtend werd de oplichter in opdracht van een officier van justitie gearresteerd in de woning van een aangever. Het onderzoeksteam heeft al een aantal aangiften in behandeling maar vermoedt dat er mogelijk meerdere slachtoffers zijn. Bent u benadeeld door deze oplichter bel dan met bureau Van Leijenberghlaan via: (0900) 8844.
Drie straatdealers gepakt

28-11-2003. Het Combiteam (een team dat straathandel in drugs bestrijdt) van het binnenstadsdistrict heeft donderdagmiddag en -avond drie straatdealers op heterdaad betrapt en gearresteerd, nadat agenten in burger getuige waren geweest van een deal. Er werden in totaal zes kopers geveegd. De straatventers zijn in verzekering gesteld. De kopers werden na verhoor heengezonden. De aangetroffen bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen en een hoeveelheid handelsgeld werden in beslag genomen. De arrestaties vonden plaats op de Geldersekade, de Zeedijk en de Molensteeg.

---

Wateroverlast door hennepplantage

28-11-2003. De politie heeft gistermiddag in een woning aan de Granidastraat een hennepplantage aangetroffen, na een melding van ernstige wateroverlast. Er werden 368 wietplanten aangetroffen. Onderzoek wees uit dat de stroom illegaal werd verkregen. In het pand waren geen personen aanwezig.

---

Man overleden bij éénzijdig ongeval

28-11-2003. Gisteravond rond zes uur is een 81-jarige man overleden bij een éénzijdig ongeval op de A10, ter hoogte van de afrit Henk Sneevlietweg. De man is vermoedelijk onwel geraakt en daardoor de macht over het stuur kwijtgeraakt.