Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 44 2003

Gemeentebestuur bezoekt partnergemeente Pribyslav

Burgemeester Hanselaar heeft vorige week een kennismakingsbezoek gebracht aan de Tsjechische partnergemeente Pribyslav. Samen met vertegenwoordigers van het bestuur, wethouder Piet Martens en raadslid Wim Thoonen, en van de ambtelijke organisatie, gemeentesecretaris Wim Bindels en voorlichter Yvonne Haaxman, van de gemeente Mook en Middelaar werd zij gastvrij ontvangen door burgemeester Stefaçek, loco-burgemeester Omes en gemeentesecretaris Mostek. Tevens was oud-burgemeester Novotny en mevrouw Anna Snydlova aanwezig als de grondleggers van de contacten tussen Mook en Pribyslav.

Het bezoek was gericht op de kennismaking met het Tsjechische bestuur, de cultuur, land- en tuinbouw en onderwijs. Na de ontvangst was er een rondleiding door het vernieuwde gemeentehuis van Pribyslav en de school. Deze school heeft een regionale functie en herbergt circa 600 leerlingen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Bij de school is een nieuwe sporthal gebouwd met een multifunctioneel karakter. Deze accommodatie wordt overdag door de school gebruikt en buiten de schooltijden door diverse sportclubs. De Mookse delegatie heeft een synagoge en enkele musea bezocht in de omgeving van Pribyslav. In de kelders van het gemeentehuis werd op zaterdag en zondag in tentoonstelling gehouden van groente en fruit. Er waren prijzen voor de best geteelde appel en aardappel uit de regio. Deze uitstalling liet zien dat naast grootschalige kweek ook producten uit eigen moestuin voor de bevolking in Tsjechië van groot belang is.

In het weekend werd het jaarlijkse Nocturno muziekfestival gehouden. Op diverse locaties in Pribyslav waren concerten georganiseerd. De plaatselijke kerk was het toneel van zangkoren, die tot de beste van Tsjechië behoren. Eén van de hoogtepunten was een optreden van Jana Stefaçekova, de dochter van de burgemeester, die als zangeres verbonden aan de Opera van Praag, bijzonder veel indruk maakte op de Mookse gasten. Zondagmorgen werd de terugreis aanvaard. De Mookse delegatie kijkt terug op een gastvrije ontvangst, waarbij de contacten zijn versterkt en Mook en Pribyslav als vrienden uit elkaar gingen.

Op onze website www.mookenmiddelaar.nl vindt u een fotoverslag van dit bezoek.

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 21 oktober jl. vergaderd. Onder andere is besloten

... de brief van Stichting Welzijnszorg Mook, waarin wordt meegedeeld dat zij hebben gekozen voor samenwerking met Pantein voor kennisgeving aan te nemen.

dat de gemeente geen financiële middelen beschikbaar heeft voor het kunst- en cultuurproject van de basisschool De Grote Lier in Molenhoek.

de Zondag bouwgroep mee te delen dat de gemeente op dit moment geen locaties voor handen heeft om goedkope woningen voor starters te bouwen.

het voormalig postkantoor aan de Koningin Julianastraat van jaar tot jaar te verhuren aan de Stichting Kindercentrum Mook.

in te stemmen met de concept-bedenkingen inzake ontwerp Reconstructieplan Noord- en Midden-Limburg.

Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering

Donderdag 30 oktober 2003, 19.30 uur


- Verordening Langdurigheidstoeslag.


- Toekomst SWM;

a. Bestuursopdracht SWM

b. Collegevoorstel inzake de toekomst van SWM (inclusief aanvullend raadsvoorstel)


- Bestuurlijke samenwerking gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar (inclusief
aanvullend raadsvoorstel).


- Rationeel wegbeheer/uitvoeringsprogramma.


- Planschade procedure en verordening.

Hamerstukken:


- Herbenoeming ombudsman.


- Opheffing en liquidatie gemeenschappelijke regeling Regionale Brandweer Nijmegen e.o.


- Onderhoud openbare verlichting


- Financiële beheersverordening (artikel 212 Gemeentewet).


- Controleverordening (artikel 213 Gemeentewet).


- Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid (artikel 213a Gemeentewet).

Maandag 10 november 2003, 15.00 uur (begrotingsvergadering)

Verleende bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Verzonden

Molenhoek:

Heumensebaan 29 uitbreiden garage/berging en 24 oktober 2003

Vervangen erfafscheiding

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Overkwartierstraat 3 erker

Aanvraag sloopvergunningen

Sloopadres Omschrijving

Molenhoek:

Hoeveveld 41 sloop kantoor / opslagruimte

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag kapvergunning

Perceel

Molenhoek Omschrijving

Kastanjelaan 17 3 amerikaanse eiken, 3 esdoorns


1 blauw spar en 1 spar

Mook

Rijksweg 93 1 spar

Inzageperiode: van 28 oktober t/m 11 november 2003

Reactiemogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzageperiode.

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, bureau Openbare Werken, tel. 024-6969157.

WET MILIEUBEHEER

Ter inzage legging ontwerp-beschikking Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken bekend, dat zij de ontwerp-beschikking hebben opgesteld inzake de aanvraag van Firma Piton, Bouwsteeg 4 te Middelaar, om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het veranderen van een polyester verwerkend bedrijf en voor het in werking hebben na die verandering van de gehele inrichting, gelegen aan voornoemde locatie. Zij zijn voornemens de gevraagde vergunning te verlenen onder voorschriften die nodig zijn ter bescherming van het milieu.

Inzage

De beschikking met bijgaande stukken ligt met ingang van woensdag 29 oktober 2003 gedurende vier weken voor een ieder gedurende de openingstijden ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis.

Reactiemogelijkheden:

Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken kan gedurende een termijn van vier weken, ingaande 29 oktober 2003 (tot en met 25 november 2003), schriftelijke of mondelinge bedenkingen tegen het besluit indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Mook en Middelaar.

Alleen degenen die bedenkingen hebben ingebracht kunnen later beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Nadere informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969152

Samenvatting Gemeentelijke informatie
Berichttype Ter sprake
Vorige pagina