Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 45 2003

Gemeentelijke informatie

Uitvoering Centrumplan Molenhoek begonnen

Er is inmiddels een begin gemaakt met de eerste fase van de herinrichting van het centrum Molenhoek. De eerste fase heeft betrekking op de aanpassing van de infrastructuur. De Esdoornlaan en de Prinsenweg, het gedeelte vanaf Brandenburgstraat tot aan de Singel. In dit laatste gedeelte zit ook de aanpassing tussen het schoolplein en de Esdoornlaan. Deze werkzaamheden, die starten vanaf het winkelcentrum richting Eikenlaan, zullen circa 3 maanden in beslag nemen een en ander afhankelijk van de weersomstandigheden. Het streven hierbij is om de overlast tijdens de decembermaand zoveel mogelijk te beperken. Naast de wijzigingen van de straten en het openbaar groen, zullen de winkels een verbouwing ondergaan. In het nieuwe bestemmingsplan zijn voor het winkelcentrum uitbreidingsmogelijkheden opgenomen aan de zijde van de Singel en aan de kant van de Prinsenweg. Ook komen er nieuwe appartementen bij het winkelcentrum. Het centrumplan Molenhoek omvat eveneens de verbouwing van gemeenschapshuis de Wieken, bouw van Vizier woningen achter de dokterspraktijk en een eventuele uitbreiding van de huisartsenpraktijk Molenhoek zelf.

Welke werkzaamheden in de eerste fase?

De wegenbouwer gaat zich de komende maanden bezig houden met de verlegging van de Esdoornlaan en de Prinsenweg. De Prinsenweg wordt vanaf de Brandenburgstraat recht gelegd parallel lopend met de achterzijde van het winkelcentrum en krijgt een aansluiting op de Singel. De Esdoornlaan wordt dan aangesloten op de Prinsenweg. Dit betekent dat het openbaar groen naast het winkelcentrum verdwijnt. Op de plaats waar zich nu de splitsing Prinsenweg/Esdoornlaan bevindt ontstaat ruimte voor een klein plantsoen. Langs de Esdoornlaan is inmiddels gesnoeid en gekapt ten behoeve van de nieuwe inrichting. De nieuwe Esdoornlaan vanaf de Eikenlaan tot de Prinsenweg en de Prinsenweg vanaf de Brandenburgstraat worden voorzien van een klinkerverharding in plaats van asfalt. Ook de aansluiting op de Singel zal in de eerste fase van een plateau worden voorzien. Tevens worden ter hoogte van de parkeerplaats bij de dokterpraktijk ondergrondse glascontainers aangelegd.

Opslagterrein materiaal

De gemeente Mook en Middelaar heeft samen met de firma Nijenhof uit Molenhoek bekeken wat de meest geschikte locatie zou zijn voor de tijdelijke opslag van materialen, die nodig zijn voor de wegwerkzaamheden. Rekening houdend met de veiligheid is het Meulenveld gekozen als de beste plek. De lengte van de aan- en afvoerroute kan zodoende beperkt blijven wat de verkeersveiligheid ten goede komt. Het werkverkeer hoeft dan zo min door de wijk te rijden.

Materiaalopslag op gras is niet optimaal in een te verwachten natte periode. Daarom is besloten om het te gebruiken deel te voorzien van een puinfundering. Dit schone puin geeft stabiliteit aan de vrachtwagens en opslag van stenen en ander zwaar materiaal. Om dit opslagterrein wordt een hek geplaatst. De toegang tot het opslagterrein ligt aan de Brandenburgstraat. Na de veranderingen aan de Esdoornlaan en de Prinsenweg wordt de opslag op de Meulenveld opgeheven. De hekken, restmaterialen en de puinfundering worden dan verwijderd. In het voorjaar wordt het Meulenveld opnieuw ingezaaid, zodat het terrein in het zomerseizoen weer volledig ter beschikking staat van de buurt. In overleg met de bewoners is afgesproken dat de gemeente op zoek gaat naar een alternatieve opslaglocatie voor de uitvoering van de tweede fase van het project. Dit houdt de reconstructie van de Singel in, waar begin 2005 gestart wordt.

Tweede fase

Na deze bouwactiviteiten kan er begin 2005 gestart worden met fase twee; de reconstructie van de Singel. Dit betreft dan het gedeelte vanaf de Stationsstraat tot aan de Keizershof inclusief het binnenterrein van het winkelcentrum. Ook dit gedeelte zal in circa 3 maanden worden uitgevoerd.

Huidige situatie Centrum Molenhoek

Nieuwe situatie centrum Molenhoek

HEBT U KLEIN CHEMISCH AFVAL? ..... GEEF HET AAN DE CHEMOKAR!

De chemokar komt in de gemeente Mook en Middelaar weer het klein chemisch afval (kca) bij u huis aan huis ophalen en wel op

10, 11, 12 en 13 november a.s.

De chemokar van het WNO rijdt op deze dagen weer de gebruikelijke route, te weten:

Molenhoek: maandag 10 en dinsdag 11 november;

Mook: woensdag 12 november en

Middelaar en Plasmolen: donderdag 13 november.

Het zal u inmiddels bekend zijn dat er niet bij u aan huis wordt aangebeld. De chemokar kondigt zijn komst aan door een geluidsinstallatie, waarna u de milieubox zelf bij de chemokar dient aan te bieden (of aan kunt laten bieden). U mag de milieubox nooit aan de straat zetten! De inhoud kan immers levensgevaarlijk zijn voor kinderen.

Aanbieden kca in avonduren:

Wanneer u overdag geen tijd hebt de milieubox bij de chemokar aan te bieden dan bestaat daartoe ook aan het einde van de middag nog gelegenheid en wel tussen 18.00 en 19.00 uur.

De chemokar staat op maandag 10 en dinsdag 11 november gedurende die tijd geparkeerd op het plein bij het winkelcentrum Molenhoek en op donderdag 13 november op het kerkplein in Middelaar.

Aanbieden kca bij gemeentewerkplaats:

Wanneer u op bovengenoemde data of tijden helemaal geen gelegenheid hebt het klein chemisch afval bij de chemokar aan te bieden, dan kunt u de milieubox ook naar het gemeentelijk depot op de gemeentewerkplaats aan de Generaal Gavinstraat te Mook brengen waar deze voor u wordt geleegd.

De openingstijden van de gemeentewerkplaats zijn van:


- maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en


- elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur.

Is al het kca ook werkelijk klein chemisch afval?

Chemisch afval is alléén chemisch afval zolang er chemische produkten in zitten c.q. nog aanwézig zijn (voorzien van KCA-logo). Zo niet, dan is uw afval geen chemisch afval meer en behoort het gewoon tot het restafval.

Een nadere beschrijving van KCA vindt u op de afvalwijzer 2003.

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 28 oktober jl. vergaderd. Onder andere is besloten

... de Stichting Gemeenschapshuis Middelaar een nieuwe Drank- en Horecavergunning te verlenen.


---
dat er geen mogelijkheden zijn voor een vaste ligplaats in Mook voor een opleidingsschip.

...het verzoek tot aanwijzing van een parkeerplaats aan het Kerkpad in Middelaar af te wijzen.

Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering

Maandag 10 november 2003, 15.00 uur (begrotingsvergadering)

Commissie Samenleving

Dinsdag 25 november 2003, 19.30 uur

Commissie Grondgebied

Woensdag 26 november 2003, 19.30 uur

Commissie Begroting en Rekening

Donderdag 27 november 2003, 19.30 uur

Raadsvergadering

Donderdag 18 december 2003, 19.30 uur

Openbare bekendmakingen

Verleende bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving
Verzonden

Mook :

Startsedijk 1 aanpassen bestaand bijgebouw 31 oktober 2003

Molenhoek:

Franciscanessenstraat 5 veranderen bouwlocatie 31 oktober 2003

oud Dominicanessenstraat 34)

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Groesbeekseweg 106 brandtrap

Rijksweg 133 berging

Molenhoek:

Lijsterbeshof 8 dakkapel

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147.

Kappen

Verleende kapvergunningen

Perceel
Omschrijving Herplantplicht:

Molenhoek:

Singel 82 1
notenboom 1 boom vd 2^de grootte

Stationsstraat 55 1 wilde kers nvt

NIET Verleende kapvergunning

Perceel Omschrijving
Herplantplicht:

Mook:

Lindeboom 14 1 inlandse eik en
n.v.t.


1 esdoorn


Inzage: 4 november 2003 t/m 16 december 2003

Reactiemogelijkheden:


· bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode


· voorlopige voorziening na indiening van bezwaarschrift bij Rechtbank Arrondisse-

ment Roermond, Postbus 950, 6050 AZ Roermond

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, bureau Openbare Werken, tel.
024-6969157.


Ruimtelijke ordening

Onherroepelijk bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken, gelet op het bepaalde in artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bekend dat de goedkeuring van


- het bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/ Middelweg

onherroepelijk is geworden.

Dit bestemmingsplan voorziet in de realisering van woningen op een inbreidingslocatie, begrensd door de achtertuinen van woningen aan de Stationsstraat en Middelweg, door percelen met kleinschalige bedrijvigheid en bedrijfswoningen aan het Hoeveveld en de begraafplaats/ Passionistenstraat.

Inzageperiode: vanaf 5 november 2003 ligt het bestemmingsplan (permanent) voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie).

Nadere informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969148

DRANK & HORECAWET

VERGUNNING

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens om gelet op de artikelen 3 en 4 van de Drank & Horecawet een vergunning te verlenen aan:


- Stichting Gemeenschapshuis Middelaar

Inzageperiode: 5 november 2003 t/m 2 december 2003

Reactiemogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode

Nadere informatie: Stafbureau AJZ, tel. 024-6969116

Berichttype Ter sprake
Vorige pagina