Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK



28 november 2003 middag



Borculo - bekeurd voor diverse overtredingen


Een medewerker van een bedrijf uit Ruurlo zal van zijn chef binnenkort en forse bekeuring toegespeeld krijgen. Vanmorgen heeft een agent het bestelbusje waarin de man over de Hekweg reed voor diverse overtredingen bekeurd. De bestuurder haalde in via de voorsorteervakken voor het tegemoet komende verkeer. Verder haalde hij via de berm een linksaf slaand voertuig in en wilde even later weer binnen door bij een auto die links af sloeg. Het kenteken werd opgevraagd en de bestuurder heeft op het bedrijf iets uit te leggen !



Groenlo - parkeercontrole


Vandaag heeft de politie een grote parkeercontrole in het centrum gehouden. Sinds mei is in de gemeente een parkeerzone en 9 automobilisten bleken geen parkeerschijf te hebben gebruikt. Drie mensen hadden hun voertuig langs de gele streep geparkeerd en één parkeerde buiten de vakken. Allen kunnen binnenkort een bekeuring thuis verwachten.



Doetinchem - portemonnee weg bij inbraak


Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Koemate. De dader kon via het bovenraampje van de keuken toegang tot de woning krijgen en nam een jas en een portemonnee met geld en pasjes weg. De jas is later in de buurt teruggevonden.



Heelweg - diefstal


De politie heeft deze wee twee meldingen van "hortensiarovers" gekregen. Onbekenden hebben bij twee woningen stekken en toppen uit hortensiastruiken geknipt. Mogelijk, dat getuigen de politie op het spoor kunnen zetten voor de groendieven.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --