Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK



28 november 2003 middag



Lochem - controle gevaarlijk verkeersgedrag scholieren


Naar aanleiding van aanhoudende klachten over het gevaarlijk fietsgedrag van scholieren op de Barchemseweg heeft de politie in overleg met de wijkagent vanmorgen weer een controle gehouden. 34 jongeren werden bekeurd, waarbij de meest voorkomende overtreding het via het trottoir aan de linkerkant van de rijbaan richting één van de schoollocaties fietsen betreft. Tientallen scholieren verkiezen dit gedrag om de kruising Barchemseweg/ Korte Voren te ontwijken.
De politie heeft al vaker voor deze overtredingen bekeurd en met de school is een goed contact om jongeren op hun gedrag te wijzen, maar kennelijk komt dit nog steeds niet over.
Vandaag werden naast het rijden op het trottoir ook andere overtredingen geconstateerd zoals het met z'n drieën naast elkaar fietsen, links langs de middengeleider rijden, geen of onjuiste verlichting. Gezien het grote aanbod van jongeren zijn velen vandaag de dans ontsprongen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee !
De schoolleiding is ook vandaag weer op de hoogte gesteld van het gevaarlijke gedrag van de jongeren en zal na het weekend weer aandacht aan dit gegeven besteden.



Zutphen- forceren schuren


Aan de Dwarsstraat hebben onbekende gisterenavond meerdere schuurdeuren geforceerd. Inmiddels heeft één benadeelde aangifte gedaan, maar hij mist nog niets uit zijn schuur.( Het is mogelijk, dat vandaag nog meer aangiften zijn gedaan, maar nog niet verwerkt in ons systeem)



Eefde - fietscontrole op school


De politie heeft vanmorgen in overleg met de schoolleiding bij een basisschool aan de Schoolstraat een verlichtingscontrole gehouden. Van de 90 gecontroleerde fietsen bleken en 14 helemaal geen verlichting te hebben en bij een aantal was de verlichting gedeeltelijk defect. De politie wijst ouders op hun verantwoordelijkheid om hun kinderen op een veilige wijze aan het verkeer deel te laten nemen. Zeker in deze donkere periode dient men aan dit aspect aandacht te besteden. Voor de ouders die nog geen lijstje bij Sinterklaas hebben ingediend is dit misschien een kadotip.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52




---- --