Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (28/11)

Tilburg, 28 november 2003.

Agenten pakken tasjesdieven op

TILBURG - Dat de politie het soms van fouten van het dievengilde moeten hebben bleek gistermiddag rond kwart over vier. Uit de peuterspeelzaal Het Slingertje aan de Tafelbergstraat werd gistermiddag de tas van een 49-jarige medewerkster gestolen. Op het moment dat agenten, die naar de diefstal werden gestuurd, de aangifte aan het opnemen waren, geeft één van de collega`s van het slachtoffer aan: "Ze zijn er weer" en wijst naar een man en een vrouw op een bromscooter, die in het bezit zijn van een rode tas, soortgelijk aan de tas van de van de peuterzaal medewerkster werd gestolen. Het duo, een 29-jarige vrouw, en een 30-jarige man, die beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn, worden hierop door de agenten aangehouden. De dieven werden door personeel van de peuterspeelzaal positief herkend en ook de tas die ze bij zich hadden herkende de eigenaresse als haar eigendom. In de buddyseat troffen de agenten inbrekersgereedschap aan. Alle aangetroffen goederen zijn inbeslag genomen en het duo is in verzekering gesteld.

Rotterdammer ingesloten

TILBURG - Aan de Ringbaan West in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond vijf uur een 24-jarige Rotterdammer aangehouden en ingesloten toen bleek dat hij gesignaleerd stond en nog 14 dagen straf moest uitzitten.

Sociale controle

TILBURG - Aan de IJpelareweg hebben burgers gistermiddag om tien over vijf een 56-jarige Waalwijkse vrouw voor erger behoed. De vrouw, die flink onder invloed van drank was, viel van haar fiets en burgers die haar aantroffen, beletten de vrouw in verband met het drankgebruik verder te fietsen. De echtgenoot van de vrouw heeft haar mee naar huis genomen.

11 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG - Het politieteam Wilhelminapark heeft gistermiddag een bromfietscontrole gehouden aan de Besterdring, de gasthuisring en het Wilhelminapark. Bij deze controle heeft de politie 14 bromfietsen gecontroleerd en er vielen 11 bekeuringen:
3 omdat de bromfietsers geen helm droegen
3 omdat er aan het vermogen van de bromfiets was geknoeid 3 bromfietsers kregen een bekeuringen omdat ze geen certificaat hadden 2 bekeuringen werden uitgeschreven voor het ontbreken van de oranje of gele plaat

Agenten pakken winkeldief op

TILBURG - In een warenhuis aan de Heuvelstraat hebben agenten gisteravond om tien over acht een 33-jarige man uit veldhoven aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van twee trainingsbroeken die een waarde hebben van samen 80 euro. De diefstal werd ontdekt toen de Veldhovenaar met zijn gestolen waar door een detectiepoortje van de winkel liep en het alarm afging. De man werd met een AU-dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

Bikers en Noodhulpagenten pakken geweldplegers

TILBURG - Een nauwe en goede samenwerking tussen leden van het bikersteam en agenten van de Noodhulp heeft er gisteravond toe geleid dat in de Korte Schijfstraat en de Bodehof twee geweldplegers konden worden aangehouden. Het zijn twee Tilburgse jongens van 17 en 18 jaar oud. De 17-jarige jongen was bij zijn aanhouding erg agressief. Hij beledigde en bedreigde agenten en hun gezinnen. De zaak kwam aan het rollen toen twee agenten, die op de mountainbike aan het surveilleren waren, op het Piusplein werden aangesproken door een 19-jarige Tilburger. Die was op het Piusplein in elkaar geslagen toen zijn vriendin daar haar fiets wilde pakken. Deze mishandeling werd, zo bleek later, door de aangehouden 17-jarige verdachte gepleegd. Die kreeg bij zijn daden hulp van een vriend, een 18-jarige Tilburger, die aan de Bodehof werd aangehouden. Zij maakten deel uit van een groep van ongeveer negen jongeren. De mishandelde Tilburger wist de bikers een goed signalement van de geweldpleger en zijn vriend te geven en als zij in de binnenstad een onderzoek instellen, wordt de 17-jarige verdachte gesignaleerd op de hoek Stationsstraat, de Nieuwlandstraat en de Korte Schijfstraat. Daar weet de verdachte nog uit handen van de politie te blijven, maar in de Korte Schijfstraat zien de agenten nog net de deur van een school dichtvallen. Als de agenten een onderzoek in de school instellen, treffen ze hem in een van de doucheruimten aan en wordt hij aangehouden. Dan wordt de verdachte erg grof en verbaal agressief. Hij scheldt de agenten op een zodanige manier uit dat passerende burgers zich aan het gedrag van de verdachte ergerden en de agenten toeriepen: "Laten jullie dit zo maar allemaal over jullie kant gaan?", daarbij doelend op de grove bedreigingen die aan het adres van de agenten en hun gezinnen werden geuit. De beide verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Wijkagent waarschuwt foutparkeerders

TILBURG - In de wijk Quirijn heeft de wijkagent gisteravond aan 41 foutparkeerders een waarschuwing gegeven. Dat gebeurde aan de Ingenhovenlaan, de Vlashoflaan, de Sweelincklaan en de Gershwinstraat. Met deze eerste activiteit gaat de wijkagent de parkeeroverlast in zijn wijk aanpakken.

Surveillerende agenten pakken man op met grondstoffen voor XTC

TILBURG - Aan de Oude Hilvarenbeekseweg hebben agenten vannacht om één uur een 48-jarige Israëliër aangehouden. De man, die uit Jeruzalem komt, werd aangetroffen met een bestelbus waarin de agenten diverse vaten en dozen met nog onbekende vloeibare- en vaste stoffen aantroffen. De aangetroffen grondstoffen worden vermoedelijk gebruikt bij de fabricage van XTC. Een tweede man die in de bestelbus zat, wist te ontkomen.

Agenten halen dronken automobilist van de weg

TILBURG - Aan de Stappegoorweg hebben agenten vannacht, even voor halftwee, een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man was betrokken bij een verkeersongeval. Hij botste met zijn auto tegen een reclamezuil die op de middenberm stond. Als de politie bij de aanrijding komt ,stelt zij vast dat de bestuurder gedronken heeft. Aan het bureau blaast de man 1.50 promille. Het rijbewijs van de Tilburger hebben de agenten ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 10 uren opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op.

Huiselijk geweld

TILBURG - Vannacht rond de klok van halfdrie hebben agenten aan de Pastoor Duchampsstraat een 42-jarige Tilburger aangehouden nadat hij zijn 38-jarige vrouw diverse malen had mishandeld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie ruimt hennepkwekerij

TILBURG - Vanmorgen om zeven uur hebben agenten aan het Churchillplein een 27-jarige Tilburger aangehouden, nadat in zijn woning een hennepkwekerij was aangetroffen. De 56 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur is vernietigd.

Winkeldievegge opgepakt

TILBURG - Een 33-jarige Tilburgse is vanmorgen betrapt bij de diefstal van levensmiddelen. Aan deze boodschappen hing justitie het prijskaartje van 130 euro.

Bron: Carel Bouman