Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 28/11

Bergen op zoom, 28 november 2003

Politie waarschuwt voor gelegenheidsdiefstal

ROOSENDAAL: De politie waarschuwt de mensen om vooral schuren en bergingen af te sluiten om gelegenheidsdiefstallen te voorkomen. Donderdag heeft de politie namelijk twee aangiftes opgenomen van diefstallen uit niet afgesloten schuurtjes. De dader is in een schuurtje aan de Jan Vermeerlaan via de poort de achtertuin ingegaan en heeft uit de schuur levensmiddelen meegenomen waaronder snacks en frisdrank. De deur van de schuur zat niet op slot. Vanuit een berging aan het Jordaensplein is een damesfiets met hulpmotor gestolen. Het is nog onduidelijk hoe de dader in de tuin is gekomen omdat de poort van de tuin op slot was. Dit was voor en na de diefstal. De deur van de berging was niet afgesloten. Ook stond de fiets niet op slot.

Politie houdt twee Poolse mannen aan

SINT WILLEBRORD: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee Poolse mannen aangehouden op verdenking van het plegen van inbraken in autos. Bij de politie kwam een melding binnen dat twee mensen zich verdacht ophielden in de Leeuwerikstraat. De agenten gingen kijken en spraken de beide heren aan die gelijk het hazenpad kozen. De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de mannen iets in de bosjes gooien. Het tweetal, een 44 jarige en 43 jarige mannen uit Polen, zijn hierop aangehouden. In de struiken vonden de agenten een autoradio. Ook hadden de heren inbrekersgereedschap bij zich. De politie verwacht met deze aanhouding diverse inbraken in autos op te lossen. De verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Bergen op Zoom. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt winkeldieven aan

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag heeft de politie twee winkeldieven aangehouden in een winkel op het Roselaarplein. Een bedrijfsleider betrapte de twee jongens, in de leeftijd van 14 en 15 jaar, op het stelen van onder andere een klokje en een fietscomputer. Hij heeft de jongens aangehouden en overgedragen aan de politie. De beide jongens zijn meegenomen naar het politiebureau en moeten zich binnenkort melden bij bureau Halt.

Politie onderzoekt mishandeling jongen

ROOSENDAAL: De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling van een 14- jarige jongen in stadspark Vrouwenhof. Het slachtoffer is donderdagmiddag rond 17.00 uur door een drietal jongens vastgepakt en geslagen zonder een duidelijke reden. Toen het slachtoffer op de grond lag is hij nog eens in zijn buik geschopt. De daders zijn toen weggegaan en het slachtoffer heeft hierop aangifte gedaan bij de politie. Het slachtoffer is flink geschrokken maar hoefde zich niet onder behandeling van een dokter te stellen.

Bron: Karen de Groot