Politie Zaanstreek-waterland



16:50 24-NOV-03
LOC: ZAANDAM, KRUISING PRINS HENDRIKKADE - SAVORNIN LOHMANSTRAAT

Politie zoekt getuigen van aanrijding met fietsster

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding van een auto met een fietsster. De nog onbekende automobilist is doorgereden, na twee keer over de fiets te zijn heengereden. De auto betrof een grijze Peugeot 206. Een ieder die getuige van dit ongeval is geweest wordt verzocht te bellen met het wijkteam Zaandam Centrum via 0900-8844
De automobilist stond met zijn voertuig in een rij te wachten in de rijstrook voor het links afslaande verkeer in de richting van de Wilhelminabrug. Plotseling reed de bestuurder schuin rechts naar achteren en reed daarbij een hem achter op komende 15-jarige fietsster aan, die rechts van de weg reed. Zij kwam daarbij ten val, waarna de auto over haar fiets heen reed. Vervolgens stopte de auto, reed daarna weer vooruit nogmaals over de fiets heen en ging in de rijstrook voor het rechts afslaande verkeer rijden. De auto verdween tenslotte rechtsaf de Savornin Lohmanstraat in. Het slachtoffer is even buiten kennis geweest en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek zij verwondingen aan haar handen en knieën aan het ongeval te hebben overgehouden. Haar fiets werd totaal vernield.

10:22 26-NOV-03
LOC: PURMEREND, PENNINGKRUID

Politie zoekt dader van diefstal bij bejaarde

De politie is op zoek naar een blanke man van ongeveer 25 tot 30 jaar, die een kluisje bij een dementerende 86-jarige vrouw heeft gestolen. De man heeft een breed postuur, is ongeveer 1.85 m lang en vrijwel kaal. In één van zijn oren draagt hij een oorring. De man was gekleed in een lichtkleurige sweater en een blauwe trainingsbroek. Opvallend was, dat de man ondanks de heersende temperaturen geen jas droeg. Een ieder die de man omstreeks 10.00 uur in de omgeving van de Penningkruid heeft gezien, wordt dringend verzocht kontact op te nemen met de decentrale recherche van Purmerend via 0900-8844
De man had doelbewust aangebeld bij de vrouw en werd door haar binnengelaten. Hij heeft daarna de hele woning doorzocht en zag kans een in de woning gemonteerd kluisje los te breken en weg te nemen. Wat er precies in de kluis zat is nog onbekend. De bejaarde is zeer hulpbehoevend en was hevig ontdaan van het gebeurde.

27-NOV-03
LOC: ZAANDIJK

Jongens bekennen tien autokraken

De 14, 15 en 17-jarige jongens, die in de nacht van vrijdag, 21 november werden aangehouden, hebben tien autokraken bekend. Twee daarvan pleegden zij in woonwijk Kogerveld in Zaandam. De andere acht in Zaandijk. De jongens komen uit Rusland en verbleven nog maar kort in een AZC in Amsterdam. De verdachten zijn voorgeleid aan de Rechter Commissaris, die hen in bewaring stelde.

14:49 27-NOV-03
LOC: VOLENDAM, DIJKGRAAF DE RUITERLAAN

Nekletsel na frontale aanrijding

Een 44-jarige automobilist uit Volendam werd met nekletsel naar het Waterlandziekenhuis gebracht na een frontale aanrijding. De Volendammer kwam bij een wegversmalling en stuurde naar links. Op dat moment naderde uit tegenovergestelde richting een 47-jarige automobiliste uit Edam. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen, waarna beide voertuigen frontaal tegen elkaar reden. Het slachtoffer heeft een bord genegeerd, dat verkeer uit tegenovergestelde richting vrije doorgang geeft. Beide voertuigen werden aan de linkervoorzijde beschadigd.



15:24 27-NOV-03
LOC: VOLENDAM, PROVINCIALEWEG N247

Frontale botsing na black-out

Vermoedelijk omdat een 69-jarige automobilist uit Monnickendam een black-out kreeg, raakte hij op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer. Daar botste hij frontaal met de auto van een 64-jarige automobilist uit Alkmaar. Deze liep daarbij onbekend beenletsel op. De inzittende van de Monnickendammer, een 22-jarige vrouw uit Alkmaar, liep een hoofdwond op. Beide slachtoffers werden naar het Waterlandziekenhuis overgebracht. De voertuigen liepen zware schade op en moesten worden weggesleept.

16:35 27-NOV-03
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE

Winkeldievegges op herhaling

Een 18 en een 19-jarige vrouw werden door agenten in burger van het project Puntmuts aangehouden wegens winkeldiefstal. De agenten hadden beide vrouwen zien lopen en herkenden hen als de winkeldievegges, die zij vorige week zaterdag voor winkeldiefstal hadden aangehouden. De dames werden gevolgd, waarna de agenten getuige waren van de diefstal van een broek en een trui bij een kledingwinkel door de 18-jarige. De verdachten werden overgebracht naar het bureau waar duidelijk werd, dat de jongste verdachte een week eerder een valse naam had opgegeven. Daarop werd zij in verzekering gesteld. Omdat de oudste van de twee alleen behulpzaam was geweest werd zij na verhoor heengezonden.

20:45 27-NOV-03
LOC: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Winkeldievegge op heterdaad betrapt

Een 24-jarige vrouw uit Amsterdam werd door agenten in burger aangehouden wegens winkeldiefstal. De agenten hadden gezien, dat de vrouw twee rokken meenam en achter een kledingrek verdween. Toen zij weer tevoorschijn kwam was er nog maar één rok. Aanvankelijk ontkende de vrouw, maar aan het bureau bleek zij de andere rok onder haar kleding te hebben verstopt. Zij kreeg een proces-verbaal en werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.
De agenten waren in burger vanwege het project Puntmuts, dat onder andere beoogt het aantal winkeldiefstallen terug te dringen.

21:04 27-NOV-03
LOC: EDAM, WIJKERMEERSTRAAT

Inbreker laat puinhoop achter

Bij een inbraak in een woning heeft men vrijwel alle kasten in de woning leeggehaald en de inhoud over de vloer verspreid. De inbraak vond plaats tussen kwart over vijf 's middags en kwart voor negen 's avonds. Men kwam de woning binnen door de achterdeur open te breken. Om niet verrast te worden door thuiskomende bewoners had men een kast achter de voordeur geschoven, zodat deze slechts met veel moeite kon worden geopend. Uit de woning werden een digitale fotocamera, een telefoon, een paspoort en een rugtas gestolen.

23:55 27-NOV-03
LOC: PURMEREND, ESDOORNSTRAAT

Twee mannen met gestolen auto aangehouden

Een 22 en een 30-jarige man, beiden uit Zaandam, werden door de politie aangehouden, omdat zij in het bezit waren van een gestolen auto. De mannen trokken de aandacht van surveillerende agenten doordat de auto waar zij in reden een defect achterlicht had. Bij een poging hen staande te houden gingen de mannen er in de auto vandoor. Omdat zij zich vast reden op een parkeerterrein bij een flat, verlieten zij de auto en vluchtten een steeg in. Na een achtervolging door tuinen achter woningen, kon de 30-jarige man worden aangehouden. De jongste werd even later aan de hand van het signalement
op het station aangehouden. De auto bleek op 27 oktober in Zaandam te zijn gestolen en was voorzien van valse kentekenplaten. Deze platen werden op 6 november gestolen. In de auto werden diverse van diefstal afkomstige goederen aan getroffen. De oudste verdachte had een rugzak bij zich met inbrekersgereedschappen. De verdachten werden ingesloten. Onderzocht wordt of zij zich schuldig hebben gemaakt aan auto-inbraken.

09:00 28-NOV-03
LOC: ZAANDAM, BRISTELROODSTRAAT

Vrouw (68) van tas beroofd

Een 68-jarige vrouw uit Zaandam werd gisterenavond omstreeks halfzeven van haar tas beroofd. De vrouw was op weg naar huis, toen een fietser haar tas uit haar hand rukte en er vandoor ging. De fietser had de vrouw van achteren benaderd. Het slachtoffer werd niet gewond. De dader was een blanke man met een slank postuur. Hij droeg een lichte jas en een donkere muts. De tas werd een half uur later gevonden op de Laan der Vrijheid. Verschillende goederen waren nog in de tas aanwezig, maar een geldbedrag was daaruit ontvreemd.

28-NOV-03
LOC: OOSTHUIZEN, DE KROMMERT EN SEEVANCKSWEG

Zeven auto's opengebroken

In de afgelopen nacht werd in tenminste zeven auto ingebroken. Dat gebeurde zes keer in De Krommert en éénmaal op de Seevancksweg. In aan aantal gevallen werd de ruit van de passagiersportier vernield, maar ook heeft men met een scherp voorwerp via het raamrubber de vergrendeling kunnen opheffen. Er werd voornamelijk geluidsapparatuur uit de auto's gestolen.
Mogelijk dat het aantal opengebroken auto's nog verder oploopt, als gedupeerden pas later aangifte doen.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-281103



26/27-NOV-03
PURMEREND, EDISONWEG/PURMERSTEENWEG

45 km per uur te hard

Het verkeershandhavingsteam hield woensdag en donderdag op diverse locaties in Purmerend een verkeerscontrole. Het toezicht was vooral gericht op snelheid en het dragen van de gordel. Op de Jaagweg werden donderdagmiddag zestien hardrijders aan de kant gezet. Een bestuurder haalde een snelheid van 95 km per uur. Zeventien mensen die geen gordel droegen, ontvingen een boete van veertig euro. Op de Verzetslaan werden donderdagochtend 22 mensen bekeurd. Driekwart van de overtredingen betrof te hard rijden. Op de Purmersteenweg werden woensdag 13 boetes voor het niet dragen van de gordel uitgedeeld en op de Edisonweg werden op woensdag en donderdag in totaal 34 mensen zonder gordel betrapt. Tijdens de controles werden nog eens twintig boetes uitgedeeld voor het bellen tijdens het rijden, negeren van rood licht, het niet hebben van een losbreekreminrichting, het onnodig voeren van mistlicht, rijden zonder rijbewijs E, een kenteken dat niet aan de eisen voldeed en een lekke uitlaat.



12:00 27-NOV-03
NOORDBEEMSTER, A7

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Een 26-jarige automobilist uit West Graftdijk werd donderdagmiddag aangehouden op de A7 in de Noord-Beemster. De man moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km per uur te hard had gereden. Politieagenten in een onopvallende videosurveillance auto zagen de man over de weg racen. Tijdens de achtervolging werden snelheden gehaald van 200 km per uur. Daarbij reed de man ook nog eens gevaarlijk dicht op zijn voorganger. Tijdens de videosurveillance werden nog een bumperklever en een bestuurder die (niet handsfree) aan het bellen was aan de kant gezet en bekeurd.

18:24 26-NOV-03
WORMERVEER, WANDELWEG

Vijf drankrijders

Afgelopen twee dagen werden op verschillende wegen in Zaanstad alcoholcontroles gehouden. Vijf drankrijders werden aangehouden. Een 57-jarige bestuurder uit Alkmaar moest zijn rijbewijs inleveren. De man was twee jaar geleden namelijk ook al eens aangehouden wegens het rijden onder invloed. Het hoogste alcoholgehalte hadden een 57-jarige en een 24-jarige drankrijder. Beide mannen hadden de limiet bijna twee keer overschreden (420 ug/l). Tijdens de verschillende controles werd bij ruim 200 bestuurders een blaastest afgenomen.

20:30 26-NOV-03
ASSENDELFT, RIJKSWEG BUITENHUIZEN-BEVERWIJK (N246)

160 km per uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Rijksweg Buitenhuizen-Beverwijk in Assendelft (100 km per uur) werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 160 km per uur. Overigens hield de meerderheid van de bestuurders zich wel aan de snelheid. Het overtredingspercentage bedroeg 2,5%.
Donderdagmiddag werd op de Provincialeweg N515 in Wijdewormer een snelheidscontrole gehouden. Hier hielden bijna alle bestuurders zich aan de snelheid. Slechts één op de honderd passanten overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur.

18:45-20:00 26-NOV-03
ILPENDAM, JAAGWEG

Nauwelijks hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg in Ilpendam reden woensdagavond bijna geen bestuurders te hard. Van de ruim duizend passanten hadden slechts vijf mensen meer dan 80 km per uur op de teller staan. De hoogste snelheid had een motorrijder; hij reed 103 km per uur.

NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG

07:45-11:25 27-NOV-03


Weinig hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg in de Noord-Beemster (80 km per uur) reed donderdagochtend minder dan één op de honderd bestuurders te hard. Een twintigtal bestuurders reed te hard terwijl ruim tweeduizend voertuigen de radarauto passeerden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km per uur.


07:30-11:30 27-NOV-03
DEN ILP

Twee keer zo hard als toegestaan

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp werd donderdagochtend een hoogste snelheid van 107 km per uur gemeten, ruim twee keer zo hard als toegestaan. Van alle bestuurders reed zeven procent te hard. De controle werd uitgevoerd met behulp van een radarauto. Alleen bestuurders die in de richting van Landsmeer reden, werden gecontroleerd.

06:10-11:30 27-NOV-03
MONNICKENDAM, PURMERENDERWEG
50 km per uur te hard
Op de Purmerenderweg in Monnickendam werd donderdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 110 km per uur bij een toegestane snelheid van 60 km per uur. Het percentage overtredingen bedroeg 13%.

EINDE


---- --