Dienstenbond CNV

Leden akkoord met CAO Vaste Medewerkers
28-11-2003

Met een ruime meerderheid hebben de leden van de CNV Dienstenbond ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de CAO Vaste Medewerkers. De CAO is met deze uitslag voor de CNV Dienstenbond een feit. Daarmee is een lang onderhandelingsproces afgerond met de nodige problemen.

Het enthousiasme is dan ook niet erg groot. De reacties zijn gemengd met teleurstelling over de loonsverhoging maar ook tevredenheid over het intrekken van het werkgeversvoorstel om de opzegtermijn voor werkgevers te verkorten.

Structurele loonsstijging
Met dit bereikte resultaat is in ieder geval een structurele loonstijging van 1,5% vanaf 01-01-2004 bereikt. Dat lijkt haaks te staan op het Najaarsakkoord tussen het kabinet, vakbonden en werkgevers. Toch is het één met het ander te rijmen. De CAO voor de Vaste Medewerkers kent namelijk als ingangsdatum 1 april 2003. De inzet bij de onderhandelingen was dan ook gebaseerd op het CAO-beleid van de CNV Dienstenbond voor het jaar 2003. Op basis daarvan zijn de onderhandelingen ook afgerond. Nieuw te starten CAO-onderhandelingen worden gevoerd op basis van het Najaarsakkoord.

Uitvoering
Een aantal CAO-afspraken moeten het komende jaar worden waargemaakt, zoals de afspraken over pensioen, werkdruk en de vertaling van het Arboconvenant voor de uitzendbranche naar de CAO voor Vaste Medewerkers. Voor alle drie de onderwerpen geldt dat de uitvoering goed moet passen bij uw dagelijkse praktijk. Wilt u bij de uitvoering van deze CAO-afspraken zelf direct betrokken worden? Laat het ons weten via de mail: h.gerding@cnvdibo.nl. Hoe meer collegas meedenken over de eigen CAO, des te beter het resultaat!

Informatie
Meer weten? Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, tel: (023)5651052 of email: h.gerding@cnvdibo.nl.

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via tel. nr. 023-5651052. Lid worden kan ook heel makkelijk via deze site.