Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - vooraankondiging snelheidscontroles
Publicatiedatum: 28-11-2003

In het weekend van 29 en 30 november zijn snelheidscontroles te verwachten op de volgende plaatsen in de regio:

o Op zaterdag 29 november op de Hogesteeg in Garderen o Op zondag 30 november op de Arnhemseweg in Rheden

Het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden zal op die plaatsen naast snelheid aandacht besteden alcohol en verkeer en gebruik van de beveiligingsmiddelen zoals autogordels en helm. De controles vinden plaats in de middag en avonduren. Ook op andere wegen in de regio zijn controles mogelijk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - gewonde na tasjesroof

Publicatiedatum: 28-11-2003

Bij een tasjesroof op de Orchislaan in Arnhem is donderdagavond een 51-jarige vrouw uit Huissen gewond geraakt. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen nadat ze enkele klappen had opgelopen bij de beroving. Het slachtoffer liep omstreeks half negen over de Orchislaan, samen met een 57-jarige plaatsgenote, toen zij door twee overvallers werden belaagd die het hadden voorzien op de handtas van de 57-jarige. De 51-jarige Huissense probeerde dit te voorkomen door de handtas vast te houden. De vrouw moest dit echter bekopen met enkele klappen, waarbij ze verwondingen opliep. De 57-jariger moest uiteindelijk toch haar handtas afstaan, waarna de beide belagers er vandoor gingen. Ook op het Zaandampad in Arnhem vond een beroving plaats. Omstreeks zes uur werd van een 75-jarige Arnhemse de handtas losgerukt door een nog onbekende man. Het slachtoffer liep samen met een vriendin over het looppad vanaf de Hollandseweg een bruggetje over. Daar kwam plotseling een man tevoorschijn die de handtas van het slachtoffer vastgreep en losrukte, om er vervolgens vandoor te gaan richting Schipholplein. Het slachtoffer bleef daarbij ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de beide straatroven en roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na bedreiging en mishandeling
Publicatiedatum: 28-11-2003

De politie heeft vrijdagnacht op de Korenmarkt in Arnhem 8 verdachten aangehouden nadat zij een portier van een horecagelegenheid zouden hebben bedreigd en mishandeld. Omstreeks half een 's nachts werd bij de politie gemeld dat er een opstootje zou zijn voor een horecagelegenheid aan de Korenmarkt, waarop enkele agenten poolshoogte gingen nemen. Terplekke bleek de portier van de zaak een groep mannen de toegang geweigerd te hebben omdat ze kennelijk dronken waren. De groep zou aanvankelijk vertrokken zijn maar kwam even later terug, waarbij een van hen de portier zou hebben geslagen. Vervolgens zou er ook door anderen uit de groep zijn geslagen en werd er met een bierglas gegooid. Dit trof de portier gedeeltelijk tegen het hoofd, maar hij raakte daarbij niet gewond. Kort na de schermutseling konden de verdachten in de directe omgeving worden aangehouden. Het gaat om mannen variërend in leeftijd van 20 tot en met 36 jaar en afkomstig uit Geleen, Maarssen, Arnhem, Franeker, Wolphaartsdijk, Doesburg en Heilo. Omdat het militairen betreft zijn de verdachten voor verder onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. De portier heeft aangifte gedaan. Bij de ongeregeldheden rondom het incident moest door de politie diverse keren worden opgetreden om opdringerige omstanders te verwijderen. Daarbij werden door de politie nog eens drie verdachten aangehouden wegens belediging van agenten en het weigeren van een door de politie gegeven bevel. Twee van hen werden later met een bon naar huis gestuurd. Een derde, een 27-jarige man uit Almere, bleek ook militair en is later eveneens aan de Koninklijke Marechaussee overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - schennispleger op heterdaad aangehouden
Publicatiedatum: 28-11-2003

Een 27-jarige man uit Dieren is donderdag op de Velperweg in Arnhem op heterdaad aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. Donderdagavond werd even voor tien uur gemeld dat er zich op de Velperweg een man zou ophouden die zijn ontblote geslachtsdeel zou vertonen aan voorbijgangers. Surveillerende agenten troffen de verdachte Dierenaar daar aan terwijl hij met ontbloot onderlijf in zijn auto zat. De man werd vervolgens aangehouden en is voor onderzoek ingesloten. De man bekende later en is na verhoor heengezonden. Tegen de verdachte Dierenaar is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 28-11-2003

De politie heeft donderdagavond op de Westervoortsedijk in Arnhem een 38-jarige man uit Nieuwleusen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 33-jarige vrouw uit Arnhem. Verdachte en slachtoffer kregen ruzie over een geldkwestie, waarop de Nieuwleusenaar de Arnhemse zou hebben mishandeld. Gewaarschuwde agenten hielden de verdachte aan. Het slachtoffer was licht gewond geraakt en deed aangifte. Bij de aangehouden verdachte bevond zich een 37-jarige vrouw uit Goor, die nadat de Nieuwleusenaar was aangehouden diens sleutels zou hebben ontvreemd. De vrouw uit Goor werd vervolgens aangehouden op verdenking van diefstal en is eveneens ingesloten voor onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - getuigen grijpen in bij ruzie om parkeerplaats
Publicatiedatum: 28-11-2003

Een ruzie om een parkeerplaats dreigde donderdagmiddag op de Ir. J.P. Van Muijlwijkstraat uit te lopen op een handgemeen. Getuigen konden door ingrijpen erger voorkomen. Een 40-jarige Arnhemmer werd daarbij door de politie in eerste instantie aangehouden, maar is later met een standje heengezonden. Rond kwart over een reed een 36-jarige automobiliste over de van Muijlwijkstraat en zag een rode bestelauto stilstaan op de rijbaan. De vrouw reed de stilstaande bestelauto links voorbij om vervolgens een parkeervak in te rijden. Dit was de bestuurder van de bestelauto kennelijk niet naar de zin: hij stapte uit en greep de 36-jarige automobiliste vast. Getuigen van dit voorval sprongen tussen beiden in om erger te voorkomen. Gewaarschuwde agenten hielden de bestelautobestuurder aan omdat er aanvankelijk sprake zou zijn van een mishandeling. Dit bleek later niet het geval. De 39-jarige Arnhemmer gaf toe wel wat fel gereageerd te hebben maar bood zijn excuses aan aan de 36-jarige automobiliste, die hierop afzag van aangifte. De man is hierop heengezonden na te zijn onderhouden over zijn gedrag.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - 182 bekeuringen bij controles in Zuid

Publicatiedatum: 28-11-2003

De politie heeft donderdagmiddag en -avond bij verkeerscontroles in de wijk Malburgen in totaal 182 bonnen uitgedeeld. De controle concentreerde zich vooral op de Huissensestraat en omgeving en was gericht op het rijden door rood, bromfietsverkeer in het algemeen, snelheidsovertredingen en alcohol. In totaal 11 bromfietsers kregen een bon omdat ze op een opgevoerde brommer reden. Verder werden er 18 bekeuringen uitgedeeld aan snelheidsovertreders die harder reden dan de voorgeschreven 50 km/u. Een bestuurder spande daarbij de kroon door met 90 km/u over de Huissensestraat te rijden. Bij deze snelheidscontrole werd gebruik gemaakt van de zogenoemde Lasergun. Het verkeershandhavingsteam leverde ook ondersteuning bij de controle met een radarwagen en flitste in totaal nog eens 107 hardrijders (zie ook bericht elders op deze pagina onder `Arnhem - snelheidscontroles'). Tegen twee bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed met alcoholpromillages van ruim anderhalf maal het wettelijke maximum. Bovendien bleek een van hen ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben, dat geldt voor alle motorvoertuigen, dus ook voor bromfietsen. Overige bekeuringen waren ondermeer voor het rijden door rood licht, rijden zonder helm, rijden in het voetgangersdomein, rijden zonder verzekering en bromfietscertificaat en het negeren van een inrijverbod in verband met eenrichtingsverkeer op de Schuytgraaf. De controles vonden plaats tussen 15 en 18 uur en tussen 19 en 21 uur. De politie zette 9 agenten in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 28-11-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag in Arnhem snelheidscontroles gehouden op de Koningsweg, Cattepoelseweg, Hommelseweg en Huissensestraat. Daarbij werden in totaal 375 hardrijders geflitst. De meeste overtreders werden geregistreerd bij een controle op de Cattepoelseweg, binnen de bebouwde kom. Daar reden tussen 07.30 uur en 13.45 uur 200 bestuurders harder dan de voorgeschreven 50 km/u. De hoogst gemeten snelheidsovertreding, een overschrijding van 35 km/u, werd geregistreerd bij de controle op de Koningsweg (105 km/u waar 80 is toegestaan). Het laagste aantal overtredingen bleek op de Hommelseweg, daar werden in een tijdsbestek van een half uur, rondom het middaguur, 96 bestuurders op snelheid gecontroleerd, maar geen overtredingen geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst/Huissen - jongen aangehouden na vernielingen graffiti
Publicatiedatum: 28-11-2003

Een 17-jarige jongen uit de gemeente Lingewaard is gisteren door de politie opgepakt op verdenking van het meermalen plegen van vernieling door middel van graffiti. In mei werd door de school, waar de jongen leerling is, aangifte gedaan van vernielingen door middel van graffiti. Op verschillende plaatsen binnen het schoolcomplex werden zogenoemde `tags' aangebracht. Politieonderzoek aan de hand van ondermeer getuigenverklaringen leidden naar de 17-jarige verdachte, die daarover donderdag door de politie aan de tand gevoeld werd. De knaap bekende. Hij wordt er ook van verdacht soortgelijke tags te hebben aangebracht op andere plaatsen in de gemeente Lingewaard. De jongen is in overleg met justitie overgedragen aan bureau Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - man aangehouden na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 28-11-2003

Een 33-jarige man uit de gemeente Zevenaar is donderdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou door winkelpersoneel betrapt zijn bij de diefstal van diverse artikelen. Nadat de man de zaak verliet werd hij door beveiligingsmedewerkers aangesproken en aangehouden. De man weigerde echter mee te werken en wist weg te komen. Surveillerende agenten zagen de verdachte even later rijden en hielden hem alsnog aan. De buit, ondermeer cosmetica, DVD's werd later teruggevonden in de omgeving. De 33-jarige verdachte heeft tot nu toe ontkend en is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen-tientallen bonnen voor rood licht bij werkzaamheden
Publicatiedatum: 28-11-2003

Bij verscherpt toezicht op het rijden door rood licht op de kruising Ir. Molsweg met de Nielant in Huissen zijn donderdagmiddag door de politie 40 bonnen uitgedeeld. Het toezicht bleek nodig nadat er bij de gemeente diverse klachten geuit waren over het massaal negeren van het rode verkeerslicht. In verband met wegwerkzaamheden zijn er op de kruising noodverkeerslichten geplaatst om het verkeer toch ordelijk te laten verlopen. Doordat het rode verkeerslicht genegeerd werd ontstonden verkeersgevaarlijke situaties. Bovendien raakte de installatie daardoor ontregeld, waardoor de wachttijden opliepen en het verkeer vast kwam te zitten. Nadat de situatie door de gemeente Lingewaard samen met de politie bekeken was werd besloten stelselmatig te gaan controleren. Ook de komende dagen blijft de politie met regelmaat controleren. Overtreders riskeren een boete van maximaal 86 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gendt - dagvaarding voor vrouwelijke inbreker

Publicatiedatum: 28-11-2003

De 45-jarige vrouw uit Gendt, die donderdagnacht door de politie op de Dorpsstraat in haar woonplaats op heterdaad werd aangehouden na een inbraak in een winkel, zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. De vrouw bekende tevens de nacht tevoren te hebben ingebroken bij dezelfde zaak. Daarbij had zij net voor de komst van de agenten weten te ontkomen. Bij de tweede keer werd zij echter op heterdaad betrapt. De vrouw had verklaard bij de eerste inbraak de buit te hebben weggegooid in een sloot. De buit is echter niet meer teruggevonden. De buit die bij de tweede inbraak was aangetroffen kon aan de zaak worden teruggegeven. Na verhoor is de Gendtse heengezonden met een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden