Provincie Overijssel

Remkes geeft startsein bouw risicokaart

Minister Remkes van Binnenlandse Zaken heeft gisteren de Model-risicokaart overgedragen aan de provincies. De Groningse commissaris van de Koningin Hans Alders nam namens alle provincies de opdracht aan om de risicokaart te realiseren volgens het landelijke afgesproken model.

vlnr: dhr. Van Overbeeke, Commissaris Alders, minister Remkes en staatssecretaris Van Geel Alle twaalf provincies gaan de komende tijd een provinciale risicokaart maken, waarbij uniformiteit en eenduidigheid in het gebruik én de presentatie van de kaart gewaarborgd worden. De provincie Overijssel wil medio 2004 de Risicokaart van Overijssel gereed hebben.

Voorafgaand aan deze overdracht overhandigde burgemeester ir. Hans van Overbeeke van de gemeente Hellendoorn als voorzitter van de landelijke stuurgroep de Model-risicokaart aan het ministerie van BZK. Van Overbeeke, die tevens optrad als vertegenwoordiger van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, benadrukte in zijn toespraak het belang van de risicokaart als communicatie- en beleidsinstrument. De risicokaart is een gezamenlijk product van gemeenten, provincies, ministeries, waterschappen en hulpverleningsdiensten.



Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2003 Provincie Overijssel