De Unie


Gedragslijnen / Spelregels herstructurering AEGON

28 november 2003 - Deze week heeft een nader overleg tussen de Direktie Nederland van AEGON en de bonden plaatsgehad. Dit overleg heeft tot vergaande overeenstemming geleid, partijen hebben een principeakkoord bereikt, dat de bonden op 27 november met de Kadergroep van de bonden en OR-vertegenwoordigers hebben besproken.

Gezamenlijke mededeling van AEGON en de vakbonden Onderstaand treft u de tekst aan van een gezamenlijke mededeling van AEGON en de vakbonden. Deze mededeling is ook op het AEGONnet geplaatst.

* Vakbonden en Direktie Nederland bereiken principeakkoord over Herstructurering

* Maandagavond hebben de vakbonden en Direktie Nederland verkend, of er mogelijkheden waren om tot een akkoord te komen met alle bonden over de spelregels van de Herstructurering. Zoals bekend hadden de leden van twee bonden het eindbod afgewezen.
* Het overleg is succesvol geweest en heeft uiteindelijk in een principe-akkoord geresulteerd.
Er is overeenstemming bereikt over het maximaal vermijden van gedwongen ontslagen.

* Ook zijn de termijnen voor het vinden van een andere functie voor herplaatsingskandidaten besproken. Dit gaat als volgt. AEGON zal alle medewerkers op 15 december laten weten in welke unit ze worden ingedeeld. Medewerkers, van wie het werk verhuist naar een andere locatie, worden per 1 januari 2004 herplaatsingskandidaat. Dit houdt in, dat zij vanaf die datum begeleid worden bij het vinden van een andere functie. Deze herplaatsingsperiode duurt twee jaar. Aanvullend is nu afgesproken, dat voor herplaatsingskandiaten, die op 1 januari 2006 nog geen andere functie hebben gevonden, deze periode met nog een jaar wordt verlengd.

* Voor de medewerkers van Nabestaandenzorg zijn nadere afspraken gemaakt over de verhuisregeling en reistijdcompensatie. De volledige tekst van de Spelregels met de bijlage voor Nabestaandenzorg is bijgevoegd.

* De vakbonden zullen hun leden raadplegen over dit principe-akkoord. Op 11 december *) zullen de bonden en het AEGON-management gezamenlijk voorlichting geven in sessies op vier locaties.

*) I.v.m. samenloop met een andere AEGON bijeenkomst is 1 sessie verzet naar 12 december.

Download
De volledige tekst van de Spelregels met de bijlage voor Nabestaandenzorg is bijgevoegd.

De voorlichtingsbijeenkomsten
De voorlichtingsbijeenkomsten zijn als volgt gepland:
* donderdag 11 december 10.30 uur AEGON Nabestaandenzorg Groningen
* donderdag 11 december 13.00 uur AEGON Particulieren Leeuwarden
* donderdag 11 december 16.30 uur AEGON Spaarbeleg Nieuwegein
* vrijdag 12 december 10.00 uur AEGON Hoofdkantoor Den Haag

Medewerkers van AXENT/AEGON (Utrecht) kunnen de bijeenkomst in Nieuwegein bijwonen. Informatie over de vergaderruimtes zal via AEGONnet en/of per locatie worden verstrekt. Mochten zich nog verschuivingen voordoen dan wordt u uiteraard tijdig geïnformeerd.

Het bereikte is het maximaal haalbare
Het beantwoordt aan verreweg de meeste punten van kritiek, vragen en opmerkingen die aan bod zijn gekomen tijdens de eerdere door ons gehouden informatiesessies en de schriftelijke ledenraadpleging over het eindbod.

Ontslagbescherming, herplaatsingsperiode en werkgelegenheid Met name de ontslagbescherming en de looptijd van de herplaatsingsperiode zijn substantieel verbeterd. Ook is tegemoetgekomen aan bezwaren en onduidelijkheden over voorzieningen voor de medewerkers van Nabestaandenzorg. Verder heeft AEGON toegezegd snel duidelijkheid te zullen bieden over de verschuivingen van werk en de streefbezettingscijfers voor de nieuwe units. Aan ons getoonde nieuwe cijfers die berusten op bijstellingen van de geplande werkstromen wijzen erop dat de werkgelegenheidsproblematiek die door de medewerkers in Leeuwarden werd gevreesd, maar ook de andere vestigingen niet onberoerd laat, oplosbaar lijkt. Op dit moment ziet het ernaar uit dat nog vooral in het midden van het land werkgelegenheidsknelpunten resteren. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door de uitwerking van het project HERMAN bij AXENT/AEGON, dat nu door de herstructureringsoperatie feitelijk geheel in AEGON opgaat. De problematiek van de werkstromen en bezettingscijfers voor de units is onderwerp van bespreking bij de medezeggenschap, ook wij houden de vinger aan de pols.

Stemmen
Gegeven de situatie die was ontstaan bij die ledenraadpleging en gelet op de sterk verbeterde afspraken leggen alle bonden het aangepaste pakket regels en maatregelen met positief advies voor aan hun leden, en wel opnieuw door middel van een schriftelijke stemming. In verband met het feit dat ook veel leden van De Unie bezwaren en/of kanttekeningen bij de inhoud van het eindbod hadden (met inbegrip van nogal wat voor-stemmers) en de Unie-stemmingsuitslag over het eindbod maar een fractie boven de 50% positief uitkwam, vragen wij ook onze leden om deel te nemen aan de stemming over het bereikte principe-akkoord.

U wordt vriendelijk verzocht het stemformulier ingevuld en ondertekend uiterlijk op 16 december aanstaande in ons bezit te doen zijn. Desgewenst kunt u het persoonlijk afgeven na afloop van een informatiebijeenkomst in de vestiging van uw voorkeur.

Ook wordt u verzocht om eventuele vragen die u nog mocht hebben zoveel mogelijk tijdens de informatiebijeenkomsten zelf te stellen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Dennis Kohen,
Bestuurder


vrijdag, 28 november 2003