Politie Drenthe

niewsberichten vrijdagmiddag 28 nov. 2003

Assen 28-11-2003 - Nieuws Politie Drenthe

Drugshandelaren leverden aan kinderen

EELDE - PATERSWOLDE - De politie heeft in een onderzoek naar de handel en levering van verdovende middelen begin november een 35 jarige man en een 22 jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Zij worden verdacht van het runnen van een organisatie die zich bezig houdt met de handel in verdovende middelen en de levering daarvan aan kinderen in de leeftijd van 13 tot 15 jaar. In dit onderzoek zijn verder nog twee Groningers van 23 en 32 jaar aangehouden Zij traden op als koerier. Bij huiszoeking heeft de politie ongeveer 500 gr. wiet en zon 15 xtc pillen ingeslag genomen

De zaak kwam aan het rollen toen bezorgde ouders van de een paar kinderen de politie belden. Er zou onder bepaalde jeugdgroepen in Eelde Paterswolde een telefoonnummer circuleren waar wiet en hash kon worden besteld.

Het onderzoek leverde al op dat er op diverse plaatsen in Eelde - Paterswolde bestellingen werden afgeleverd. De hoek Hoofdweg Tonckensweg in Paterswolde en een school aan de Schoollaan in Paterswolde bleken daarbij geliefde plekken te zijn. Ook bij het voormalige gemeentehuis aan de Legroweg in Eelde werden bestellingen afgeleverd

De politie heeft zon 15 kinderen als getuigen gehoord. Van hen was bekend dat ze individueel of in groepsverband experimenteerden met het gebruik van softdrugs. Voor de ouders is in overleg en samenwerking met het CAD Drenthe een informatieavond georganiseerd.

In het verdere verloop van het onderzoek worden nog meer aanhoudingen verwacht. Daarbij gaat het om mensen die voor hand- en spandiensten betrokken waren bij de organisatie.

De 35 jarige Groninger, die in deze zaak wordt beschouwd als hoofdverdachte, zit nog vast