Politie Zuid-Holland-Zuid

28/11 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

28-11-2003 - Persberichten District II

POLITIE PAKT 4 INBREKERS NA ACHTERVOLGING
ARKEL- Vier mannen zijn aangehouden na een achtervolging. In de nacht van donderdag op vrijdag 28 november kreeg de politie een melding. Er zou ingebroken zijn bij een bedrijf aan de Vlietskade. Ter plaatse gekomen constateerde de politie dat er deuren waren opengetrapt. Ook zagen zij dat kasten waren opengebroken en diverse goederen op de grond lagen. Er werden direct voertuigen ingezet om de verdachten op te sporen. Op de Bazeldijk werd een personenauto met 4 mannen klemgereden door twee politie-autos. In het voertuig trof de politie inbrekersgereedschap en geld dat vermoedelijk van de inbraak afkomstig was, aan. De 4 mannen zijn aangehouden en ingesloten. Het gaat om een 19-jarige man uit Hoek van Holland, een 20-jarige man uit Zoetermeer, een 26-jarige man uit Hoek van Holland en een 19-jarige man uit Rotterdam.

ALCOHOL
ALBLASSERDAM- In de nacht van donderdag op vrijdag 28 november is een 37-jarige man uit Antwerpen aangehouden. Hij moest een blaasproef ondergaan op de Grote Beer. Hij blies ver boven de streep en kreeg hiervoor een rijverbod van een uur.

RIJBEWIJS KWIJT
PAPENDRECHT- Een 22-jarige man uit Venray is aangehouden op de A15. De man reed daar in de nacht van donderdag op vrijdag 28 november en moest een blaasproef ondergaan. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Het was niet de eerste keer dat de man hiervoor was aangehouden. De man is zijn rijbewijs daarom voorlopig kwijt.
SLIEDRECHT- Ook een 36-jarige man uit Sliedrecht is zijn rijbewijs kwijt. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 28 november op de Wilhelminastraat. De man blies ver boven de streep. Ook hij was al eerder voor dit vergrijp aangehouden. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

VERKEERSCONTROLE
GORINCHEM- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de Vroedschapstraat, de Schelluinenstraat en de Banneweg. Dit was op donderdagavond 27 november 2003. De politie constateerde 16 overtredingen. 7 automobilisten reden door het rode licht.7 fietsers voerden geen verlichting. 1 bromfietser droeg geen helm en 1 automobilist hield zich niet aan de verkeersregels. Iedereen kreeg een bekeuring. *Tevens werd een controle gehouden op donderdagavond 27 november op de Banneweg. Hier werden 41 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het rijden door rood licht.