Politie Zuid-Holland-Zuid

28/11 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

28-11-2003 - Persberichten District I

JONGEN EN MEISJE AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Een 19-jarige jongen uit Dordrecht en een 18-jarig meisje uit Zwijndrecht zijn aangehouden. Zij worden ervan verdacht ruiten van een school aan de Buizerdstraat te hebben vernield. Drie getuigen zagen of hoorden dit gebeuren op donderdagavond 27 november. Toen zij een kijkje namen zagen zij een jongen op zijn scooter en een meisje op haar fiets bij de school. Toen ze de jongen aanspraken viel hij van zijn scooter. De jongen had vermoedelijk teveel gedronken. Ondertussen belden de getuigen de politie. Even later hield de politie de jongen en het meisje aan. De jongen is ingesloten. Het meisje mocht vannacht weer naar huis.

BEROVING
DORDRECHT- Een 26-jarige man is op donderdagavond 27 november beroofd in het Weizigtpark. De man liep omstreeks 23.10 uur door het park en voelde een por in zijn rug. Een man zei tegen het slachtoffer dat hij een mes bij zich had en dat hij deze tegen de rug van de man hield. Hierna vroeg hij de man zijn portemonnee af te staan. Het slachtoffer weet niet zeker of de man daadwerkelijk een mes bij zich had maar liet zijn portemonnee afpakken. Vervolgens pakte de man de mobiele telefoon van het slachtoffer. Hierna rende de man weg in de richting van het station.

Getuigen van het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844

GORDELCONTROLE
HENDRIK-IDO-AMBACHT- De politie heeft een gordelcontrole gehouden op de Antoniuslaan. Op donderdagmiddag 27 november controleerde zij zon 85 voertuigen. Hiervan kregen er 23 een bekeuring wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel.

RIJBEWIJS
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op de A16 is een man aangehouden. Deze 26-jarige man uit Dordrecht moest in de nacht van donderdag op vrijdag een blaasproef ondergaan. Hij bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te mogen rijden. Bovendien bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

VERNIELING
DORDRECHT- Een 23-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man pleegde op donderdagmiddag 27 november vernielingen bij een zonnecentrum in een winkelcentrum aan het P.A. de Kokplein. De man trapte tegen de ruiten van het zonnecentrum. Binnen trok hij de kerstverlichting van de muur. Een beveiligingsmedewerker van het winkelcentrum hield de man aan en nam hem mee naar zijn kantoor. Daar sloeg hij bedreigende taal uit tegen de medewerker. De medewerker moest de man in bedwang houden. Hij hield hem vast totdat hij de man kon overdragen aan de politie.