Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (27/11)

Breda vrijdag 27 november 2003

Politie deelt bekeuring uit voor bezit softdrugs

ZUNDERT: Tijdens een alcoholcontrole in het district Breda is een 19-jarige Belg uit Brasschaat donderdagnacht op de Hofdreef bekeurd. De man had niet gedronken, maar wel 17 gram hennep in zijn bezit. De drugs is in beslag genomen. De Belg kreeg een boete van 120 euro.

Acht bestuurders aangehouden bij alcoholcontrole

ZUNDERT/RIJSBERGEN: De politie van Zundert heeft donderdagavond tot 04:00 uur een alcoholcontrole gehouden. De posten stonden op de Hofdreef en Wernhoutseweg in Zundert en op de Sint Bavostraat in Rijsbergen. Er werden 276 automobilisten gecontroleerd. Acht bestuurders zijn onder invloed van alcohol aangehouden.

Een 55-jarige bestuurder uit Zundert bleek een alcoholpromillage van 600 ug/l te hebben. Het rijbewijs van hem is ingevorderd. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Een 52-jarige man uit Rijsbergen bleek een alcoholpromillage te hebben van 485 ug/l te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Een 63-jarige man uit Breda bleek een alcoholpromillage van 325 ug/l te hebben. Hij kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van 2 uur.

Een 46-jarige Bredanaar bleek een alcoholpromillage te hebben van 365 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Een 39-jarige inwoner van Rijsbergen bleek een alcoholpromillage van 255 ug/l te hebben. Hij kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van 1 uur.

Een 62-jarige man uit Rilland bleek een alcoholpromillage van 235 ug/l te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete van 190 euro.

Een 49-jarige inwoner van Etten-Leur bleek een alcoholpromillage van 365 ug/l te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Een 51-jarige man uit Breda bleek een alcoholpromillage van 240 ug/l te hebben. Hij kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van 1 uur.

Twee bekeuringen bij controle vuurwerkoverlast

KLUNDERT: De politie heeft donderdagavond in de omgeving van de Zevenbergsepoort extra gesurveilleerd tegen vuurwerk overlast. Onlangs werd daar een telefooncel en een bushokje door vuurwerk vernield. Agenten troffen een grote groep jongeren aan. Er werd geen vuurwerk afgestoken. Wel kregen twee jongens (16 en 19 jaar) uit Klundert een proces-verbaal, omdat zij vol gas gevend met hun brommer rondjes op de weg draaiden, een zogenaamde burn out. Dit levert een hoop geluidsoverlast voor de omgeving op. De bromfietsen zijn voor technisch onderzoek meegenomen naar het bureau. De politie zal de komende tijd regelmatig controleren op het afsteken van vuurwerk.

Politie houdt man aan na geweld in verkeer

BREDA: Een 31-jarige man uit Breda is donderdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een plaatsgenoot. De man reed omstreeks 14:30 uur op de Westerhagelaan toen een 16- jarige bromfietser midden op de weg voor zijn auto reed. De automobilist wilde erlangs gaan, maar kreeg van de bromfietser een opgestoken middelvinger. Beide bestuurders zette hun vervoermiddel aan de kant, waarna de jongen een klap op zijn helm kreeg en een trap in zijn buik. Met een dagvaarding is de verdachte in de loop van de middag heengezonden. Hij moet zich op een later tijdstip bij de rechter verantwoorden.

Aanhoudingen tijdens onrustige stapavond

BREDA: Tijdens extra horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda heeft de politie donderdagnacht zeven personen aangehouden. Ook moest de wapenstok en diensthond worden gebruikt om de openbare orde te herstellen.

De ongeregeldheden begonnen omstreeks middernacht bij een horecagelegenheid aan de Havermarkt. Na een ruzie binnen werden enkele personen door het personeel van het café buiten gezet. Een 21-jarige inwoner van Breda was het hier niet mee eens en begon zich vervelend te gedragen voor de ingang. Hij is voor verstoring van de openbare orde aangehouden. Aan het eind van de nacht is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden. Een militair uit Breda vond het nodig om hierop politieagenten te beledigen. Hij is aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Later in de nacht is in een eetgelegenheid aan de Vismarktstraat om onbekende reden een vechtpartij ontstaan, waarbij drie mannen (16, 18 en 24 jaar) uit Breda met hevig verzet zijn aangehouden.

Tijdens de aanhouding begon een grote groep personen zich tegen de politie te keren. Om de orde te herstellen gebruikten agenten wapenstok en een diensthond om de orde te herstellen. Na op de Vischmarktstraat de groep te hebben verdreven is de rust wedergekeerd.

Bonnenregen bij bromfietscontrole

BREDA: Op donderdagmiddag tussen 15:00 uur en 21:00 uur heeft het politieteam Tuinzigtlaan op de Tramsingel en de Tuinzigtlaan een technische verkeerscontrole gehouden op brom- en snorfietsen. Er zijn in totaal 20 bromfietsen gecontroleerd, waarvan er zes helemaal in orde waren. De andere 14 bromfietsers hebben bekeuring gekregen voor;
- Rijden zonder verzekering 1x
- Constructiesnelheid 12x
- Niet voorzien van gele vlakken 5x
- Zonder bromfietscertificaat rijden 4x
- Uitlaat niet gasdicht 1x
- Rijden zonder helm 5x
- Door rood licht rijden 1x
- Niet goed werkende remmen 1x
- Overschrijding van het geluid 2x
- Verkeerde verlichting tonen 2x
- Geen verlichting op bromfiets aanwezig 1x.

Fransman met harddrugs aangehouden

BREDA: Donderdagavond heeft de politie een 41-jarige man uit Saint Quentin aangehouden. De man reed met zijn personenauto met een snelheid van 120 km/u door dichte mist over de Rijksweg A16 richting Belgie. Bij een controle in het voertuig werd vervolgens 50 gram heroïne en een gram cocaïne aangetroffen. De Fransman is in ver zekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt man aan na vernieling

ETTEN-LEUR: Een 21-jarige inwoner van Fijnaart is donderdagmiddag op de Vosdonk door de politie aangehouden. De man had opzettelijk met zijn personenauto achteruit tegen het bestelbusje van de vader van zijn vriendin gereden. Er ontstond schade aan beide voertuigen. Een probleem in de relationele sfeer lag hier aan ten grondslag. Met een proces-verbaal en dagvaarding verliet hij het politiebureau.

Inbraak woningen

ETTEN-LEUR: Donderdag is er op klaar lichte dag ingebroken in twee woningen. Bij een woning aan de Cornelisstraat is de dader binnen gekomen na het forceren van een raam. De woning is doorzocht en er zijn sieraden en geld gestolen. In een woning aan de Liesbosweg had een inbreker minder werk. Hij kon tussen 07:00 en 07:15 uur de woning binnen sluipen via een niet afgesloten achterdeur. De buit bestaat hier uit een handtas met mobiele telefoon.

Zakkenrollerij

BREDA: Een 52-jarige man uit Gouda is vrijdagmiddag slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De man stond op het Stationsplein te bellen met zijn mobiele telefoon. Tijdens een onbewaakt ogenblik heeft de dader kans gezien de portemonnee van de man uit de jaszak te stelen. Er is aangifte gedaan van diefstal.

Politie houdt brandstichter aan

RIJSBERGEN: De politie heeft vrijdagmiddag een 43-jarige inwoner van Rijsbergen aangehouden. De man wordt verdacht brandstichting aan het gebouw van de brandweer aan de St. Bavostraat afgelopen nacht. Na een buurtonderzoek en het horen van een getuige kwam de politie de man op het spoor. Hij is in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

BREDA: Bij een snelheidscontrole vrijdag tussen 09:35 uur en 15:00 uur op de Fellenoordstraat en de Nassaustraat zijn 173 automobilisten bekeurd. In totaal 2250 passanten passeerden de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Bron: Henk Snepvangers