Politie Midden- en West Brabant

Politie onderzoekt brand met dodelijk slachtoffer

Breda vrijdag 27 november 2003

Politie onderzoekt woningbrand met dodelijk slachtoffer

BAARLE NASSAU: Een 58-jarige vrouw uit Baarle Nassau is donderdag rond middernacht bij een brand in haar woning aan de Hoogbraak om het leven gekomen. De politie heeft haar 61-jarige echtgenoot aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting. De woning brandde geheel uit. De verdachte is inmiddels in verzekeringgesteld.

De politie heeft een Team Grootschalig Onderzoek bestaande uit 20 rechercheurs geformeerd om de zaak te onderzoeken. In de loop van de morgen zijn politiemensen begonnen met een buurtonderzoek en het verhoren van de verdachte.

Omstreeks 00:30 uur kreeg de alarmcentrale van buren een melding van een brand in de vrijstaande woning. Ter plaatse komen trof de brandweer de man buiten bij zijn woning. Zijn vrouw zou nog in het pand aanwezig zijn. Rond 02:00 uur troffen brandweerlieden haar stoffelijk overschot aan op de bovenverdieping. Het lichaam is in de loop van de nacht geborgen. Hedenmiddag is in Rijswijk sectie verricht op het lichaam.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De Unit Forensisch en Technisch Onderzoek is nog bezig met een technisch onderzoek.

Bron: Henk Snepvangers