Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 28-11-2003 - 16.00 uur

Inbraak winkel

Egmond aan Zee, donderdag 27 november 2003.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een aan de Voorstraat. De dieven kwam in het pand door het vernielen van een slot in één van de toegangsdeuren. Vanuit de winkel werden een groot aantal schoenen weggenomen. Ook bleek de kassalade te zijn verdwenen. Hoe groot de totale schade is kan op dit moment nog niet worden aangegeven.

Aanhouding inbreker door snelle reactie buurtbewoners.

Alkmaar, donderdag 27 november 2003.

Donderdagmiddag werden de bewoners van een woning aan de Schipperstraat opschrikt door het geluid van brekend glas. Toen zij op onderzoek uit gingen zagen zij een man in de tuin van de buren staan. Tevens zagen zij dat een aantal ramen waren vernield. De man verklaarde dat hij naar binnen wilde omdat daar familie van hem zou wonen. De getuigen vertrouwden het niet en stelden de politie in kennis. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de man, 47 jaar en afkomstig uit Alkmaar, geen familie was en wilde inbreken. Bij zijn aanhouding probeerde hij onder strafvervolging uit te komen door een valse naam op te geven. Deze truc mislukte echter. Nadat hij was overgebracht naar het politiebureau werd hij in verzekering gesteld. Door het snelle en resolute optreden van de buurtbewoners bleef het bij een poging tot inbraak en verdween de verdachte achter slot en grendel.

Hennepkwekerij ontmanteld

Alkmaar, donderdag 27 november 2003.

Donderdagmiddag werd een hennepplantage aangetroffen in een woning aan de Imkerstraat. Surveillerende agenten roken een sterke weedlucht en stelden vast dat die lucht afkomstig was uit bedoelde woning. Er werden zon 120 hennepplanten aangetroffen. Deze planten en een hoeveelheid technische apparatuur zijn in beslag genomen. Tevens bleek dat de eigenaar van de plantage op illegale wijze stroom afgetapte. Het energiebedrijf stelt een onderzoek in. Op het moment van binnentreden waren geen personen in de woning aanwezig. De huurder/gebruiker van het huis moet nog door de politie worden gehoord.

Aanhoudingen in onderzoek naar bankoverval

Heiloo, vrijdag 28 november 2003.

De politie heeft in het onderzoek naar een bankoverval op een bank in Heiloo een aantal verdachten aangehouden. Drie verdachten zij inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

De overval werd gepleegd op 3 september van dit jaar omstreeks 08.45 uur in een bankgebouw aan de Kennemerstraatweg. De daders vernielden met grof geweld een raam waarna één van hen naar binnen kroop en geld wegnam. In de loop van het onderzoek werden in totaal vier personen aangehouden variërend in de leeftijd van 17 tot 38 jaar en afkomstig uit Amsterdam en Alkmaar. De laatste aanhoudingen werden verricht op 21 oktober 2003. Eén van de verdachten, de 17 jarige, is in de loop van het onderzoek weer in vrijheid gesteld.

Het onderzoek duur nog voort. Het wordt niet uitgesloten dat nog meer aanhouding in dit onderzoek zullen worden verricht