CEDRIS

Nieuwe bureaumanager brancheorganisatie CEDRIS

Utrecht, 25 november 2003

Met ingang van 1 januari 2004 treedt de heer K. Molenaar (Klaas) in dienst van de brancheorganisatie Cedris. Als manager van het Cedris bureau wordt hij daarmee de schakel tussen het Cedris bestuur en het beleidsteam. Tevens wordt een nauwe samenwerking voorzien met de voorzitter van het Cedris bestuur, welke zich met name richt op de externe contacten en sturend is op de ontwikkeling van strategie en beleid.

Molenaar (1966) werkte hiervoor bij Regio Randstad te Utrecht, een organisatie (gemeenschappelijke regeling) waarin twaalf Randstadoverheden samenwerken. Als procesmanager werkte Molenaar aan de totstandkoming van een convenant tussen de Randstadoverheden en het Rijk, waarin afspraken gemaakt worden op de beleidsterreinen ruimtelijke ordening, bereikbaarheid, groen & blauw en economie. Tevens trad Molenaar op als ambtelijk vertegenwoordiger van Regio Randstad in het interdepartementale overleg met het Rijk en was hij contactpersoon voor de maatschappelijke organisaties in de Randstad.

Van 1999 tot mei 2002 was Klaas Molenaar directeur van de Vereniging AmbulanceZorg Nederland te Zwolle. In deze brancheorganisatie zijn alle ambulancediensten, zowel GGD als privaat en de centrale posten ambulancevervoer vertegenwoordigd.

Met de komst van Molenaar wordt een periode van interim management afgerond, waarin de veranderingen van de brancheorganisatie in gang zijn gezet. De nieuwe functie van manager brancheorganisatie is een uitvloeisel van de keuze voor een nieuw bedrijfsmodel voor Cedris. Bij Cedris werken momenteel dertien medewerkers.

Cedris is de brancheorganisatie voor sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie. Een sector waarin ruim 100 uitvoeringsorganisaties in opdracht van gemeenten diverse wetten en regelingen m.b.t. gesubsidieerde arbeid uitvoeren. De Cedris leden beschikken over gespecialiseerde kennis en ervaring op het gebied van de mensontwikkeling en begeleiding van mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, veelal met een arbeidshandicap. De leden van Cedris zijn werkgever voor ruim 100.000 mensen.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer PJ Biesheuvel, voorzitter Cedris
telefoon: (030)290 68 00

28 nov 03 16:15