Time : 3:12:11 PM
Date : Friday, November 28, 2003
Sender Name: Federatie van Belgische Textielverzorging


1.200 nieuwe, volwaardige arbeidsplaatsen door invoering dienstencheques voor professionele strijkdienst
Strijkdienst wordt 5-maal goedkoper

Ook professionele strijkdiensten zijn opgenomen in het nieuwe dienstencheque-systeem. De Federatie van de Belgische Textielverzorging (FBT) schat in dat hierdoor zo'n 1.200 nieuwe, reguliere jobs voor rekening van de textielverzorgingssector gecreëerd zullen worden. Hierdoor wordt de professionele strijkdienst door was- en droogkuisbedrijven ook tot vijfmaal goedkoper.


1.200 jobs voor laaggeschoolde langdurig werklozen

Door opname van de strijkdiensten in het dienstencheque-systeem zal volgens de Federatie van de Belgische Textielverzorging de omzet van de textielverzorgingsbedrijven aanzienlijk stijgen. De sector schat in dat hierdoor zo'n 1.200 volwaardige jobs in de
textielverzorgingssector zullen gecreëerd worden, hoofdzakelijk voor vrouwelijke laaggeschoolde langdurig werklozen. Een ontwikkeling die tevens een dam opwerpt tegen het zwartwerk. Het
dienstencheque-systeem van de federale Minister van Werk, Frank Vandenbroucke, heeft als doelstelling de creatie van 25.000 reguliere laaggeschoolde jobs in de huishoudhulp. De principes over de samenwerking liggen inmiddels vast, enkel de praktische aspecten moeten nog besproken worden. Er wordt naar gestreefd om het systeem voor de professionele strijk door middel van dienstencheques vanaf 1 januari 2004 te laten ingaan.

Textiel professioneel laten strijken wordt 5-maal goedkoper

De consument zal met zijn dienstencheques die hij kan aanvragen via www.dienstencheques.be, de plaatselijke werkwinkel of PWA, terecht kunnen bij elk erkend textielverzorgingsbedrijf dat gekenmerkt wordt door het blauwe logo met het witte hemdje.
De lijst van de erkende bedrijven is ook te vinden op www.fbt-online.be. Louter voor het strijken van kleding kan hij gebruik maken van de dienstencheque, niet voor was- of droogkuisdiensten. Dit betekent dat de consument bijvoorbeeld voor 6,2 euro (rekening houdend met het fiscale voordeel slechts voor 4,34 euro) een 10-tal hemden door een extern textielverzorgingsbedrijf kan laten strijken ten opzichte van een 2-tal vandaag. Voor de waarde van één dienstencheque kunnen bijvoorbeeld ook 5 broeken gestreken worden.
De strijkdiensten worden aldus zo'n 5-maal goedkoper dan voorheen.

Voor meer persinformatie :
Federatie van de Belgische Textielverzorging vzw,
Brusselsesteenweg 478, 1731 Zellik
Jan Lenaerts, woordvoerder
Tel : 02 463 19 50 Fax : 02 463 17 61 GSM : 0497 48 67 76 E-mail : avk@fbt-online.be
www.fbt-online.be

URL: http://www.fbt-online.be

Picture:
http://www.belgadirect.be/Files/FBT_20031128_145501_326/FBT_200311