Actueel

Schadevergoeding wegens gehoorbeschadiging cellist
Bron: Projectbureau Bistro Utrecht

Datum actualiteit: 28-11-2003

De kantonrechter in de rechtbank Arnhem heeft in een uitspraak van 27/11/2003 een schadevergoeding van EUR 3.0000,- wegens gehoorbeschadiging toegekend aan de cellist J.M. Borstlap. De kantonrechter neemt de bevindingen van deskundigen over die er op neer komen dat
dat de gehoorbeschadiging van de heer Borstlap veroorzaakt is door het vanaf 1974 als cellist spelen in het Gelders symfonieorkest. De kantonrechter is voorts van mening dat gedaagde eind jaren zeventig en in de jaren tachtig redelijkerwijze kon weten dat strijkers, meer speciaal de cellisten in haar orkest, bloot werden gesteld aan zoveel blaasmuziek dat rekening had moeten worden gehouden met de mogelijkheid dat een cellist een gehoorbeschadiging opliep. Tegen het risico van gehoorbeschadigingen zijn door gedaagde niet de nodige maatregelen getroffen. De slotsom is dat het orkest op de voet van artikel 7: 658 lid 1 BW aansprakelijk is.
Omdat nog geen definitieve eindtoestand is ingetreden heeft het toegekende bedrag alleen betrekking op de tot nu toe geleden immateriële schade.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AN9005

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=13847&i=&ti=