Vlaamse overheid

Op voorstel van de Vlaamse minister van Onderwijs en Vorming Marleen VANDERPOORTEN, hechtte de Vlaamse regering haar principiële goedkeuring aan het besluit houdende de vaststelling van de procedure voor de vrijstellingen van het inschrijvingsgeld.

Dit besluit bepaalt een nieuwe procedure zodat de controle van de rechtmatigheid van de vrijstellingen in het volwassenenonderwijs efficiënter kan gebeuren.

Belangrijk in de context van de inschrijvingsgelden in het volwassenenonderwijs is de regeling die via een amendement op het programmadecreet zal gerealiseerd worden. Deze regeling lost grotendeels het probleem op van de extreem laattijdige uitbetaling van gederfde inschrijvingsgelden door de Vlaamse overheid aan het volwassenenonderwijs.

De nieuwe regeling voorziet, op het einde van de referteperiode, in de betaling van een voorschot van 50% van het totale bedrag dat het voorafgaande schooljaar werd toegekend aan een centrum voor volwassenenonderwijs.

De nieuwe regeling gaat in vanaf het begrotingsjaar 2004. Deze nieuwe werkwijze zal samen met het vandaag goedgekeurde besluit zorgen voor een transparanter en performanter betalings- en controlesysteem in het volwassenenonderwijs.

Het besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

persinfo : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. 02 553 99 11 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties