Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/11)

Oosterhout, 28 november 2003

Politie zoekt getuigen
WERKENDAM: Op donderdagavond 20 november rond 19.00 uur werd een minderjarige jongen op de Sigmondstraat aangesproken door een automobilist. De man heeft enkele keren naar de jongen geroepen en hem even gevolgd. Dit stopte toen een andere man tussenbeide kwam. De politie is op zoek naar de man die heeft ingegrepen en naar eventuele andere getuigen van dit voorval.

Politie treft gestolen personenauto aan
KAATSHEUVEL: Donderdagmiddag 27 november trof de politie op de Jeroen Boschstraat een personenauto aan waarvan de bedrading was doorverbonden. Het bleek om een auto te gaan die in Tilburg was gestolen. De politie heeft de eigenaar in kennis gesteld.

Bekeuringen tijdens verkeerscontroles
DONGEN: Donderdag 27 november bekeurde de politie twee automobilisten voor het niet volgen van de verplichte rijrichting. Twee andere automobilisten kregen een bekeuring voor fout parkeren. Verder lette de surveillerende agenten speciaal op of geparkeerde vrachtautos binnen de bebouwde kom juist geparkeerd stonden. Een chauffeur kreeg voor de derde keer dit jaar een boete. Vrijdagochtend deelde de politie twee bekeuringen uit voor niet handsfree bellen.

Vangers van konijn t haasje
DONGEN: De politie trof vrijdagochtend in het veld aan de Doelstraat twee mannen uit Dongen aan die met een verboden vangmiddel een konijn hadden gevangen. De politie heeft drie netten in beslag genomen en maakt proces-verbaal op.

Dodelijk slachtoffer bij ongeval in Gilze
GILZE: Vrijdagmiddag 28 november kreeg de politie omstreeks 14.00 uur melding van een ongeval op de Langenbergseweg. Ter hoogte van de Altenaweg zijn een personenauto (vanuit richting Gilze) en een truck+oplegger (vanuit richting Alphen) frontaal met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de auto, een 52-jarige man uit Alphen, is daarbij om het leven gekomen. De politie vermoedt dat het ongeval is gebeurd nadat de bestuurder van de personenauto op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer terecht is gekomen. De vrachtwagenchauffeur, een 49-jarige man uit Alphen, en zijn bijrijder, een 61-jarige man uit Oisterwijk, zijn fysiek ongedeerd. Voor hen heeft de politie slachtofferhulp ingeschakeld. Om de oorzaak van het ongeval te kunnen onderzoeken en in verband met takelwerkzaamheden, heeft de politie de weg afgesloten. Vermoedelijk wordt de weg rond 17.00 uur weer vrij gegeven.

Inbraken autos
WASPIK: De politie onderzoekt drie auto-inbraken in Waspik. In de nacht van 26 op 27 november werden geparkeerde autos in de Andre Brokxstraat, Carmelietenstraat en de Lijsterbesstraat opengebroken. Uit de autos verdwenen radiocdspelers, cds en kleding.

Politie pakt heler op
WAALWIJK: Op donderdagmiddag zag een jongen op de Grotestraat de eerder gestolen fiets van zijn moeder staan. Ter plaatse trof de politie de nieuwe eigenaresse uit Waalwijk aan. Deze verklaarde de fiets voor 50 euro te hebben gekocht van een onbekende man. De politie heeft de vrouw aangehouden. Zij kreeg een boete van 280 euro die ze direct heeft betaald. Daarna is de vrouw in vrijheid gesteld.

Politie houdt verkeerscontroles
OOSTERHOUT: Donderdagavond 27 november hield de politie weer een verlichtingscontrole. Op deze mistige avond zijn twaalf fietsers bekeurd voor het fietsen zonder verlichting. Vrijdagochtend kregen vijf weggebruikers een bekeuring tijdens een verkeerscontrole. Drie voor het niet handsfree bellen, één voor het rijden door rood licht en één voor het niet dragen van een autogordel.

Politie rolt hennepkwekerij op
OOSTERHOUT: Donderdagochtend 27 november trof de politie in een woning aan de Boerhavenlaan een hennepkwekerij aan. In de woonkamer van het huis bevonden zich ruim 200 hennepplanten. De politie heeft de planten en de apparatuur in beslag genomen en vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt.
De politie heeft de 29-jarige bewoner en een 28-jarige man verhoord. Zij zijn na verhoor naar huis gestuurd, de politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Connie Polak