Federale regering Belgie


Belgische helikopter voor de strijd tegen de drugshandel in de Caraïben
(2003-11-28)

Persbericht van de Ministerraad

Op voorstel van de heer André Flahaut, Minister van Landsverdediging, nam de Ministerraad akte van de terbeschikkingstelling en de inzet van een helikopter type Alouette III aan boord van een Nederlands fregat in de West-Caribische Zee, dit in het kader van de operaties tegen de drugshandel.

Aangezien geen enkele helikopter van de Nederlandse Koninklijke Marine nog beschikbaar was heeft Nederland aan België gevraagd een Alouette III-helikopter ter beschikking te stellen. Deze helikopter is van zeer groot belang voor het slagen van de opdracht.

De aanwezigheid van de helikopter benadrukt het samenwerkingsverband met de Nederlandse Koninklijke Marine en biedt de Belgische Marine de mogelijkheid haar ervaring op het vlak van drugsbestrijdingsoperaties te delen. De afvaart is gepland op 7 januari 2004 en de terugkeer op 20 juli 2004. Vijf militairen zullen deelnemen aan de operatie (*).

(*) in toepassing van KB 94, deelstand "operationele inzet - waarnemingsinzet".

Kabinet van de Minister van Landsverdediging
Lambermontstraat 8
1000 Brussel
Tel.: 02 / 550.28.51
Fax: 02 / 550.28.49

De Algemene Directie Externe Communicatie Kanselarij van de Eerste Minister kan u bereiken op het volgende adres: cmr@premier.fed.be