Politie Amsterdam-Amstelland

Drie straatdealers gepakt

28-11-2003. Het Combiteam (een team dat straathandel in drugs bestrijdt) van het binnenstadsdistrict heeft donderdagmiddag en -avond drie straatdealers op heterdaad betrapt en gearresteerd, nadat agenten in burger getuige waren geweest van een deal. Er werden in totaal zes kopers geveegd. De straatventers zijn in verzekering gesteld. De kopers werden na verhoor heengezonden. De aangetroffen bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen en een hoeveelheid handelsgeld werden in beslag genomen. De arrestaties vonden plaats op de Geldersekade, de Zeedijk en de Molensteeg.

---

Wateroverlast door hennepplantage

28-11-2003. De politie heeft gistermiddag in een woning aan de Granidastraat een hennepplantage aangetroffen, na een melding van ernstige wateroverlast. Er werden 368 wietplanten aangetroffen. Onderzoek wees uit dat de stroom illegaal werd verkregen. In het pand waren geen personen aanwezig.

---

Man overleden bij éénzijdig ongeval

28-11-2003. Gisteravond rond zes uur is een 81-jarige man overleden bij een éénzijdig ongeval op de A10, ter hoogte van de afrit Henk Sneevlietweg. De man is vermoedelijk onwel geraakt en daardoor de macht over het stuur kwijtgeraakt.

---


Autodieven gewond na aanrijding

28-11-2003. Vannacht rond drie uur werden twee mannen gearresteerd die betrokken waren bij een aanrijding op de A10. Tijdens de arrestatie raakte een politieagent gewond aan zijn been. Hij moest in een ziekenhuis worden behandeld.

De aanrijding werd mede veroorzaakt doordat een beschonken automobilist tegen de vangrail klapte. Om het autowrak te bergen en het wegdek te reinigen werden twee van de drie rijstroken afgesloten. De maximumsnelheid op de overgebleven rijstrook werd beperkt tot 70 kilometer per uur. De bestuurder van de Opel Kadett had dit kennelijk niet in de gaten en reed tegen een invoegende auto aan. Dit voertuig boorde zich in een politievoertuig en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Twee politieagenten, medewerkers van Rijkswaterstaat en mensen van het bergingsbedrijf konden ternauwernood het vege lijf redden door over de vangrail te springen. De vier inzittenden van de Opel Kadett sprongen uit de auto en vluchtten in de richting van het station RAI. Politieagenten zetten de achtervolging in en wisten twee zwaargewonde mannen te arresteren.

De mannen, 22 en 20 jaar oud, werden in een ziekenhuis opgenomen met hoofd-, rug- en borstletsel. De andere twee zijn nog voortvluchtig. De Opel Kadett bleek even daarvoor te zijn gestolen in Amsterdam. De eigenaar wist niets van de diefstal en moest nog aangifte doen.
---

Spirit 6: aanpak overlastveroorzakende illegalen 28-11-2003. De politie Amsterdam-Amstelland heeft in het kader van ?Spirit 6?, 37 personen aangehouden die illegaal in Nederland verbleven. Van de 37 waren er 13 afkomstig uit Roemenië. De anderen kwamen uit Bulgarije. Het ging grotendeels om vreemdelingen die overlast veroorzaakten en/of die zich schuldig maakten aan criminaliteit. De actie richtte zich vanaf vrijdag op tippelaarsters in de binnenstad. Daarnaast viel de politie een aantal vermoedelijke verblijfsplaatsen van de overlastgevende illegalen binnen.

De actie startte vorige week vrijdag en heeft tot gisteren geduurd. De opgepakte illegalen zijn vanochtend per vliegtuig uitgezet naar het land van herkomst. Ook bij deze zesde Spirit-actie was er een nauwe samenwerking tussen verschillende politiediensten als de Vliegende brigade, het Horeca Interventie Team (HIT) en de Dienst Vreemdelingenpolitie.