Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 28 november 2003

Provincie Groningen 28-11-2003 -

Hoogezand: hennepplantage ontmanteld
In een woning aan de Burgemeester van Roijenstraat Oost In Hoogezand werd vrijdagmiddag door de politie een hennepplantage ontmanteld. Op een slaapkamer in de woning werd een werkende plantage met 85 planten met alle daarbij benodigde toebehoren aangetroffen. Alle planten en spullen werden ter vernietiging afgevoerd. Tegen de 46-jarige eigenaar van de plantage wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordhorn: snelheidscontrole
Op de N355 bij Noordhorn werd vrijdagochtend een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 327 passerende voertuigen reden er 31 sneller dan 80 km per uur.

Marum: aangifte van vergiftiging
Een 53-jarige bewoner van de Jetske Tyaartsheerd in Marum deed vrijdag aangifte van het vergiftigen van de hond van zijn dochter. De hond was donderdag ziek geworden. Bij de dierenarts was de maag leeggepompt en werd er geconstateerd dat er rattengif in de maaginhoud zat. De hond heeft het overleefd. Er zijn bij de politie tot dusverre niet meerdere gevallen van vergiftiging in Marum bekend.

Warffum: auto rijdt fietser aan
Een 41-jarige automobilist uit Hoogeveen verleende op de kruising van de Noorderstraat met de Oosterstraat in Warffum geen voorrang aan een van rechts komende 74-jarige fietser uit die plaats. De man kwam ten val en werd met been/heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist verklaarde door de zon verblind te zijn geweest en daardoor de fietser niet te hebben gezien.

Groningen: glazenwasser valt met ladder
Bij het glazenwassen van ruiten van een pand aan de Diamantlaan op een hoogte van ongeveer vier meter begon vrijdagmiddag de ladder van een 37-jarige man uit ter Apel te glijden. De man viel vervolgens naar beneden en raakte met zijn been een kozijn. Met beenletsel werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter kwam voor de eerste hulpverlening ter plaatse.

Groningen: meisje (19) valt met fiets
Bij een val van haar fiets op de Oosterhamrikkade raakte een 19-jarig meisje uit Groningen gewond aan haar hoofd. Zij viel ongelukkigerwijze met haar hoofd op de stoeprand. Voor onderzoek werd ze naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Winschoterkade werd vrijdagochtend een controle gehouden op het dragen van de veiligheidsgordel. Er werden 15 bonnen uitgereikt voor het niet dragen van de gordel. Tevens twee bonnen voor het niet handsfree bellen. Vrijdag vroeg in de ochtend werd er op het Kattenhage gecontroleerd op het rijden zonder verlichting. Tien fietsers kregen een bon.