Gemeente Leiden

Persbericht

Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. L.C. Paul

Publicatiedatum: 26 november 2003

Prof. dr. L.C. Paul, hoofd van de afdeling Nierziekten van het LUMC, is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De heer Paul legt zijn functie binnenkort neer in verband met gezondheidsredenen.

De heer Paul is wereldwijd een autoriteit geworden op het gebied van de transplantatie-geneeskunde en opinieleider op het gebied van chronische afstoting. Van zijn hand verschenen meer dan 250 wetenschappelijke publicaties. Een aantal daarvan werd gepubliceerd in internationaal vermaarde tijdschriften. Paul was een veelgevraagd spreker op congressen en symposia over nierziekten en transplantatie. Onder zijn verantwoordelijkheid zijn diverse leerboeken uitgegeven.

Zijn werk heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de verlenging van de overleving van getransplanteerde organen en de kwaliteit van leven van nierpatiënten in het bijzonder.

Vanwege zijn verdiensten werd prof. Paul meerdere malen onderscheiden of werd hem het erelidmaatschap van diverse wetenschappelijke organisaties en verenigingen aangeboden.

De onderscheiding zal worden uitgereikt door loco-burgemeester dr. R. Hillerbrand op woensdag 26 november a.s. te 16.30 uur, na afloop van het afscheidscollege van prof. Paul. Plaats: collegezaal, gebouw 1 LUMC.

Deze pagina is gewijzigd op 28-11-2003